vatandaşlarını köleleştirmek devletlerin işine gelir. mesai saatinde boş boş gezen adam güvenlik riskini arttırır. insanlara yuları takıp sabahtan akşama saçma sapan ve çoğunlukla gereksiz işlerde çalıştırırlar ve bundan menfaat sağlarlar.
çin ile amerika arasında da aslında bir iş birliği var. amerika karşılıksız dolar basıyor, çin de kendi insanlarını üç otuz paraya eş(ş)ek gibi çalıştırıp elde ettiği parayla amerikan tahvillerini alıyor. eğer çin, al tahvillerini ver dolarlarımı dese ve dolarlarla ürün/hizmet alımı yapmaya başlasa dolarda inanılmaz değer kayıpları olur. çin'e amerikan işçileri bile transfer etmeye başlayabilirama çin kendi insanlarını bu şekilde köleleştiremez ve dolayısıyla bu durum çin'in işine gelmez.
dolarda değer kaybı belki bir yönüyle amerikanın işine gelir ama bu durumda doların rezerv para olması darbe alacaktır. muhtemelen bunun dezavantajları avantajlarından daha fazladır. insanlar/devletler dolar satıp altın almaya başlarlarsa amerika'nın otoritesi azalır. zaten amerika bunu isteseydi yıllarca faiz arttıracağım diyerek doların değerini bu seviyelere getirmezdi.
Yer İmleri