Sayfa 559/1023 İlkİlk ... 59459509549557558559560561569609659 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 4,465 - 4,472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Başlıkta hareket kalmamış.

Kalabalık dağılmış.

Sakin bir ortam.

Kur ne durumda bakmaya gerek yok hani...

Sabahtan, çarşı pazar dolaştım, berbere gitmişken.

Esnafın hali zaten iyi değildi, daha da berbat.

Esnaf zaten hep ağlar.

Bizim berber oraların muhtarı gibidir.

İnan bu kez durum ciddi demekte.

"20 yıldır bir gün esnaf iyi dedin mi ?" diye sordum.

Bu farklı dedi.

Esnafı, süper marketler ( Şok bu yıl 1000 tane daha dükkan açacakmış), AVM ler, ve ayağa bedava gelen internetten alışveriş çldürdü. Kalnı da öldürüyor.

Bir örnek:

Sanayi çarşısında ve civarımdaki nalburlarda aramaktan bizar olduğum, derdimi ve isteğimi anlatamadığım bahçe musluğunu internetten (hepsi burada) çeşit çeşit buldum. Ayağıma kadar bedava kargo getirecek. Beğenmezsem bedava kargo iade edebiliyorum.

Bu durumda esnaf kalır mı?

Hala eski alışkanlık çarşı pazar dolaşan var. İnternetten alışveriş daha da yaygınlaşırsa ne fiyat ne de arayıp bulma kolaylığı olarak kimse yarışamaz.

Biz ailecek geçen yıl 60-80 aralığında internetten alışveriş yaptık.

Ayakkabı bile internetten alınıyorsa bence esnaf zor durumdadır.

Tanıdıklarım, ayakkabıda numara sorununu da, aynı modelden iki ayrı numara (mesela sorunlu bir 39 numara ayağı olanlar hem 39 hem de 40 numara) ismarlayıp ayağına uyanı alıp diğeri ücretsiz kargo iade olanağından yararlanıp bir adedinin parasını iade alıp bu sorunu da hallediyorlar.

Demem o ki esnafın işi giderek zorlaşıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Sana dün sakin ol babında yazdım ama aşırı panik idin..İlginç..Normalde sakin birisin gibi bir izlenim edinmiştim senden..powerpc falan olsa anlarımda...
    MB 120 milyarı 8 den boca eder falan milletide paniğe sevketmeni istemediğimden özelden yazacaktım ama sonra vazeçtim..

O gibi panik anlarda insan genelde çevresini dinlemez..

Sakin olmak lazım

5 kuruş marj az buz değil alım kararında..
    Ticari bir pozisyon almam gerekli, ancak ilk defa böyle bir belirsizlik ile karşılaşıyorum. Para politikası ve uygulayıcıları sanki yüzüme bir şeyler anlatıp ben arkamı döndüğümde her an çok farklı şeyler yapacakmış gibi bir hissiyata sevk ediyor insanı.
    Bugüne kadar bu denli bir hisse kapılmamıştım.
    Yaratılan bu güvensizliğin bedelinin fazla olduğunu düşünüyorum. Örneğin seçimlerden sonra cumhurbaşkanlığı kararname sistemi devreye girecek. %8 Politika faizi de orada duruyor , deneyimli bir forumdaşın tasvir ettiği gibi züccaciye dükkanının içine girmiş bir fil gibi içeride bekliyor. Dükkanın kapısı dar fil oraya sokulduktan sonra yapıldı/daraltıldı (döviz rezervleri).

O fil oradan nasıl çıkacak?

Yoksa, o fil orada duracak , züccaciye dükkanını kapatıyoruz artık hayvanat bahçesi olarak hizmet vereceğiz mi denecek?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. http://www.karar.com/yazarlar/ibrahi...-bulutlar-6812 bu başlıkta yazanlarla uyumlu görüşe sahip, uzun süredir Türkiye'de bu kadar şeffaf paylaşım görmedim...

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ticari bir pozisyon almam gerekli, ancak ilk defa böyle bir belirsizlik ile karşılaşıyorum. Para politikası ve uygulayıcıları sanki yüzüme bir şeyler anlatıp ben arkamı döndüğümde her an çok farklı şeyler yapacakmış gibi bir hissiyata sevk ediyor insanı.
    Bugüne kadar bu denli bir hisse kapılmamıştım.
    Yaratılan bu güvensizliğin bedelinin fazla olduğunu düşünüyorum. Örneğin seçimlerden sonra cumhurbaşkanlığı kararname sistemi devreye girecek. %8 Politika faizi de orada duruyor , deneyimli bir forumdaşın tasvir ettiği gibi züccaciye dükkanının içine girmiş bir fil gibi içeride bekliyor. Dükkanın kapısı dar fil oraya sokulduktan sonra yapıldı/daraltıldı (döviz rezervleri).

O fil oradan nasıl çıkacak?

Yoksa, o fil orada duracak , züccaciye dükkanını kapatıyoruz artık hayvanat bahçesi olarak hizmet vereceğiz mi denecek?
    Böyle birşey yaparlarsa ekonomi diye birşey kalmayacağını onlarda biliyorlar..
    Bunu yaparlarsa bu son çare dir..
    Ve inan ki yapmasalar daha berbat!! (daha berbat nasıl olur bilemem) olacağı içindir..
    Bu kadar kısa vade döviz borcu ile dövizi kapıyorum dersen ülkenin anahtarını verirsin..

Bunu dediğin anda cılız da olsa gelen yabancı para hiç gelmeyeceğinden dolar işte o zaman 10 20 gider..

Sen ekonomi yönetimi olsan bunu çözüm olarak kullanır mısın..
    Ben baştakilerinde herşeyin farkında olduğunu ama ülke olarak çok ciddi kapana kısılmaya doğru itildiğimizi düşünüyorum..
    Yani birazda çaresizler..

Olay döviz indi çıktı dan çok dünya üzerindeki satranç oyunun TR nin henüz safını tam olarak belirlememesinden dolayı..

5. arkadaşlar danışmak fikir almak istediğim bir nokta var;

türkiye kaynaklıo zaten doların düşmesi pek olası değil ama

2001-2008 gibi abd kaynaklı bir kriz olursa, abd nin resesyona girmesi sebebi ile örneğin 2020-2023

tekrar 1 - 1,25 TL civarları görülebilir mi ?

yada o seviyeleri görmesi İMKANSIZ diyebilir miyiz ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

YTD

Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    arkadaşlar danışmak fikir almak istediğim bir nokta var;

2001-2008 gibi abd kaynaklı bir kriz olursa, abd nin resesyona girmesi sebebi ile örneğin 2020-2023

YTD
    O seviyelere 1.65 civarindan geldi, 4 gaymeden % 40 dusse gelecegi yer 2.4 gayme olur.

150 Milyar dolar gayme borc varken ve satilacak millet mali cokkene, borc bulmak kolaydi.

Simdi ise, 450 milyar dolar gayme borclan, bize yinecek para verecek salagi bulmamiz zor!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    arkadaşlar danışmak fikir almak istediğim bir nokta var;

YTD
    ABD devleti batarsa dolar da kadük olur... gibi...

Hani Osmanlının son dönem paraları gibi...

Böyle bir şey için elinde doları olanların endişe duymaları, Baba Vanga'nın kehanetlerini okuyup da korkanlardan farksız bence...

Sayfa 559/1023 İlkİlk ... 59459509549557558559560561569609659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •