Sayfa 208/777 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Dolara da mı teşvik belgesi verdiler ne oldu

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dolara da mı teşvik belgesi verdiler ne oldu
    gund geçen eylülde 3,38'e vurduğunda bana neler söylemiştin hatırla,sana sakin ol londra ya güven demiştim.Londra 2019 sonu 7,5 TL bekliyor.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Biraz abartmış olsamda işler tahmin ettiğim minvalde yürüyor;

Geçen gün tesadüf, daha bu yazıların mürekkebi kurumadan Trump'ın Çin'e 100 milyar dolarlık talimatı geldi..

İşlerin derinleşmesi durumunda bana göre doların güvenli liman olması kaçınılmaz görünüyor..ancak doların güvenli liman olması bir takım şeylerinde ciddi şekilde kırılıp dökülmesini gerektirir, hemen ilave edeyim..yani basit bir vaka değildir..

Trump bir tüccar mantığıyla sanıyorum işlerin nereye varabileceğini gayet iyi hesaplıyor..ABD bu işlerden 1 zararlı çıkarsa ÇİN'in sözgelimi 3 zaralı çıkacağını biliyor..nihayetinde dolar ABD'nin parası ama sorun başkalarının sorunu..

Neyse hamle üstünlüğü belliki Trump'ta..ÇİN son durumda neyle karşılık veriyor; ABD'nin ithal vergisine aynı miktarda, aynı oranda vergi koyarak cevap veriyor..ancak ÇİN için bunun bir limiti var..çünki ÇİN'in ABD'den ithalatı 130 milyar dolar civarında ama ihracaatı 500 milyar dolar civarında..dolayısıyla Trump vergiye konu ticaret rakamlarında daha arttırıma yeri varken, ÇİN için bu alan çok sınırlı..

ÇİN için diğer bir misilleme konusu ise tuttuğu ABD bonolarındaki satış hikayesi..bu işin olasılığı söylendiği kadar çok değil..uzatmadan ABD bonolarını satmak ÇİN için pek hayırlı olmaz diyelim ve burada keselim..

Esasen ÇİN açısından en önemli misilleme ve global piyasalarıda sarsıntıya sokacak konu ÇİN'in devale gitmesidir..Epeydir ABD'nin ÇİN'i kur manupulatörü olarak suçlamasından dolayı ÇİN bu konuda çok sıkı davranıyor ve Yuan'ın değer kaybetmesini önlüyordu..ÇİN'i asrın balonu olabileceğinden hareketle, aslında ÇİN'in Yuan'da deval ihtiyacıda bana göre üst düzeyde..fakat bu devalin öyle %10'ların üzerinde olmaması gerekir diye düşünüyorum..çünki gırtlağına kadar borçlu şirketleri için bu çok büyük dez avantaj olur..bunun yerine 2015'de yaptığı mikatarlarda deval daha uygun olur gibi geliyor bana..böyle bir devalin bir faydasıda ABD tarafından koyulacak ithal vergilerinin etkisini ucuz Yuan'la bir miktar daha hafifletmek olabilir..

Sonuç olarak kediyi fazla sıkıştırmamak lazımdır..zorda kalırsa..
    Bu yazıyı öne çekeyim..çünki bugün deval için ÇİN tarafından sinyal geldi..biraz sıkıntılı bir konu ama ya kedi sıkışırsa..

Ayrıca;

https://forexlive.com/news/!/china-s...eport-20180409

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    gund geçen eylülde 3,38'e vurduğunda bana neler söylemiştin hatırla,sana sakin ol londra ya güven demiştim.Londra 2019 sonu 7,5 TL bekliyor.
    bi tip nokta atış bilgilerin forumda çoğalmasını temenni ederim

5.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    bi tip nokta atış bilgilerin forumda çoğalmasını temenni ederim
    benim hedefim 1,5 yıldır sabit, dolar 5 olunca hedefime az kalacak. beklediğim olay olursa bu sene sonu 5,5 mümkün.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Haklı çıktın walla da çuval dolusu 3.60 küsür dolarla 3.38 i görünce
    faizlerde yüzde 15

İnsan bi panikliyor..

Bu arada borsada teşviği alan tabana oturmuş maşallah

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Haklı çıktın walla da çuval dolusu 3.60 küsür dolarla 3.38 i görünce
    faizlerde yüzde 15

İnsan bi panikliyor..

Bu arada borsada teşviği alan tabana oturmuş maşallah
    faiz oymuş buymuş hiç dinlemem ben bildiğimi yaparım. London is watching you!

Way waay waaay...

New York Fed: Yıllık bazda enflasyon beklentisi 2.75
    Grafikçi kardeş ne diyon bu işe;

Draghi enflasyonun hedefe döndüğünden emin olmak amacıyla politika yapıcıların parasal teşvikten çıkış konusunda sabırlı ve ihtiyatlı olması gerektiğini ifade etti. Bankanın yıllık raporunda yer alan ifadesinde Draghi "Sabırlı, kalıcı ve ihtiyatlı politika, enflasyonun hedeflere döndüğünü garantiye almak açısından önemli." dedi.
    ECB sona kaldı, dona kaldı mı?

Sayfa 208/777 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •