Sayfa 207/1023 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,649 - 1,656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Evet. Doğru demişim. Euro ya bak. Herkes 0.80 bekliyordu. EURUSD paritesine göre Euro alan kazandı. EURUSD 1.24 parite. Altın 1050$ idi o zaman şimdi 1350$

Benim ağırlık Altın ve Gümüş te.

Bizim sizinle ortak görüşümüz nakit kraldır. USD konusunda ben negatiftim hala negatifim.
    Sorun doların işi bitmiş mi bitmemiş mi? kastım bu..

Globalde deve yüküyle ve dolarla açılan pozisyonların zarar etmemesi için iki şey gerekli..birincisi faizlerin artmaması(sıkılaştırma), ikincisi doların artmaması..faizler arttığına göre, doların artmaması şimdi daha önemli..dolayısıyla Euro'nun dolduruşa getirilmesi çokta anormal bir durum değil bence..

Bakalım sonsuza kadar Euro'yu yükseltebileceler mi?..faizler arttığı müddetçe Euro'yu ne kadar daha burada tutabilecekler bende merak ediyorum..en basit başta ÇİN, EM'lere verilen borçların büyük çoğunluğu dolarla.. Bir an için EM borç balonunun hava kaçırdığını düşünsek, para nereye evrilecek..Euro'ya değil tabiki..zaman zemin bilmiyorum, bu iş sandığımızdan da uzun sürebilir ancak bende sana tavsiyede bulunayım; dolar güvenli liman olduğunda dolarda ol, başka yerde değil..selamlar..
    Son düzenleme : enki; 05-04-2018 saat: 01:04.

2. 3,999 nedir yahu,doları 4 yapmamak için takla atıyorlar. şu 3 lü rakamlardan temelli kurtulmamız için hızlıca 4,10'a atması gerekiyor. 4,20 den sonra 4,50 yolu açıktır.

3. Trump manyağı eninde sonunda Çin veya Kuzey Kore veya Rusya ile girişecek.

Çin ABD tahvillerini boşaltırsa USD$ ile ancak tuvalet temizliği yapılır. Tabi ABD buna izin vermez. Ama USD$ artık güven vermiyor.

USD$yerine ileride SDR veya IMF Coin veya benzeri adını bilmediğimiz Resmi Sanal Coin gelecek diye düşünüyorum. ABD ninn bu kadar borcu ödenemez.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sorun doların işi bitmiş mi bitmemiş mi? kastım bu..

Globalde deve yüküyle ve dolarla açılan pozisyonların zarar etmemesi için iki şey gerekli..birincisi faizlerin artmaması(sıkılaştırma), ikincisi doların artmaması..faizler arttığına göre, doların artmaması şimdi daha önemli..dolayısıyla Euro'nun dolduruşa getirilmesi çokta anormal bir durum değil bence..

Bakalım sonsuza kadar Euro'yu yükseltebileceler mi?..faizler arttığı müddetçe Euro'yu ne kadar daha burada tutabilecekler bende merak ediyorum..en basit başta ÇİN, EM'lere verilen borçların büyük çoğunluğu dolarla.. Bir an için EM borç balonunun hava kaçırdığını düşünsek, para nereye evrilecek..Euro'ya değil tabiki..zaman zemin bilmiyorum, bu iş sandığımızdan da uzun sürebilir ancak bende sana tavsiyede bulunayım; dolar güvenli liman olduğunda dolarda ol, başka yerde değil..selamlar..

2008 de Çin in ne hale düştüğünü biraz olsun araştırın... Adam fabrika kapanmış köyüne dönmek için trende 1 ay sonrasına yer buluyordu......

2008 de FED ECB a euro karşılıı dolar göndermese avrupada banka falan kalmayacaktı....... Dolarlar ABD ye dönmeye başladında işler karışıyor

ABD rusya ile 2 kez ciddi ilgilendi , Birisi Afganistan da adamların gömülmesini sağladı, sonra da CCCP dağıttılar( ha birde Hitlerin elinden CCCP yi kurtardılar üstüne alman teknolojisini de onlara hediye ettiler ) .........

Para kazanmak zor onun alım gücününü korumak daha zordur......Finansal okur yazarlık var ise değişik enstrümanlara yatırım yapar veya trade ederek fakirleşmemeye çalışırsınız.............Burada doları güzel trade eden de var yatırım yapıp faizini alan da (benim gibi)

Trump manyağı eninde sonunda Çin veya Kuzey Kore veya Rusya ile girişecek.

Çin ABD tahvillerini boşaltırsa USD$ ile ancak tuvalet temizliği yapılır. Tabi ABD buna izin vermez. Ama USD$ artık güven vermiyor.

USD$yerine ileride SDR veya IMF Coin veya benzeri adını bilmediğimiz Resmi Sanal Coin gelecek diye düşünüyorum. ABD ninn bu kadar borcu ödenemez.
    Trump manyağı birtakım yerlere girişirse benzer sebeple dolar zaten güvenli liman olur..altında yanına eklenir..

Çin ABD tahvillerini olsa olsa altına boşaltır..the only game in town, başka yok..

Ayrıca aşağıda verdiğin grafiği yanlış yorumlamışsın..cahilliğimede verebilirsin tabii..

Grafikte ABD bonolarında bir sorun yok..normal seyrinde devam ediyor..burada esas sorun ECB'nin..yani ECBnin QE'si yüzünden junk olan yüksek faizli şirket tahvilleri güvenli liman olan ABD bonolarıyla aynı faiz seviyesine inmiş..kısaca anormallik Avrupada, ABD'de değil..yani bu açıdan baktığında Euro'da sorun var, Dolarda değil..

TL ye guvenmeyenler DOLAR sakın almayın.

ABD nin işinin bitmesi an meselesi.

DOLAR dışındaki başka güvenilir para birimlerini araştırın. DOLAR ın işi bitmiştir.

İspat! Bu grafiği anlayamayan cahiller boşuna yorum yazmasınlar.

Yada şöyle diyeyim ECB bu şirket tahvillerini almayı kestiği anda bu junk şirketler kısa sürede cortlar..hastalığı her tarafa bulaştırırlar..o yüzden ECB devlet tahvili almayı kesse bile, şirket tahvillerini almayı kesemez diye düşünüyorum..

NOT: Bora abimi bugünlerde uyku tutmuyor..

6. Avrupa ekonomisi kaya gibi sağlam merak etme. Almanya Hollanda Belçika Fransa mükemmel durumda. İspanya belini doğrulttu. Portekiz bile düzeldi.

İtalya ve Yunanistan iyi değil. Ama diğerleri el atar kaldırırlar.

Avrupa da Trump gibi bir manyak olmadığı için işlerine bakıyorlar.

Grafikte zaten yazmışım!

O zaman ne demişim? TL ye güvenmeyenler yatırım için USD almayın! Demek ki bu işi biliyoruz!

Dediğim tarihten beri EURO GBP ALTIN GÜMÜŞ hepsi USD yi evire çevire dövmedi mi?

Look at the tabela!

Trump manyağı birtakım yerlere girişirse benzer sebeple dolar zaten güvenli liman olur..altında yanına eklenir..

Çin ABD tahvillerini olsa olsa altına boşaltır..the only game in town, başka yok..

Ayrıca aşağıda verdiğin grafiği yanlış yorumlamışsın..cahilliğimede verebilirsin tabii..

Grafikte ABD bonolarında bir sorun yok..normal seyrinde devam ediyor..burada esas sorun ECB'nin..yani ECBnin QE'si yüzünden junk olan yüksek faizli şirket tahvilleri güvenli liman olan ABD bonolarıyla aynı faiz seviyesine inmiş..kısaca anormallik Avrupada, ABD'de değil..yani bu açıdan baktığında Euro'da sorun var, Dolarda değil..

Avrupa ekonomisi kaya gibi sağlam merak etme. Almanya Hollanda Belçika Fransa mükemmel durumda. İspanya belini doğrulttu. Portekiz bile düzeldi.

İtalya ve Yunanistan iyi değil. Ama diğerleri el atar kaldırırlar.

Avrupa da Trump gibi bir manyak olmadığı için işlerine bakıyorlar.

Grafikte zaten yazmışım!

O zaman ne demişim? TL ye güvenmeyenler yatırım için USD almayın! Demek ki bu işi biliyoruz!

Dediğim tarihten beri EURO GBP ALTIN GÜMÜŞ hepsi USD yi evire çevire dövmedi mi?

Look at the tabela!
    Neyse sebepleriyle anlatıyoruz ama olmuyor..son bir şey daha söyliyeyim de konuyu kapatalım..en son Libor-Ois spread'ı yükseldiğinde ABD bankalarının mı yoksa AB bankalarının mı CDS'leri yükseldi..bir dahaki sefere iyi takip et bence..

Ayrıca herhangi bir ülkeyi yada parasını savunduğum yok..bizim TL adam olmaktan uzak olduğu için hangisi doğru diye araştırıyoruz işte..selamlar ..

NOT: gecelerin adamı sevgili Epikurus..

8. Almanya ve Hollanda firmaları üretim tabanlı o kadar fazla CARİ FAZLA veriyorlar ki! ABD gibi hikaye değil. Gerçek üretim. Gerçek CARİ FAZLA.

ABD nin bir bulut balonu vardı. O da Facebook skandalı ile patladı. Bulut Mulut kalmadı. Çanak çömlek patladı.

Hisse alacaksan Ali Baba hissesi al. Dünya ticaretinin lideri olacak.

Neyse sebepleriyle anlatıyoruz ama olmuyor..son bir şey daha söyliyeyim de konuyu kapatalım..en son Libor-Ois spread'ı yükseldiğinde ABD bankalarının mı yoksa AB bankalarının mı CDS'leri yükseldi..bir dahaki sefere iyi takip et bence..

Ayrıca herhangi bir ülkeyi yada parasını savunduğum yok..bizim TL adam olmaktan uzak olduğu için hangisi doğru diye araştırıyoruz işte..selamlar ..

NOT: gecelerin adamı sevgili Epikurus..

Sayfa 207/1023 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •