Sayfa 206/1023 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306706 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,641 - 1,648 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Belki bir daha çok az hökömete nasip olacak kesintisiz 17 yıllık bir iktidar gücünü heba ettiler
    Hemi de bu 17 yılın sadece 2 yılında hava bulutlu geri kalanında dünya da havalar güllük gülistanlıkken
    Satarak/borçlanarak yaratılan kaynağı betona gömerek bugünlere geldik...
    3 defa milli gelir hesabını değiştirerek,kişi başı 10.500$ tıkandık kaldık...
    Bundan sonrası gitmiyor/gidemiyor

Çünkü

"HAYVAN TERLİ...."

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sn enki gözünü kapat ve ya bu sentral banker tabir ettiğin güçler Türkiye'nin elinden tıpkı Yunanistan'a yaptıkları gibi deval ve senjoray hakkını almış olsalardı diye düşün.Ve bugün ile karşılaştır. Oluşacak çözümsüzlüğü ve bağımlılığı kafanda canlandır. Eminim ki her halukarda bugünün koşullarının daha avantajlı olduğu görülecektir.
    Kesinlikle..dediğinizi çok iyi anlıyorum..sadece ilave yapıyorum..

Cüneyt Başaran'dan;

Ocak ayı itibarıyla açıklanan resmi rakamlara göre reel sektör şirketlerinin net döviz açık pozisyonu 221.5 milyar doları buldu. Bu rakam bundan 2.5 yıl önce 180 milyar dolar seviyesindeydi. Geçen yıl başında ise 200 milyar dolar seviyesindeydi. Kısaca düzenli olarak artmaya devam ediyor. Borcun yüzde 84’ü 2 bin 100 şirkete ait.

Özellikle 2008 krizi sonrası başta FED olmak üzere merkez bankalarının dünyaya saçtığı paralardan Çin’in arkasından en fazla yararlanan şirketler Türk firmalarıydı. Türk şirketleri son 2010-2015 yılları arasında buldukları ucuz ve uzun vadeli yabancı para cinsinden finansmanı aldılar ve yatırımlarını fonladılar. Bu Türkiye ekonomisine artı yazarken bilançonun diğer tarafında şirketlere “döviz açık pozisyonu” yazdı. Bugün gelinen nokta ise şu: Şirketlerimiz borçlu, üstelik ciddi döviz borcu taşıyor.
    Şirketlerimiz bu bahsettiğiniz kontrollü devale ne kadar dayanır, konu bu..

Daha başlangıç aşamasında rabia olduk, o bakımdan..sadece korku benimkisi..saygılar..

3 aylık baz libor; 2,32

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn. Grafik üretim derken geçen gün Afrika'ya ihracaatla kurtulacağımızdan bahsediyordun..şimdilerde bu söylemden vazgeçmiş gördüm sizi..sadece üretmekten bahsediyorsunuz artık..katma değerli üretimide yanına ekleyin bence..

Sizin 24.10.2017 tarihli aşağıdaki gönderinize inanarak vede cahil kalmamak için o gün mevcut dolarlarımı 3.705'ten bozdum..ve zarardayım..zararımı çıkarmak için bana ne tavsiye edersiniz..
    Sadece grafik kardeşim nerelerdesin?

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Şirketlerimiz bu bahsettiğiniz kontrollü devale ne kadar dayanır, konu bu..

Daha başlangıç aşamasında rabia olduk, o bakımdan..sadece korku benimkisi..saygılar..

3 aylık baz libor; 2,32
    Aslında kontrollü deval hakkı olmasaydı bu firmaların çoğu zaten havlu atacaklardı. Deval olduğu için hala ayaktalar. Yunanistan'daki tüm üretim tesislerini Almanlar yerle bir etti. Deval koyun olarak nitelendirebileceğimiz yurt içi üretim firmalarını kurtlardan ayrı bir kümese kapatmaya yarıyor. Deval imkanı elden alınınca koyunlar ile kurtlar aynı kümeste sabahlıyor. Koyunlar doğal olarak sabahı göremiyor dahi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Doları satıp altın ve gümüş aldıysan zararda olmaman lazım. Dolara zerre inancım yok. Altın ve Gümüş ten başka kral tanımam!

Sadece grafik kardeşim nerelerdesin?

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Doları satıp altın ve gümüş aldıysan zararda olmaman lazım. Dolara zerre inancım yok. Altın ve Gümüş ten başka kral tanımam!
    Ancak yazında altından veya gümüşten bahsetmemişsin..şöyle demişsin: ''DOLAR dışındaki başka güvenilir para birimlerini araştırın. DOLAR ın işi bitmiştir.''

Zaten benim portföyün bir kısmı altından oluşuyordu o sıralar..

7. Evet. Doğru demişim. Euro ya bak. Herkes 0.80 bekliyordu. EURUSD paritesine göre Euro alan kazandı. EURUSD 1.24 parite. Altın 1050$ idi o zaman şimdi 1350$

Benim ağırlık Altın ve Gümüş te.

Bizim sizinle ortak görüşümüz nakit kraldır. USD konusunda ben negatiftim hala negatifim.

Ancak yazında altından veya gümüşten bahsetmemişsin..şöyle demişsin: ''DOLAR dışındaki başka güvenilir para birimlerini araştırın. DOLAR ın işi bitmiştir.''

Zaten benim portföyün bir kısmı altından oluşuyordu o sıralar..

8. Facebook'un veri skandalından 87 milyon kişi etkilendi

İlk olarak 50 milyon kullanıcı verisinin dışarıya sızdığı tahmin edilen Facebook, bu sayının 87 milyon olduğunu açıkladı. Facebook CEO'su Zuckerberg, haftaya çarşamba ABD Temsilciler Meclisinde ifade verecek.

https://www.dunya.com/sirketler/face...-haberi-410251

Sayfa 206/1023 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306706 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •