Resmi enflasyon tufe %13 ufe ise %17
Gercekte enflasyon %20 uzerinde herkesin bildigi gibi.
Ama isciye memura zam oranini dusuk tutmak icin enfasyonu dusuk gosteriyollar.
%5 ortalama tv artik kurtarmaz.
ABD de enflasyon kac?
Benim bildigim %2
Ortalama tv kac? %3
Adamlar enf uzeri temettu aliyollar.
Bize de %20 en az tv olmali.
Bu durumda bist'in ortalama f/k si 5 tv ise %20 ye dogru gitmeli.
Bu nasil olur?
Ya kagitlar daha da ucuzlar duserek ya da karlar daha da artar veya benim beklentim ikisi birden olur.
Durum budur.
Acikli da olsa gercek budur.
Hekts 1 TL kar ederse bu sene fiyati 5 olmalidir en fazla.
Ben biraz da guvenlik marji koyarak 3 TL dedim.
Sandiniz saka yapiyorum degil mi?
Syg,
Hekts topigindeki yazim.
Burada da bulunsun diye dusundum.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ben en baştan beri ironi olduğunu düşünüyordum, 3 TL kısmı hala ironi gibi geliyor ışık ve hava almayan ortama kaldırmadan önce 7 TL'den ekleme yaptığınızı düşünerek.
Bu yazıyı okuduktan sonra benim aklıma gelen soru şu; temettü verimlilği enflasyona yaklaşmadığı takdirde nasıl bir strateji izlenmeli, yurtdışı borsalarını mı düşüneceksiniz mesela? Yoksa bu yakınsamayı kaçınılmaz bir son olarak gördüğünüz için o gün gelene kadar bekleyecek misiniz?
Sizin ve bu konudaki birçok kişinin durumu biraz farklı birikmiş sermaye açısından; bunu düşünerek de cevaplarınız değişir mi?
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...son dönemlerde yazılarınızda tutarsızlıklar var maalesef...dalga geçiyor da olabilirsiniz.
O zaman, hektaş grafik pahalı dediğimde neden gülüyordunuz...%3-5 arttığı günlerde neden neden hissenin reklamını yaptınız...eğer 11-12 lerden portföyünüzdeki hektaş ların bir kısmı ile vedalaştı iseniz, resim tamamlanmış olur!!!
Artik tum konsepti degistirmemiz gereken zamanlara dogru geliyoruz.
Hayir tek lot Hekts satmadim.
Yilbasindan sonra almadim da.
Bir tek biraz Brisa aldim onu da borc sorununu halledince karliligini artiracagini dusunerek aldim.
Onumuzdeki donem 90 li yillara geri donecegimizi dusunuyorum.
Yuksek enflasyon yuksek devaluasyon sarmalina girecegiz endisem var, insallah yaniliyorumdur.
Syg,
Yabanci bunu gordu ve pozisyonunu azaltiyor..
Fiyatlamalar degismek zorunda..
Syg,
Yer İmleri