Originally Posted by
Pythagoras
evet yine mevduat topiðinde farklý farklý finansal matematik hesaplamalarý, bankacýlýk muhasebesi, ýsrarla herkes kendi iþini yapsýn bunlarla neden uðraþýyorsun dediðim þey sürekli tekrar ediliyor.
bankacýlýk sistemini bilmeden, bankalararasý iþlemleri, merkez bankasýnýn piyasadaki rolünü bilmeden ilginç muhabbetler dönüyor.
yok zorunlu karþýlýk, yok genel karþýlýk, efendim garanti bankasýný gördün mü ifrs 9 dan nasýl çaktý karþýlýklarý 2 milyar kar açýkladý, yok altýnda rezerv opisyon katsayýsý deðiþince dilimlerdeki boþluðu neyle kapatýyor bankalar, efendim o/n mevduata zorunlu karþýlýk ayrýlmýyor mu yoksa ? jensenin alfasý, treynör ölçütü, markowitz amcanýn kemikleri sýzlýyor..
ilginç ilginç muhabbetler.. ama bilen biri görünce kahkalar atýyor.. yapmayýn arkadaþlar, bilmiyorsunuz, bilmeniz de mantýklý deðil zaten, bunlarý bilen zaten bu iþten para kazanýyor..
burasý mevduat topiði, gelin bir topik daha açalým..
bu baþlýðýn içine de þu ileri düzeyde finansal matematik ve bankacýlýk muhasebesini çoook iyi bilen arkadaþlar yazsýn;
gün içi yapýlan hazine ihalelerini, depo ihaleleri, merkezin müdahaleleri, basel 3ün getirileri, sermaye yeterlilik rasyolarýnýn hesaplanýþý, stand-by L/C açtýk ama para gelmedi, L/Cyi yaktýlar þimdi napýcaz abi.. bunlarý konuþalým ... meraklý iseniz bu tarafta gösterin kendinizi..
unutmayalým.
merak, hobi, profesyonel iþ...
bunlar farklý kavramlar..
yurdum insanýnýn yaptýðý en büyük hata.. berberde ülkeyi kurtarýr, kahvehanede ekonomiyi yönetir.. bilmez, duyar, uydurur..
kyg,
Yer Ýmleri