Sayfa 522/637 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,169 - 4,176 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
    geçen sene iyi performans göstermiş ve büyük olan firmaların grafiğine baktım. hepsi az çok bist 100 grafiğine benzer hareketler yapmış. karlılıklarını katlamış. biri soruma cevap versin 2016 öncesi ne yoktu da 2017 de ortaya çıktı firmaların karları katlandı? ne oldu?
    olan tek şey var o da "doping" yani ilaçla şişirme. varlık fonu ile türk şirketlerinin rehine verilmesi ve kredi garanti fonu ile piyasanın 300 milyardan fazla nakite boğulması bu dönemde öne çıkanlar. ve de hayata geçirilmeye çalışılan bir ortadoğu usulü başkanlık sistemi var. aslında seçim ekonomisi 2 yıldır var gücüyle devam ediyor. nihayeti de baskın seçim oldu. baskın derken muhalefet sonbaharı bekliyordu 6 ay önce olması baskın oldu.
    Türkiyedeki şirketlerin çoğu hammaddeyi dolarla alıyor malı TL ile satıyor. azınlık bir şirket ise "mesela erdemir" dolarla alıp dolarla satıyor, iç piyasaya satamazsa ihraç ediyor. diğerleri yurtiçi eknomiye ve siyasete göbekten bağlı.
    bir de şu ne kadar doğru: "Türkiye'de seçim var, seçim öncesi böyle olur, sonrasında toparlar... vs" iyi de almanyada niye böyle olmuyor, amerikada hiç böyle değil, moğolistanda bile böyle değil... seçim var diye borsa çökmüyor ekonomi durmuyor... Türkiye'nin farkı bizde son 5 yılda AKP her seçimi kazanacam diye yıllarca seçim ve rant ekonomisini abarttı, ekonomiyi filan yönettikleri yok, son 2 yılda iyice abarttılar.
    muhterem cemaat: yabancı yatırımcı bir dönem artık bitiyor diye çıkışa geçti. Sn Erdoğan olsun veya olmasın bir dönem bitiyor. seçimden sonra kim gelirse gelsin bundan sonra tekrar gelmek için 2 deliğimizi birden vaat etmemizi bekleyeceklerdir. olur mu olur.
    lakin şimdi ben mesela petkimi 6 liradan alsam 10 yıl sonra mutlaka 60 lira eder. 10 kat kazanç. firmalar batmaz ise bu genelde hep böyledir. lakin bunu yapmak için beyine gerek yok, bu foruma girmeye de gerek yok. analiz yapmaya da gerek yok. marifet petkim 7-8 olduğunda elindekinin mesela %50 sini boşaltıp sonra bunu yeni döneme göre en mantıklı bir şekilde kullanabilmek sonra da uygun bir vakitte geri dönebilmektir. dönemine göre hareket etmektir.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Son 1-2 gündür az çok alım yönünde olanlar, elleri kaldıralım, bir nevi yoklana almıs olalım!!!
    Arcelik toaso tatgd brisa ve tskbye biraz kurşun sıktım

keşke 15 adete yakın taşıdığım hisse senetlerini tek haneye indirebilsem böyle zor yetişiyoruz

Haftaya petkime de ekleme yapmayı düşünüyorum.
    Tav portföyde yok ama izliyorum YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3.  Alıntı Originally Posted by alirza Yazıyı Oku
    geçen sene iyi performans göstermiş ve büyük olan firmaların grafiğine baktım. hepsi az çok bist 100 grafiğine benzer hareketler yapmış. karlılıklarını katlamış. biri soruma cevap versin 2016 öncesi ne yoktu da 2017 de ortaya çıktı firmaların karları katlandı? ne oldu?
    olan tek şey var o da "doping" yani ilaçla şişirme. varlık fonu ile türk şirketlerinin rehine verilmesi ve kredi garanti fonu ile piyasanın 300 milyardan fazla nakite boğulması bu dönemde öne çıkanlar. ve de hayata geçirilmeye çalışılan bir ortadoğu usulü başkanlık sistemi var. aslında seçim ekonomisi 2 yıldır var gücüyle devam ediyor. nihayeti de baskın seçim oldu. baskın derken muhalefet sonbaharı bekliyordu 6 ay önce olması baskın oldu.
    Türkiyedeki şirketlerin çoğu hammaddeyi dolarla alıyor malı TL ile satıyor. azınlık bir şirket ise "mesela erdemir" dolarla alıp dolarla satıyor, iç piyasaya satamazsa ihraç ediyor. diğerleri yurtiçi eknomiye ve siyasete göbekten bağlı.
    bir de şu ne kadar doğru: "Türkiye'de seçim var, seçim öncesi böyle olur, sonrasında toparlar... vs" iyi de almanyada niye böyle olmuyor, amerikada hiç böyle değil, moğolistanda bile böyle değil... seçim var diye borsa çökmüyor ekonomi durmuyor... Türkiye'nin farkı bizde son 5 yılda AKP her seçimi kazanacam diye yıllarca seçim ve rant ekonomisini abarttı, ekonomiyi filan yönettikleri yok, son 2 yılda iyice abarttılar.
    muhterem cemaat: yabancı yatırımcı bir dönem artık bitiyor diye çıkışa geçti. Sn Erdoğan olsun veya olmasın bir dönem bitiyor. seçimden sonra kim gelirse gelsin bundan sonra tekrar gelmek için 2 deliğimizi birden vaat etmemizi bekleyeceklerdir. olur mu olur.
    lakin şimdi ben mesela petkimi 6 liradan alsam 10 yıl sonra mutlaka 60 lira eder. 10 kat kazanç. firmalar batmaz ise bu genelde hep böyledir. lakin bunu yapmak için beyine gerek yok, bu foruma girmeye de gerek yok. analiz yapmaya da gerek yok. marifet petkim 7-8 olduğunda elindekinin mesela %50 sini boşaltıp sonra bunu yeni döneme göre en mantıklı bir şekilde kullanabilmek sonra da uygun bir vakitte geri dönebilmektir. dönemine göre hareket etmektir.
    Azınlık bir şirket mi TL ile mal satıyor. Ben TL ile mal satan bir firma görmedim. Hala ayakta duruyorsa da elini öpmek lazım...

Somun üreten bir fabrikaya gidin yılda 2000 M6 somun alıcam diyin adam heralde 0,05euro parça başı teklif çıkarır

Gardroptaki vida, market poşeti, meyvesuyu kutusu, araç depo kapağındaki etiket, ayakkabı boyası, silecek suyu hammaddesi, deri cüzdan, şaşal şişedeki kapak bunların hepsi tedarikçilerden euro yada dolar ağırlıklı alınır. Size de o şekilde satılır.

TL ile ödüyor olabilirsiniz. Yediğim lahmacun bile dolar ile paralel hareket ediyor. 2013 de 1,5$ ödüyordum şimdi de.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Merakla beklenen Brisa bilancosu sonunda geldi.
    Gorusleri alalim.
    Syg,
    Sn Dudu. Bridgestone Globalle brisa arasında yıllık 1milyon 2milyon vb lastiğini kesin alırım dediği bir antlaşma var mı? Bridgestone globalın finansallarına bakıyorum yükümlülüklerinde bulamadım.

Büyük bir yatırım yaparken böyle bir antlaşmanın yapılmış olması lazım diye düşünüyorum sizin bilginiz var mı?

YTD.

5. Dolar ve avroya bakarak yurt içine fiyat çekiyorlardir hepsi ama sorun şu;

Bizim alim gücümüz düştü .

Herkesin özellikle de orta direğin alım gücü düştü .

Piyasada dolaşan para miktarı düştü .

Haliyle önceden 10 birim mal alan 9 alacak 8 alacak

Bazıları hiç alamayacak

Bu gidişatta ihracat yapabilen ayakta durur.

Yurt içine satış yapanlardan sağlam kurumsal şirketler ayakta durur.

En basitinden ürün ambalajlarına bakın . Ürün fiyatı aynı gramaj düşük .

Mesela ayçiçek yağı önceden 5 litrelik tenekeler vardı . Şimdi 4,5 litre hatta 4 litreler var.

Şirket yine 10 teneke satıyor ama litre cinsinden bu 45 e 40 a düşüyor.

Gidişat iyi değil ben borsaya endex 119 lardan girdim şuan zarar benim butceme göre oldukça çok .

Tek tesellim portfoydeki hisse sayım cogaldi ve maliyet azaldı

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669

Lightbulb

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hektaş grafik pahalı deyince bıyık altından gülen arkadaşlar olmustu.

Dün %9, son 7 işlem gününde %25 düştü..üstelik bilanço vs gibi haber etkisiyle olmadı bu düşüş..10 gün önce hiç düşmeyecek, fezaya çıkacak gibi duruyordu di mi? Bu işler hep böyle olmustur...bazen hisse yıllarca diplerde sürünür, sonra 1 yılda 3-5 katına cikar( bknz trkcm grafiği)...Bazen de nefes bile almadan çıkar hisse, aylarca, yıllarca...sonra birileri düğmeye basar,
    Batirdi beni bu Hekts.
    Bi de su Brisa sisse de o da batirsa beni..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Sn Dudu. Bridgestone Globalle brisa arasında yıllık 1milyon 2milyon vb lastiğini kesin alırım dediği bir antlaşma var mı? Bridgestone globalın finansallarına bakıyorum yükümlülüklerinde bulamadım.

Büyük bir yatırım yaparken böyle bir antlaşmanın yapılmış olması lazım diye düşünüyorum sizin bilginiz var mı?

YTD.
    Benim de bir bilgim yok.
    Bildigim kadari ile Bridgestone markali urunlerin Brisa tarafindan ihrac edilmesine pek sicak bakmiyor.
    Ileride ne olur bilemeyiz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Batirdi beni bu Hekts.
    Bi de su Brisa sisse de o da batirsa beni..
    Syg,
    Sen kolay kolaybatmazsin da 10 üzerinden alanlar orta vadede iyi zarar yazabilir😉

Sayfa 522/637 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •