Bu sene bitmistir..
Bu sekilde ve bu olcude dusen ve dusmeye de devam eden bir borsanin durup yataya gecmesi bile en az 3-6 ay surer.
Secim sonrasi hunharca piyasayi daraltici/ekonomiyi sogutucu onlemler olacaktir.
Olmasi da gerekir.
Tum bunlar karliliklari torpuleyecektir.
Seneye temettuler duser, bir cok sirket karlari bunyede tutar.
Aceleye gerek yok.
Cauti gibi dusunun.
Bu surecte zamana yayilmis olarak guzel hisseleri toplamaya calisin.
Cocuklariniz, torunlariniz sizlere dua edecektir.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Sayın Dudu sizin için kırılma noktası olan olay nedir
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben değilim
Sayın Dudu nun şifresini ele geçirdim...son birkaç yazıyı ben yazdım aslibda
Bu kadar mı kötü herşey, dudu bile böyle diyorsa, 2009 daki fiyatlar olur mu, garan 2 ler, toaso 1 ler
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sular yükselince balıklar karıncaları yer, sular çekilince de karıncalar da balıkları.
Son 7-8 sene temettu yatırımcıları, aslında uzun vade yatırımcılar demek bu, borsa tarihimizin en güzel yıllarını yaşadı...bunun bu şekilde devam etmesi, eşyanın tabiatına aykırıydı zaten.
Şunu akıldan çıkarmamak lazım...uzun vadede enflasyon+%10 ortalama getiri gayet güzel bir kazançtır, fazlasını istemek, riski arttırıp işi kumara döndürecektir.
Aza kanaat etmek gerekir, borsada batışın kestirme yolu, aç gozluluktur.
Paranın zaman değeri, yanı enflasyondan arındırılmış reel değeri diye bir şey var...2009 daki 1 tl, şimdinin 5 tl si filandır...ama firmalar bu donende gelişti büyüdü...bazıları da yerinde saydı..fk, favok/firma değeri gibi kriterlere bakınca mesela toaso en dazla, en kötü 10 tl ye filan iner sanırım...daha aşağı fiyatlar imkansız gibi, çünkü bu durumda tahta kapanır, ya da borsa kapanır..bu da 1000 de bir ihtimal olda da bir ihtimal.
Yer İmleri