Sayfa 260/1023 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,073 - 2,080 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Hükümet te bu bekleyişin farkına vardı ve bir kalemde bir KHK ile iflas ertelemeyi toptan kaldırdı. Yerine iflas edecek şirketler için o kadar da avantajlı olamayabilecek daha önce de var olan konkordato müessesesini ufak değişikliklerle iflas erteleme yerine devreye aldı.

Durum bence bundan ibaret.
    Evet benimde okuduğum son durum böyle..

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bankacı ve/veya bu konunun uzmanı değilim onu baştan belirteyim...
    Turkcell bu hafta içi borçlandı
    Turkcell in kredi notu ülke notundan yüksekmiş...(Turkcell in notu 2B-TR nin çöp)
    %6,15 dolar faizi ile borçlandı
    Çok yüksek bir oran değil mi?
    Demek ki 3B ler filan of ki ne offff la borçlanacak

saygılar/başarılar
    Şimdi olaya geniş çerçeveden bakmakta fayda var..örneğin benzer bir durum çok borçlu 2-3B'lik bir çok ABD firması içinde geçerli..

Likidite kesilip sıkılaşma arttıkça bunların borçlanma maliyetleride artıyor..üstelik piyasa daraldıkça bunların karlılıkları düşerek geri borç ödemelerinde sıkıntılar yaşandıkça da notları yavaş yavaş çöp seviyesine inecek..zaten şimdiki junk olanları saymıyorum..daha sıkılaştırmanın başlarındayız güya..

Olayı globale taşırsanız böyle giderse sıkılaştırma-küçülme devam ederse gidilecek yörünge belli..bizide önlerde etkilediği malum..

Neyse, sentral bankerlerin bizi 2008 krizi ile bulaştırdığı en büyük pislik bu bol ve ucuz para devri..global düzeyde bir sürü zombi şirket ve zombi ekonomi mevcut..

Sonuç olarak sentral bankerler bir şoktan öncemi müdahale edecekler yoksa bir şoktan sonra mı, bana göre burası çok önemli..bana bir şoktan sonra gibi geliyor..selamlar..

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    aynen umutabi....ama ben tl faiz oranlarının çok yükselebileceğini ve dövizin pik yaptıktan sonra tl ye dönmenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
    O gün gelsin bakarız duruma yine lakin henüz çok erken.

Büyük betoncular battığı gün sonun başlangıcı olacak bekliyoruz hala. BETONLA geldiler betonla gidecekler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Betonculardan sembol bir ismin batmasını çok isterim.

Milletin anasını belleyeceğiz diyen Mehmet Cengiz...

Ahlaken sakıt Ağaoğlu...

Bunların batması gönlümde yatan.

Lale devri bence böyle sona ermeli.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Betonculardan sembol bir ismin batmasını çok isterim.

Milletin anasını belleyeceğiz diyen Mehmet Cengiz...

Ahlaken sakıt Ağaoğlu...

Bunların batması gönlümde yatan.

Lale devri bence böyle sona ermeli.
    Mehmet Cengiz zor çünkü arkasında devlet ihaleleri ile sağlam destek var ama öbürü gerzek küçük beton severlere konut yapan bir mal gözden rahat çıkarılabilir.

Öte yandan ülkede ki beton fetişisti tipler en azından bu dönemde PROJEDEN hiç bir beton`a para bağlamasa bu çöküş çoktan olacaktı ama beton sevdalı insanların beyni o kadar betonlaşmışki beton da beton diyor başka bir şey demiyorlar. Hal böyle oluncada BETON soyguncuları kuyruğu ŞİMDİLİK dik tutabiliyor.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    dostum amb nin başkanının bir alman olma ihtimali çok yüksek...QE de vadesinin 6-7 yıla kadar süre ile kalması bence çok zor artık...alamanlar bunu kabul etmez...adamlar akıllı..bir an önce bu bankaların batması gerekiyor.yoksa qe ile AMB bu işi kotaramaz...bekledikçe bilanço ağırlaşacak.ama benim kasteddiğim olay QE nin bunları çöp tahvillerini alması değil..bu bankalar hala zehir üretmeye devam ediyor..bir yerde alamanlar bu işe dur der..
    Alman almansaki yeni nesil alman eski nesille kiyasla alman değil mozambikli sanki
    Derhal dümene geçip güney avrupa finansallarini bizzat dümeni kayaliklara cevirttirip batirmali yoksa garibim kendi batcak meczup eğer Polonya'dan 2. Dünya savaşında bahsi geçen şu efsanevi kayıp altın dolu treni altın dolu haliyle bulmadilarsa Tabi yok öyle bişey
    Çok geç bile kaldılar sorsalar öncedende söylerdik biz kötü insanlarmiyik looo. . . Ulen alman gene etmicagdim da bu son eyilih ahil virme babinda bundan sonra taksimetre yazar yada ubermetre .

Sayfa 260/1023 İlkİlk ... 160210250258259260261262270310360760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •