aciliyet neden kazanıyor ??
planlanan kanal bogazdan çok daha dar.. üstüne köprüler yapılacak, şimdiki bogaz ve fatih köprülerinden daha alçak.. ve etrafına yerleşim yerleri yapılacak..
nasıl aciliyet kazanıyor ?? olay tamamen rant ve yeni emlak/beton projeleri.. güvenlik olsa bina yapmazlardı etrafına..
olay dostane ilişkilerle buradan geçiş yapan ülkelerle çözülür.. daha sıkı güvenlik ve geçişlerde ciddi önlemlerle ile..ama kanal istanbul ihanettir ülkeye.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Hey allahım deney deney deney, illa kurcalanacak her şey illa didiklenecek.Kızdırıcaksınız adamları, bilim dünyası fikri tartışmalardan mahrum kalacak, bizim ekonomi dünyasına yapacağımız tek katkı da sizin deney sevdanız yüzünden badem olup gidecek sayın bora yaşar.Olmaz ama ,bu kadar kuşkuculuk, bu kadarına ben de şeettim.Sn cemil ertem yazmış işte uzun uzun ben kendi adıma zevkle okudum efendim.))))))))
Az uğraşmadılar ama bu hale getirmek için.
Alnımızın teriyle kazandık bu yeri.
Bizimki hala dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biriyiz demekte.
Kıstas olarak GSMH yı alırsak doğrudur.
Ancak bu yirmi listesinde Suudlar da var.. Nijerya bile zaman zaman var.Endonezya var.
Norveçi, Hollandayı, İsveçi göremezsin...
Neyse...
Siyaset münazara mantığına dayanır.
Filin neresini tutarsan oraya göre belirlenir her türlü tanım/tarif...
Yer İmleri