Sayfa 480/637 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,833 - 3,840 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Birkaç gün önce menderes sorulmuştu...şu an %15 aşağıda...bu başlık bu nedenle değerli işte.

2. Orta uzun vade hisse portföyüme çok güvensem de, bugün saçma sapan düşen hisselerim var (aksa gibi).

Planladığım 100x alımın 13x kadarını yapmış olsam da, düşen hisseler can sıkıyor...Ama endişeli diyilim, hisse satsam mı gibi bir düşüncem yok. Çünkü böyle bir düşüş beklediğim için portfyöyü endeks short açarak koruma altın almıştım, yani hisselerim duruyor, bunun yerine portföyü short ile hedge etmiş durumdayım.

3. sn Cautionary mahsuru yoksa portfoyunuzu ve almayı planladığınız hısselerı yazabılırmısınız

4.  Alıntı Originally Posted by beyazyakalı Yazıyı Oku
    sn Cautionary mahsuru yoksa portfoyunuzu ve almayı planladığınız hısselerı yazabılırmısınız
    her hisse için 10x tl para ayırdım, belirlediğim seviyelerde x tl alım yapıyorum...alım planladığım 10 hisse var...bir kısmında alımlara başladım,

aksa=3x
    poltk=2x
    petkm=2x
    uluse=3x
    brisa=3x

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    her hisse için 10x tl para ayırdım, belirlediğim seviyelerde x tl alım yapıyorum...alım planladığım 10 hisse var...bir kısmında alımlara başladım,

aksa=3x
    poltk=2x
    petkm=2x
    uluse=3x
    brisa=3x
    İki tane ortak hissemiz var (pardon birinde ortağız diğeri ise almayı düşündüğüm bir hisse). Hedge ile ben de koruma altına girmek istiyorum ne zamandır.
    Fakat makroyu okumakta zayıf olduğum için bir türlü girişimde bulunamadım.
    Portföyümü oluşturduğum mart bilançolarıyla bugünkü performansım %9,82. Aynı dönemde endeks %2,87 gerilemiş.
    Hedge yapmış olsaydım getirim çok daha iyi olacakmış. Nasip artık.

Siz portföyün yüzde kaçını koruma altına aldınız?

6.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    İki tane ortak hissemiz var (pardon birinde ortağız diğeri ise almayı düşündüğüm bir hisse). Hedge ile ben de koruma altına girmek istiyorum ne zamandır.
    Fakat makroyu okumakta zayıf olduğum için bir türlü girişimde bulunamadım.
    Portföyümü oluşturduğum mart bilançolarıyla bugünkü performansım %9,82. Aynı dönemde endeks %2,87 gerilemiş.
    Hedge yapmış olsaydım getirim çok daha iyi olacakmış. Nasip artık.

Siz portföyün yüzde kaçını koruma altına aldınız?
    eğer endeksin zayıf kalacağını, ve ister istemez hisselerimizin de olumsuz etkileneceğini düşünüyorsak...ki bu dönem bence böyle bir dönem bence....mesela 100 bin tl lik portföy için 8 kontrat ile u-30 endeks short yapıyoruz...yani 100 binlik portföy için 11 bin tl lik kontrat ile 100 bin lik pozisyon alıyorsunuz.

yani bu tür dönemlerde bire bir hedge yapıyorum...eğer portföyüm endeksten az düşerse portföy düşüşte bile kaybettirmemiş hatta kazandırmış oluyor.

burada en öenmli nokta tabii ki korumayı hangi endeks seviyesinden açıp, hangi seviyede kaldıracağız...bu da önemli bir tecrübe gerektiriyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    eğer endeksin zayıf kalacağını, ve ister istemez hisselerimizin de olumsuz etkileneceğini düşünüyorsak...ki bu dönem bence böyle bir dönem bence....mesela 100 bin tl lik portföy için 8 kontrat ile u-30 endeks short yapıyoruz...yani 100 binlik portföy için 11 bin tl lik kontrat ile 100 bin lik pozisyon alıyorsunuz.

yani bu tür dönemlerde bire bir hedge yapıyorum...eğer portföyüm endeksten az düşerse portföy düşüşte bile kaybettirmemiş hatta kazandırmış oluyor.

burada en öenmli nokta tabii ki korumayı hangi endeks seviyesinden açıp, hangi seviyede kaldıracağız...bu da önemli bir tecrübe gerektiriyor.
    Neden xu30 shortluyoruz? Mesela yukarıda yazdığınız portföyde xu100 hisseleri de var.
    xu100 short yapmak daha mantıklı değil mi? Hacim sorunu olabilir belki.
    Ancak seçebildiğimiz en uzak vadeyi seçiyoruz zaten değil mi?
    Ya da sanayi hisselerine yatırım yapıyorsak sınai endeks shortlamak mantıklı olmaz mıydı?
    Ama galiba şimdilik böyl bir opsiyonumuz yok sanırım. Bu arada tebrik ederim birebir
    hedge için ciddi kaygılara sahip olmak gerekiyor. Ve sanırım bu kaygılar bende de oluşmaya
    başladı doğam gereği optimist bir insan olsam da.

8.  Alıntı Originally Posted by Shiva Yazıyı Oku
    Neden xu30 shortluyoruz? Mesela yukarıda yazdığınız portföyde xu100 hisseleri de var.
    xu100 short yapmak daha mantıklı değil mi? Hacim sorunu olabilir belki.
    Ancak seçebildiğimiz en uzak vadeyi seçiyoruz zaten değil mi?
    Ya da sanayi hisselerine yatırım yapıyorsak sınai endeks shortlamak mantıklı olmaz mıydı?
    Ama galiba şimdilik böyl bir opsiyonumuz yok sanırım. Bu arada tebrik ederim birebir
    hedge için ciddi kaygılara sahip olmak gerekiyor. Ve sanırım bu kaygılar bende de oluşmaya
    başladı doğam gereği optimist bir insan olsam da.
    likit olduğu için u-30 tercih ediyorum...u-30, u-100 hemen hemen paralel hareket ediyor....yine likidite sorunu yaşamamak için her zaman en yakın vadede işlem yapıyorum.

zaten bu endeks shortlama işi hedge amaçlı olduğu için kısa vadeli...belki bir haftalık, en fazla 1 aylık filan...bu nedenle yakın vade işlem daha mantıklı.

hisse short lamak çok riskli...hiç tavsiye etmem...paralı bir kaç adam inat eder..endeks düşer senin short ladığın hisse düşmez..örnek thy.

Sayfa 480/637 İlkİlk ... 380430470478479480481482490530580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •