Sayfa 547/637 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,369 - 4,376 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,668
     Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bende bunu soracaktım.
    Bizim ev benim üzerime, karıma satayım krediyi çekeyim 0.98 faize mevduata yatırayım oradan ödeyeyim.
    Mis gibi risksiz kılçıksız kazanç.
    Bir yıllık kredi çeksem yıllık bileşik 12.4 faiz yapıyor.
    Mevduat başlığında 15 civarı faizler konuşuluyor, stopaj düşünce bile net kar var.
    Benim anlamadığım bir açık mı var?
    Milyonlarca kişi bu işi yapmaya kalksa ziraat batmaz mı?
    Acik mi ariyorsunuz?
    Ariyorsaniz hic sasirmam.
    Bizim milletimiz boyledir cunku, iyi niyetli duzenlemelerin, sistemin acigini arar hep, bi sekilde nasil aciktan kendime bireysel cikar saglarim diye dusunur.
    Kanuna, kurala, yasaya uyana enayi gozu ile bakar.
    Hep beraber kayigin dibini deldigini dusunmez.
    Bu nedenle hic bir zaman iki yakamiz bir araya gelmez.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Acik mi ariyorsunuz?
    Ariyorsaniz hic sasirmam.
    Bizim milletimiz boyledir cunku, iyi niyetli duzenlemelerin, sistemin acigini arar hep, bi sekilde nasil aciktan kendime bireysel cikar saglarim diye dusunur.
    Kanuna, kurala, yasaya uyana enayi gozu ile bakar.
    Hep beraber kayigin dibini deldigini dusunmez.
    Bu nedenle hic bir zaman iki yakamiz bir araya gelmez.
    Syg,
    sayın Dudu, kusura bakmayın ama bu noktada faizin %15 olduğu yerde %1'den konut kredisi verip bankayı zarara uğratanlar asıl eleştiriyi hak edenlerdir.Banka bu faize kredi veriyorsa kimse kimseye neden alıyorsun diye kızamaz

3.  Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    sayın Dudu, kusura bakmayın ama bu noktada faizin %15 olduğu yerde %1'den konut kredisi verip bankayı zarara uğratanlar asıl eleştiriyi hak edenlerdir.Banka bu faize kredi veriyorsa kimse kimseye neden alıyorsun diye kızamaz
    ama başını sokacak bir ev al diye veriyor. yatır faizini al bizi zarara uğrat diye değil.
    yukarda da yazılmış zaten birinci dereceden akrabalara çıkmaz. diğerlerine güvenebilirsen yap.
    birde diyelim ki faizler %15 den yüzde 10 a çekilirse ne olacak.

4. ........................

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,088
     Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    bu faizin kalan kısmını hazineden görev zararı olarak tahakkuk ettirecekler... ve herkes ödemiş olacak. asıl problem de bu kadar salakça yönetilen bir ekonomiden sıkı mali politika ve dirayetli yönetim çıkacağına artık kimse inanmayacak...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,668
     Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    Bu da dogru, daha buyuk bir olcekte onlar da kamu bankalarina gorev zarari verdirerek 2001 oncesi duruma donduruyollar bu ulkeyi.
    Sonra hep beraber bunun faturasini odetirler bize.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7. Çok doğru fatura tüm topluma, sektör ev satışı yapmak istiyorsa satış fiyatını düşürsün. Bir evin maliyeti nedir herkes biliyor, Istanbul'da satılan fiyatların çok ama çok altında, sadece reklamdan kesse yeter.

Yıllardır az kar etsin diye bankalara kabus gibi çöktüler, neden, bunlar faizle badavadan para kazanıyor diye düşünüyorlar.
    Oysa 1'e mal edip 10'a satanın hiç kabahati yok, bu sebepten fiyat düşürmek yerine her zamanki gibi bankalar üzerinden tüm topluma fatura ediliyor, herşey tüm dünyada kabul edilen ekonomik prensiplerin tersi.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

8.  Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    meraktan ve bilgilenmek icin soruyorum,
    bu bahsedilen aylik ve 10 yillik gecerli bir faiz, 15% yillik mevduatiyla karsilastirildiginda, 19% yillik faize denk gelmiyor mu
    saygilarimla

PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 547/637 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •