Sayfa 86/1006 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 681 - 688 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Aynen öyle saat 5'de finansbank'da döndü 4%.

Liste son olarak şöyle oldu

03 Nisan 2018 - 610,000 USD

ING - 4.25
    HALK - 4.25
    GARANTİ - 2.65
    BURGAN - 4.15
    VAKIFBANK - 4
    AKBANK - 3
    FINANS 4

//////
    Rodeo’ya oran sordunuz mu?

2.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    artık bence şu "faiz" kavramını biraz açmak lazım. risk arttıkça, faiz de artar.

örnek olarak 1 milyon lirayı 10 kişiye 100er bin lira şeklinde bir yıllığına borç verelim. eğer borç verdiklerimizden birisi iflas edip borcunu ödeyemeyecekse, borçlulardan paramızı tam olarak geri alabilmemiz için yıl sonunda (şimdilik enflasyonun 0 olduğunu farz edersek) borç verdiklerimizden 10/(10-1)-1=%11.11 faiz istememiz gerekir.

eğer borçlulardan ikisi iflas edip borcunu ödeyemeyecekse, 10/(10-2)-1=%25 faiz istememiz gerekir. yani borçluların iflas etme ihtimali arttıkça, onlardan isteyeceğimiz faiz de artacaktır.

tabii gerçek hayatta hesaplamalar bu kadar basit değil. işin içinde enflasyon da var. ayrıca borç verdiklerimiz iflas edip borçlarını tamamen ödeyememek yerine kısmen de ödeyebilirler. geç ödeyerek enflasyon vb. nedenlerle zarar etmemize neden olabilirler. ayrıca eğer bir iş yapılıyorsa bundan kar da elde etmek gerekir. yani isteyeceğimiz faizi hesaplarken risk primine, edeceğimiz kar yüzdesini de eklememiz gerekir.

sonuç olarak herhangi bir banka/kuruluş çok daha yüksek faiz vereceğini ilan edebilir, ama vereceği faiz ne kadar fazlaysa çiftlikbank vakasında olduğu gibi borcunu ödememe riski de o kadar artacaktır.

buna ekstrem bir örnek olarak da şunu verebiliriz: piyango bileti almak. 100 tl'lik bilet alıp bir hafta sonra 1 milyon tl geri dönüşün olması, haftada 1000000 tl/100 tl=%1000000 faizli bir yatırımdır. tabii faiz çok yüksek olduğu için, bilet paranızın boşa gitmesi olasılığı da çok yüksektir...

dini açıdan bakılırsa, islamda faiz ve kumarın haram olması bu bakımdan tutarlıdır. ancak, verilen bir borcun geri dönmeme olasılığının 0 olması gerçekçi değildir. bu nedenle faiz dinen "haram" da olsa uygulanmak zorunda kalınmaktadır...
    çok güzel yaklaşım..

çok fazla bilmişlikleri ile geçinen aydın Türk arkadaşların 3,5 saattir hala bir eleştiri veya ekleme getirememesi de bir o kadar ilginç..

syg,

3.  Alıntı Originally Posted by shark Yazıyı Oku
    Rodeo’ya oran sordunuz mu?
    Yok sormayacağım.

4.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    3000k 14.70
    7000k 14.80
    Denizbank öb Avrupa 1.
    3000k nin anlami ne? 300k deseniz 300.000 anlicaktim anlayamadim. Eger kastettiginiz 300k ise 500k altina öb hizmet vermeyecegi icin oran da vermez. 3000k gibi 7000k yi da acarsaniz memnun olurum hocam. Bir de kac gunluk icin bu oranlar yazarsaniz size zahmet.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

5.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    3000k nin anlami ne? 300k deseniz 300.000 anlicaktim anlayamadim. Eger kastettiginiz 300k ise 500k altina öb hizmet vermeyecegi icin oran da vermez. 3000k gibi 7000k yi da acarsaniz memnun olurum hocam. Bir de kac gunluk icin bu oranlar yazarsaniz size zahmet.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    300k 300.000 ise 3000k 3.000.000 olur.
    3000k = 3m

6. Vakıfbank arı hesabı ve faiz oranı hakkında bilgisi olan var mı faiz oranı vb

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. faizde yon yukarı faizde taban %14 ..butce bu kadar acık verdikce ne dolar duser ne faiz duser butce artık askeri harcamalara ve 7 yıldır besledigimiz suriyelilere dayanmıyor hep acık veriyor birde ustune afgan ve pakistanlı akını basladı yol gecen hanı gibi ipini koparan geliyor ..butce kapanması icin 2 ayda elektirige ve gaza 2.zam yapıldı ..zamlar devam edecek bu halde enflasyon artacak kur artacak birbirini destekleyecek bu yuzden tl oranda %14 dip bolge.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim kiraci 3K oduyordu cikti gitti 3 ay bos kaldi 2K dan verebildim.
    Lokasyon Bostanci Bagdat Caddesine 3.bina.
    Syg,
    emlak sektoru cok durgun zaten birde oralar yeni bina doldu dudu abi cadde full santiye yeni ev cok oldugu icin 2 ye bile iyi kiralamıssın heryer satılık kiralık ilanı dolu valla e5 fikirtepeden gecince o gokdenlenleri gordukce kim alacak bunları demeden edemiyorum doviz artıkca bizim millet defansa cekilir harcam yapmaz hele buyuk harcama hic yapmaz yatırım yapmaz ancak zorunlu ihtiyacsa.dolar 3.50 civarına inip sabit kalmaliki millet ancak oyle ev alır yatırım yapar

Sayfa 86/1006 İlkİlk ... 3676848586878896136186586 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •