kurbağa deneyi yaşanıyor ulkede
kurbağayı kaynar su dolu tencereye atarsan hemen zıplayıp sudan çıkar
ama kurbağayı ılık su dolu tencere koyup suyu yavaş yavaş ısıtırsan kurbağa haşlandığını farketdemez ve ölür..
Şuan biz haşlandığını farkeden küçük azınlıktayız
Memleketin geneli hala suyun içinde uyuyor.
o yuzden dolar 4.5 olursa 5 olursa soyle olur boyle firmalar batar halk isyan eder olayına ben inanmıyorum
1.5 yıl önce dolar 4,5 olacak deseler ulke batar halk isyan eder derdik. bakın hiçbir tepki yok..
Halk sindirildi korkutuldu ve uyutuldu malesef
Allah sonumuzu hayır etsin..
Bu bir sarmal bence artık.
Doğada zararlı/yararlı fasit daireler vardır. Kırmak çok zordur. Kırmak için tek bir enstrümanla müdahale yetersiz bilgi ve deneyimin ürünüdür. Ve her zaman mevcut entropiyi korumak için gereğinden fazla çaba/enerji harcanır.
Daha iyi olabilir eşgüdümlü diğer enstrümanlarla/ olmayabilir yine beraberinde yapılacak düzenlemelerle.
Tabii beni aşar, bu konuda büyük bir bilgi birikimi ve tecrübesi olan ortalama üstü bilim insanlarına sormak gerek
Ohyşşşşşş
![]()
valla umutabi dolar yatırımı yapmak ayrı şey finansal matematiğe aykırı konuşmak ayrı şey bazı arkadaşlar yorum yaparken bu ince çizgiyi kaçırıyor !! inşaat sektörü en altın çağını faiz ve doların dengede olduğu yıllarda yaşadı ekonomide öngörülebilirlik herşeyden daha önemli ben gelecek sene doların kaç olacağını aşağı yukarı tahmin edemezsem yatırım için kılımı kıpırdatmam !!
Eğer cümle beni işaret ediyorsa ince çizgiyi kaçıran sizsiniz. Faiz artırılmasın gibi bir argümanı destekleyici yazım yok. Artırılması gerekiyordu, geç kalındı. önceki gereken kadar artırılsa da eski faydası olamayacak. Çok daha fazla bir artış gerekli ancak bu da yeterince etkili olmaktan ziyade sorunun amplitüdünü artırır.
Ancak bir yönde haklısınız bu topikte yazmam tamamen anlamsız....
Yer İmleri