Sayfa 129/1032 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Günlük Bülten (Ak Yatırım)

Piyasa ve Teknik Görünüm

Global piyasalara paralel, bugün piyasaların yukarı yönde açılış gerçekleştirmesini bekliyoruz. Bu sabah TL Dolar karşısında 4,25 seviyesinde sakin seyir izlemekte. Bu hafta 1Ç18 sonuçlarının açıklanmasının son haftası, dolayısıyla hisse bazlı hareketler öne çıkabilir.

BIST100-Teknik Yorum

BIST100 Cuma günü, gün içerisinde 101.500 seviyesine yaşanan sarkmanın ardından sınırlı tepki yaşadı. Kapanış 102.599 seviyesinde gerçekleşti. BIST'te önemli destek bölgesi olarak değerlendirdiğimiz 101.500 civarından tepki gelmiş durumda. Bununla birlikte hareket şimdilik güçlü değil. Gerek saatlik gerekse günlük bazda ortalamalarda aşağı eğilim devam ediyor. Saatlik periyotta takip ettiğimiz olumlu görünüm bölgesi ise 108.000 civarında bulunuyor. Yükseliş hareketini güçlü olarak değerlendirebilmek için bu seviye üzerine geri dönüşü gerekli görüyoruz. Aksi durumda yatay-aşağı eğilimle satış baskısının devamını görebiliriz. Bu durumda da 101.500-10.500 bandı tekrar test edilebilir. BIST100 için bu bölgeyi güçlü bir destek bölgesi olarak görüyoruz. Üzerinde tutunma beklemekle birlikte bu seviyenin aşağı kırılmasının daha belirgin bir satışa neden olabileceğini belirtmek istiyoruz. Banka endeksi için günlük bazda olumsuz teknik görünümde değişiklik yok. 152.500 civarı kısa periyot için olumlu teknik görünüme geçiş bölgesi. Bu seviye altındaki hareket zayıflamanın devamında etkili. 141500-138500 yakın destek bölgesi. BIST100 için 102.500-101.900/500-101.000-100.000 destek, 104.500-105.300-106.000/600-107.500 direnç.

Tirt bir acilis.

4. rahip işinden bir şey çıkmayacak sanırım...şuan için rahibi fiyatlamadığı da düşünülebilir düşen piyasada bankacılık endeksine hala paralellik gösteriyor...bankacılık %0.50 düşüşte...endeks 100bin altı psikolojik rakam göstermeden bırakmaz bu panik havayı gibi...halkbanktada sıra dışı bir gelişme olmassa adım adım 7.3/7.5lara gidiş eğilimi var gibi..
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Güvenilir bir kaynak yoksa ciddiye almaya değmez. Halkbankın kendi gyo şirketi var (hlgyo) borsada zaten. Neden başka gyo ile birleşsin?

İyi güzel de ayrı sektörlerden ilgisiz şirketler. Başka bir büyük bankadan örnek verseniz bana göre daha geçerli olurdu. Büyük banka hisselerinde hiç bir zaman kozal'da olduğu kadar büyük oranlı iniş çıkışlar olmadı.

Duyduğum olası bir cezadan kaçmak için yada güçlerini birleştirmede olabilir halkb ile birleştirilme ihtimali..
    gyo sunun olması birşeyi değiştirmez..
    gyo lar inşaat yapamıyor.

Tabi sadece söylenti..

eski emlak bank gibi olabilir mi acaba.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Portföyümün %50 si 10.22 maliyet ile HALKB'de, geriye kalan %50 ise nakitte olup fırsat bekliyor. Fırsat gördüğüm anda başka hisseyi veya hisseleri alacağım. Örneğin 47.40 dan 24 lere düşmüş olan ASELS yakın takibimdedir. BJKAS son derece spekülatif olmasına rağmen yakın takibimdedir çünkü piyasa değeri yıllık cironun çok altına inmiş durumda, öte yandan GSRAY yıllık cari cironun 3 katından işlem görüyor. Şampiyonluk durumunda GSRAY daha da pompalanacağından harika açığa satış fırsatları ortaya çıkacaktır treyderlerin açısından. Başka takip ettiğim hisseler de var. Borsada fırsatlar asla tükenmez, yeter ki fırsat ortaya çıktığında elinizde nakidiniz olsun.
    trendcim kuzu şöyle bişeyler demiş gerçekleşirse senin durum baya bi sıkıntıya girmez mi

Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    usaglar ısrar ediyorlar....NE OLACAK BU HALKINKİNİN HALİ DİYE....kuzusal yorum yaz lütfen diye....

halkinkinde olay yukarıda anlattıgım gibi 2013 de basladı....18 i gördü ve yıkıldı.....

halkınki iki kere HALKA ARZ EDİLDİ....

İKİNCİ ARZINI HALKA 15 pangınottan arz ettiler 2012 de....yuzde 25 i....bi yıl sonra 18 e cıktı ve yıkıldı...HALKINKİ HALKIN ELİNDE KALDI.....

birinci halka arzı 2007 de yuzde 24 ünü halka....8 tl den sattılar....halk halkınkini aldı....ve fekaattt....kriz patladı halkinki 3 pangınota düştü....halk orada halkınkini yabancıya verdi...elinde üçünbiri kaldı....

özet....halkta suan...ikinci halka arzdan olan 15 tl maliyetli hisseler var....birde halkın normal borsadan aldıgı hisseler var...

neye bakacaksın dibi bulmak üçün....birinci halka arz maliyeti 8 tl iken yuzde 62 düşerek halkın elinden HALKINKİNİ almışlar..

aynı şeyi şimdi yapacaksa....yani ikinci arzda 15 tl den verdigi malı gene yuzde 62 alttan alacaksa....HALKİNKİNİ 6.0 PANGINOTA BASACAK DEMEKTİR....orada halkta onda bunda sunda ne kadar HALKINKİ varsa...6.0 DA VERMİYENLERİDE İNİP 4.0 DA.hepsini alacak....yuzde 49....sonrada kalan yuzde 51 i devletten alacak....GÜL GİBİM BİR ÖZEL YABANCI PANKAMIZ OLACAK....

DEMEKKİ NE YAPILIYOR.....halk pankın bi yabancı bankaya 5 dolardan satısına zemin hazırlıyorlar...önce halktaki yuzde 49 ı beleşe topladıktan sonra....kalan yuzde 51 i hissebası 5 dolar fiyatla alacaklar(ilk halka arz fiyatı yaklaşık bu idi)....buda bugünki kurdan 21 tl yapıyor....

kuzu sen halkınkinde hissede yakalansan şimdi ne yapardım....donumu satar para bulurum....amaaaa HALKİNKİNİ satmazdım...5 dolar verirlerse satarım.

kim yapıyor butun bunnarı...HALKINKİNİ almak isteyen yabancı bankalar yapıyor tabiiki...hissenin cogu ellerinde....hergünde yenileri geliyor kucaklarına...

BORSALARDA BU TUR ŞİRKET ELE GEÇİRMELER ÇOK YAYGINDIR...burada devletin bi zararı yok...halka arzı 5 dolar civarı yaptı yuzde 49 ı sattı...kalan yuzde 51 i de 5 veya biraz üstü dolardan satmış oluyor.ŞUANDA piyasa degeri yuzde 49 un 2.35 milyar dolar....devlette kalan payı yuzde 51 i devlet 8 dolar-hisse ile satsa....kasasına 10 milyar dolar girecek....
     Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    evet....neredeyse geldik....1.76 dolardı....1.90 da....sen buraya indigimizde bu grafı tekrar as....beni uyar....grafın lınear....onu log yapıver....dipleri birleştir bi destek line ı yap....2012 dibi ile 2017 dibini....dolar-tl 5 pangınota giderse....bu dip benim grafta 1 dolarda....yani HALKİNKİ 5 TL....DOLAR-TL 5....BURADA halkinkine YEDDİ CEDDİMLE GİRECEGİM....1 dolardan alıp 8 dolara 2 yıl sonra satmak üçün....

halkinkinde olanlar....halka açılmış yüzde 49 ın....en az yuzde 35 inin belli yabancı guruplara geçinceye kadar sürecek...ŞİRKET ELE GEÇİRME UYGULANIYOR....

İLK DÜŞTÜGÜ ANDA ALMIYACAGIZ....düşecek tepki koyacak...tekrar düştügünde ikili dip üçün....KENEYİ UYGULUYACAGIZ ONA....FECİİİ GÖTÜRECEGİz....

sevgili HAYAL taciri....hayallarını GERÇEKLEŞTİRECAGIM.....gozüm üstünde....sen sürekli bu kaardı as....

özelimde....tüm eski dostlar....guzu gacırsak fırsatı...SENİ OYARIZ....diye tehtit ediyorlar beni....cancagızım tehlikede....10 dan almaya basladılar.....bekliyemiyorlar....

suanda....ilk ikili dibi....kırdı assagı....gidip bi dip yapacak...tepki koyacak bi daha dip yapacak....işte o an....BENİ TUTAMAZSIN....BENİ DURDURAMAZSIN....GÖZÜMÜ KAN BÜRÜR....

NOT....11 DOLARDAN....1.90 DOLARA DÜŞTÜ ULA....buna can mı dayanır....ederi mınımum 8...sekkiz dolardır.n....ha ha ha
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    trendcim kuzu şöyle bişeyler demiş gerçekleşirse senin durum baya bi sıkıntıya girmez mi
    meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
    vagonları kasaba çeker bu.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Şirketi ele geçirmek için hisselerin tamamını toplamaya gerek yok, gidip TVF ile anlaşsınlar blok %51 alsınlar çok daha kolay borsada uğraşmak yerine.
    Ayrıca bu büyüklükte şirketin borsada tüm hisselerini toplayamazsın, istediğin kadar aşağıya sür satmayanlar olur. Bence yukarı sürmekle daha kolay toplanır ayrıca (orada da %100 toplayamazsın).

Dün yazmıştım yedi lira altı lira beklentiler yazılıyor diye, 5 lira da görmüş olduk..
    Yok mu dört lira diyen? Açık düşürme..

Sayfa 129/1032 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •