Sayfa 489/637 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,905 - 3,912 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by ugur596 Yazıyı Oku
    Oranlarınımız farklı olsa da portföyümüz hemen hemen aynı sayılabilir sn. Cautionary. Tek farkımız benim portföyde diğer hisselere oranla Cimsa nın ağırlığının çok daha fazla olması. Beni tedirgin eden Uluse nin düşüşlere fazlaca katılması ve gözünün aşağıya dönmüş olması. Acaba şirket satışlarıyla ilgili bir sıkıntı falan mı var? Ya da teknik bir düşüş mü bu süreç? Bilgisi olan var mı acaba?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Portföyümü yeni yeni oluşturuyorum...100x in 18x lik kısmını oluşturdum, nihai hali bu değil.

Uluse hızlı gitmişti, biraz geri çekilme normal, hatta sağlıklı...15 tl altına gelmezse endişeye gerek yok...ilk çeyrek sonuçları işlerin nasıl gittiğini gösterecek...bence fazla şüpheci olmamak lazım...endekse göre performansı çok da kötü değil.

2. Belki de ben biraz yukardan maliyetlendiğim için kötü geldi performansı...19lardan maliyetlendim ve kademeli değil blok şekilde alım yaptım. Blok yaptığım alım için pişman oldum ama iş işten geçmişti artık. Cimsa ve Brisa için önümüzdeki 3-4 yıl için olumluyum. Üzerlerinde yüksek döviz borcundan kurtulmaları halinde gelecek olan karlar ve temettülerle portföyde tutulması gereken hisseler olarak görüyorum. Tabiki bunlar kişisel görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir...

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    aynı fikirdeyiz...ancak benim kriterlerim belli...şu an grafik pahalı olan froto, 2-3 sene aynı yerde kalsın, eğer yine diğer kriterleri geçerse (temel analiz, temettü verimi , konjontür vsvs), alıma başlarım....illa 20-30 tl olsun gibi bir hedefim yok, bence olması da doğru değil.

bakın konjontür analizi belki de uzun vade yatırımın en önemli adımı...grafik pahalı-ucuz dan bile önce gelebilir bazen...froto şu an uzun vadenin göz bebeği olabilir, ama 3-4 sene sonra ondan iyi pek çok alternatif olabilir.

mesela petkim...büyük yatırımları var...entegre tesis hazır...rafineri, liman vs...ama son teşviklerden sonra sektöre pek çok oyuncu girecek...bu yatıırımların önemli bir kısmı 5 yıl sonra bitmiş olacak...şu an alım listemde 1 numara olsa da, 5 yıl sonra listeden çıkmak zorunda kalacak belki.

aselsan şu an göz bebeği belki...ama bir hükümet değişimi olsun, anlayış değişsin...belki şu anki fiyatının yarı fiyatına alıcı olmak mantıklı olmayacak.

zamanla çok şey değişir hisseler için...her canlı gibi doğar, gelişir ve ölür hisseler...ömrünün sonuna yaklaşmış hisseleri iyi tespit edip, uzak durmak gerekir...çünkü biz uzun vade yatırım yapıyoruz....ölümü yaklaşmış bir hisseyi uzun vade yatırım olarak portföye eklemek büyük hata olur.
    Petkim hakkında kafamı kurcalayan bir soru var. Socar ın yeni yatırımları petkim çatısı altında mı yapılıyor yoksa star rafinerisi adıyla petkimden bağımsız bir kuruluş adına mı? Çok karmaşık, çözülmesi zor, muğlak sahiplik ağları olan hisselere hep mesafeli kalmışımdir.
    Murat Ülker in yaptığı gibi adam elindeki şirketlerle monopoly oynuyor. Gözde girişim, pladis, şok, ülker vs. Adam şirketleri arasında top çeviriyor. Birini diğerine satıyor. Gelen parayla bir diğeeinin hissesini alıyor.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Petkim hakkında kafamı kurcalayan bir soru var. Socar ın yeni yatırımları petkim çatısı altında mı yapılıyor yoksa star rafinerisi adıyla petkimden bağımsız bir kuruluş adına mı? Çok karmaşık, çözülmesi zor, muğlak sahiplik ağları olan hisselere hep mesafeli kalmışımdir.
    Murat Ülker in yaptığı gibi adam elindeki şirketlerle monopoly oynuyor. Gözde girişim, pladis, şok, ülker vs. Adam şirketleri arasında top çeviriyor. Birini diğerine satıyor. Gelen parayla bir diğeeinin hissesini alıyor.

Star rafinerisi ayrı. Yüzde 18 lik pay aldı oradan Petkim . Beklenen yüzde 12-13 idi. Hisseyi takip edenler o payı uygun bir fiyata aldığını söylemişti genel olarak.
    Benimde endişem Petkim kâr eder bunu bilanço hilesi ile star ya da başka birine aktarılır ama son iki yıldır bedelsiz artı temettü veriyor Petkim . Yani kârını bilancoya yansıtıp yatırımcısına dağıtıyor bir şekilde .

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

5. Bilindiği üzere uluslararası finans kartelleri gerçek altın yerine altın kontratları satarak fiziki altına olan talebi düşürüyorlar. Birde altının shortlanmasını sağlayarak altın fiyatlarına darbe üstüne darbe vuruyorlar. Bende her zaman fiziki altın almaktan yanayım ama bu seferde al-sat yaparak fiyat dalgalanmalarından yararlanamıyorum. Son kararlarıma bakarak altın fiyatlarının iniş çıkışlarını iyi kötü kestirebildiğimi gördüm ) En düşük alım satım marjıyla nasıl fiziki altın alıp satabilirim. Bu konuda fikri olan var mı? Biliyorum bu konunun amacı uzun vade ama yinede bilenler yardımcı olursa sevinirim. Son gelişmelerle birlikte pörtföyde altının ne kadar gerekli olduğunu görmüş olduk

6.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Bilindiği üzere uluslararası finans kartelleri gerçek altın yerine altın kontratları satarak fiziki altına olan talebi düşürüyorlar. Birde altının shortlanmasını sağlayarak altın fiyatlarına darbe üstüne darbe vuruyorlar. Bende her zaman fiziki altın almaktan yanayım ama bu seferde al-sat yaparak fiyat dalgalanmalarından yararlanamıyorum. Son kararlarıma bakarak altın fiyatlarının iniş çıkışlarını iyi kötü kestirebildiğimi gördüm ) En düşük alım satım marjıyla nasıl fiziki altın alıp satabilirim. Bu konuda fikri olan var mı? Biliyorum bu konunun amacı uzun vade ama yinede bilenler yardımcı olursa sevinirim. Son gelişmelerle birlikte pörtföyde altının ne kadar gerekli olduğunu görmüş olduk

Ankara ulusta hurda altin alip satabilirsiniz yanliş bilmiyorsam %2 ile % 3 arasi komisyonu olur , Fiziki altinda al-sat yapmak çok mantıklı olur mu bilemedim

7.  Alıntı Originally Posted by ugur596 Yazıyı Oku
    Belki de ben biraz yukardan maliyetlendiğim için kötü geldi performansı...19lardan maliyetlendim ve kademeli değil blok şekilde alım yaptım. Blok yaptığım alım için pişman oldum ama iş işten geçmişti artık. Cimsa ve Brisa için önümüzdeki 3-4 yıl için olumluyum. Üzerlerinde yüksek döviz borcundan kurtulmaları halinde gelecek olan karlar ve temettülerle portföyde tutulması gereken hisseler olarak görüyorum. Tabiki bunlar kişisel görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir...

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    hiç bir zaman blok alım önermem...mesela ben alacağım hisse miktarını zamana yayıyorum ve 10 eşit parçada alıyorum...üstelik maliyetlerim arasında da en az %5 kadar fark oluyor...bir ara anlatmıştım stratejimi.

8.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku

burada fazla karışık bir durum yok...sadece petkim socar dan aldığı hisseleri biraz pahalı aldı bence..ama olacak o kadar da diyebiliriz, başka bir kaynak aktarımı vs olmaz...gerek de yok bence.

Sayfa 489/637 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •