Sayfa 242/777 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,929 - 1,936 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    Turizm İstatistikleri, I. Çeyrek: Ocak - Mart, 2018

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre %31,3 arttı

Turizm geliri Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %31,3 artarak 4 milyar 425 milyon 237 bin $ oldu. Turizm gelirinin (cep telefonu dolaşım ve marina hizmet harcamaları hariç) %76,1’i yabancı ziyaretçilerden, %23,9’u ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.

Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etmektedirler. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 3 milyar 984 milyon 962 bin $’ını kişisel harcamalar, 440 milyon 275 bin $’ını ise paket tur harcamaları oluşturdu.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Borsa da dolar da şuradan burada fiyatlamaların nasıl sanal olduğunu bugünlerde bir daha görüyoruz..

Para piyasalarından para kazanmak inanılmaz güç bir iş.

Bunu devamlı hale getirmek ise hemen hemen imkansız gibi..

Onlarca faktör var..
    Mutlaka birisinde patlıyorsunuz..

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    What? indirimmi .
    Aman dahada artmasın da öpte başına ko.
    Sn üstat bu gidişle vergiyi de indirsek kurtarmayacak gibi.. İran Venezuela vs derken petrolde tekrar 300 usd seviyeleri konuşulmaya başlandı. 300 e gelir mi bilinmez ama 100 dolarlar çok da uzak değil.. bir yandan da dxy yi eklersek buna bu seviyeleri ileride çok arayabiliriz.. ne demişti baş denetçi, yağmur yağmadan çatıyı onarmalıyız.. 🙂

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Borsa da dolar da şuradan burada fiyatlamaların nasıl sanal olduğunu bugünlerde bir daha görüyoruz..

Para piyasalarından para kazanmak inanılmaz güç bir iş.

Bunu devamlı hale getirmek ise hemen hemen imkansız gibi..

Onlarca faktör var..
    Mutlaka birisinde patlıyorsunuz..
    Borsadaki sert hareketin muhtemel açıklaması, dövizle borçlanmaya sınırlamanın yasalaşması olabilir mi? Bir diğer ihtimal kabinede gitmez denilen abilerden birisinin biletinin kesilmesi.. piyasa ilk bilendir her zaman 🙂

bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    PALA kim? Borsada sık sık bu ismi duyuyorum. Yok pala şöyle kaldırdı şöyle bastı borsayı diye form sayfalarında sık sık yorumlarla karşılaşıyorum.
    Bende kendisiyle tanışmadım ama borsadakilere sormak lazım, onlar tanışıyorlarmış..

Geçen gün dolar düştüğünde bir borsacı burada paladan bahsetmişti dolarcılara, oradan aklıma geldi..

Son durumda borsacılar aşağıda palanın, pardon kendilerini uçuracak cismin gelmesini bekliyorlar..

Ancak bu sefer çok bekliyebilirler..çünki genel anlamda yükselen faizler, yükselen enflasyon ancak düşük büyümeler hüküm sürecek sanıyorum bir süre..tabii ortalık tengildemezse..

Globalde yükselen enflasyon, düşük büyüme(nispi ölçülerde ama)..stagflasyon provası şimdilik..

Ehhh böyle bir ortamda faizlerde yükseliyorsa..ki bizim MB'sıda mecbur kaldı geçen hafta..

Diğer sorunları saymıyorum, genel gidişattan bahsediyorum sadece..

Ehh böyle bir ortamda ''pain trade'' başlar zaten..Gecikmiş bir başlangıç ama iyi direniyorlar hani..

4,097 , EUR/USD=1.2031

Borsacı çocukların keyfi hala yerinde mi Gund..

Daha önce bir kaç kez aşağıdaki şekille ilgili gelişmeleri vermiştim..düşüş pek hız kesmiyor şimdilik..

Dünyanın fabrikası küçülüyorsa, diğerleride küçülüyordur..küçülme yada düşük büyümeler pek iyi bir gelişme değil bu ortamda..helede enflasyon artıyorken..

8. Parite 1.20 nin de altına indi..
    Dolar değer kazanıyor..

1.18 ler var radarda..

TL değer kaybetmiyor bu arada..
    Sepette bir değişme yok gibi.

Sadece dolar değerleniyor..

Daha evvel eurusd paritesi yukarı BIST de yukarı demiştik..

BIST de satışın devamını beklerim bu durumda..

Sayfa 242/777 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •