Sayfa 149/1032 İlkİlk ... 4999139147148149150151159199249649 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,185 - 1,192 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. arjantinde faiz nerdeyse %40 civari ve imf gorusmeleri baslamis bile...abd parasal daralmaya giderken bizim gelismekte olan ulkeler de tekrar imfye mi gidecek acaba...tabi arjantin suan icin baya bi yoldan cikmis...fakat bizimde algimiz bozulmaya basladi...panik kar topu gibidir; domino etkisi yaparsa olan reel gercekleride ezip gececek bir guce sahip olabilir...kuresel bozulmaya ve ulkesel olarak ic/dis siyasi cikmazlarimiza bakacak olursak bu sefer teyet gecmeyecek gibi...

yangina suyu az az dokmek alevi korukleyebilir; bazen on gorulu olup tüme yakin tankeri boca etmek yangini erken kontrole alabilir...merkezin isi cok zor...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

2. OFAC kararı önceden haber alınmış olabilir mi? Tahmin etmiyorum. Farz edelim ki OFAC kararını verdi ve açıklamak için HA karar duruşmasını bekliyor, birileri de bu kararı içeriden öğrendi. Peki, bu kararın açıklanacağı zaman hisseye yapacağı etkiyi önceden garanti olacak şekilde tahmin edebilir miyiz? Bunun garantisi yok. Olası bir mali cezanın hisse fiyatında halihazırda ciddi şekilde iskonto edildiği bir ortamdayız şu anda yani bu olumsuz beklenti ciddi şekilde satıldı halihazırda. Absürt bir ceza gelmesi haricinde hissenin vereceği tepki bellidir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    arjantinde faiz nerdeyse %40 civari ve imf gorusmeleri baslamis bile.....kuresel bozulmaya ve ulkesel olarak ic/dis siyasi cikmazlarimiza bakacak olursak bu sefer teyet gecmeyecek gibi...yangina suyu az az dokmek alevi korukleyebilir; bazen on gorulu olup tüme yakin tankeri boca etmek yangini erken kontrole alabilir...merkezin isi cok zor...
    İlk etapta 75 baz puanı artırmak yerine 200 baz puanı artırmış olsaydı işi daha kolay olurdu. Şimdi 75 baz puanının üzerine en az 300 baz puanı daha ekleme yapmak zorunda bana göre ve GLP faizini %13.5 dan %16.5 e çıkarmalı. Gösterge tahvilin bileşik faizi zaten %16 ya yaklaşmış durumda. Daha az bir faiz artışı doları kesmez.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    HALKB sürekli olarak nitelikli yatırımcılara Finansman Bonosu İhracı yapıp duruyor, bu satışlar iskontolu ve kısa vadeli oluyor ama satış seviyesi ve ortaya çıkan faizi hiç açıklamıyor her nedense. 12 milyar TL'lik toplam ihraç hedefi kapsamında yapılıyor bu satışlar.
    İyi yakalamışsın trendciğim...Hep derim, bu işin piri hiç şüphesiz sensin...Seni okumak ayrı bir keyif kardeşim...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5. tablo dahada assagilari isaret ediyor malesef...

...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

6. Bir de TCMB pek çok ve değişik türden faiz oranı kullanıyor. Bunların sadeleştirilmesi lazım, hangileri gösterge veya esas ise onlar korunmalı, diğerleri dikkate alınmamalı veya başkalarının bünyesine katılmalı.

7.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    İyi yakalamışsın trendciğim...Hep derim, bu işin piri hiç şüphesiz sensin...Seni okumak ayrı bir keyif kardeşim...
    Selamlar & sevgiler Yetkisiz kardeşim, kendine iyi bak. Burada yorumlarını bekliyoruz.

8. TR'nin 1 numaralı önceliği şu HALKB-OFAC mevzusunun çözülmesidir çünkü her şeye etki ediyor, dolar kurundan tutun da bankaların performansına kadar çok geniş bir yelpazede tüm ekonomiyi etkiliyor. Bu yüzden bankalar yurtdışından sendikasyon kredisini ya alamıyorlar ya da spread bazında yüksek maliyetten alabiliyorlar, Euro / Dolar bazlı tahvil arzı da yapamıyorlar. Örneğin HALKB 2016 Temmuzundan bu yana ne sendikasyon kredisi alabildi ne de yurtdışında tahvil arzı yapabildi.

Sayfa 149/1032 İlkİlk ... 4999139147148149150151159199249649 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •