Sayfa 206/1032 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306706 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,641 - 1,648 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by karcal Yazıyı Oku
    Sayın hocam ky da kriter rakam nedir acaba kaç para ile yatırım yapanlar ky dır. Düşşlerde çıkılan mallar kime geçti kimler aldı
    Yukarıda yazdım, tekrar edeyim:

BİST'teki 1 milyon 40 bin adet yatırımcıdan adet olarak %90'ı (930,000 adedi) KY statüsündedir. KY nedir tanım olarak? Borsaya ayırdığı portföyü 50,000 TL'yi aşmayan yatırımcıdır. BİST'teki bu 930,000 adet KY'nin 700,000'inin borsa yatırımı 0 ila 5,000 tl arasındadır yani 5,000 tl yi geçmiyor. Ortalama bazda ise bir KY'nin hisselere yatırdığı para kabaca 10,000 tl dir, 10000x930000=9.3 milyar tl eder. Hadi buna 10 milyar tl diyelim. Demek ki BİST'teki 930,000 adet KY'nın elindeki tüm hisselerin ederi 10 milyar tl ancak ediyor. BİST'in halka açık olan kısmının değeri şu anda 250 milyar tl civarında olduğuna göre KY'ların elindeki hisselerin parasal oranı sadece %4 oluyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yukarıda yazdım, tekrar edeyim:

BİST'teki 1 milyon 40 bin adet yatırımcıdan adet olarak %90'ı (930,000 adedi) KY statüsündedir. KY nedir tanım olarak? Borsaya ayırdığı portföyü 50,000 TL'yi aşmayan yatırımcıdır. BİST'teki bu 930,000 adet KY'nin 700,000'inin borsa yatırımı 0 ila 5,000 tl arasındadır yani 5,000 tl yi geçmiyor. Ortalama bazda ise bir KY'nin hisselere yatırdığı para kabaca 10,000 tl dir, 10000x930000=9.3 milyar tl eder. Hadi buna 10 milyar tl diyelim. Demek ki BİST'teki 930,000 adet KY'nın elindeki tüm hisselerin ederi 10 milyar tl ancak ediyor. BİST'in halka açık olan kısmının değeri şu anda 250 milyar tl civarında olduğuna göre KY'ların elindeki hisselerin parasal oranı sadece %4 oluyor.
    Teşekkürler Sayın TH ozaman kandırıldık ağlamaları anlamsız ve halkbankta tüm ortaklar yükselişi bekliyor. Çözmeliler artık şu sorunları

Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla

3.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Ben OFAC zamanlaması için farklı düşünüyorum, bu işin seçim öncesi biteceğine inanıyorum.
    Güzel açıklamışsınız, gayet akla uygun.
    Ben de ikinci bir seçenek yazayım.
    Şu papazın ABD için önemine karar veremedim, ama hem ABD dışişleri bakanı hem de Trump bu işle şahsen ilgilendiğine göre önemli olmalı. Bu durumda Atilla'ya çok az ceza vererek bize pas attılar, şimdi papaz davası sonucunu bekliyorlar. Bunun için de temmuzdaki davaya kadar OFAC kararını koz olarak ellerinde tutmak isteyebilirler. Bu da stratejik bir önlem olarak mantıklı geliyor bana. Siz papaza bir güzellik yapın, biz de ofacla işi güzel çözelim, yok papazımızı süründürürseniz biz de halkbank ve ekonominize öyle bir çakarız ki gününüzü görürsünüz.

İşte bakalım, artık hangisi ABD için daha önemliyse ona göre cezanın zamanlaması ve miktarını ayarlayacaklardır.

Bir de, eğer önerdiğiniz gibi ekonomiyi bozma amaçlı ceza verilecekse seçimden hemen önce açıklanması işe yaramaz, piyasalarda etkisini göstermesi için biraz zaman lazım, yani hazirana kalmadan sonucu görebiliriz.

Alıntı Originally Posted by doholzede Yazıyı Oku
    5 aydır city deutsche hscb 100 milyon lot verdi, sizde güzel çalıştınız burda bu 5 ayda hakkınız yenmemeli, şimdi harun ile ikinci bir 100 milyon çıkışın hazırlığı olabilir mi acabai
     Alıntı Originally Posted by doholzede Yazıyı Oku
    5 6 aydır city deutsche çıkan satışların fon yöneticisi olabilirmisiniz
    trend hocam sen cok iyi niyetli misin yoksa saf misin artik. besleme su trolleri. niye cevap veriyorsun ki, niyet belli. haketmeyene cevap vermeye gerek yok.
    Son düzenleme : blu; 19-05-2018 saat: 12:07. Sebep: kisaltma

genclik ve spor bayramimiz kutlu olsun.
    atam izindeyiz, gozun arkada kalmasin.

zte'den haberim yoktu. tech sirketi ile karsilastirmak ne kadar dogru olur ama genel fikir vermesi acisindan.

para cezasi geldikten sonraki 4 gun pek birsey olmamis. 5. gun ziplamis. yani her turlu pislik var bu piyasada.

7-Mart 12.20
    8-Mart 12.94
    9-Mart 12.46
    10-Mart 12.42

13-Mart 13.46
    14-Mart 14.78
    15-Mart 14.20
    16-Mart 14.36
    17-Mart 14.22
    20-Mart 14.90
    21-Mart 14.76
    24-Mart 15.20

ufak tefek artarak testere.

asil cikis 3 ay sonra 18'den 30'a soluksuz olmus (baska bir haber var mi bilemem. varmis 6 aylik kari %30 artmis).

Son düzenleme : blu; 19-05-2018 saat: 12:37. Sebep: ekleme

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu forumda sık sık KY'lara olması gerekenden çok daha büyük bir önem (ağırlık) verildiğine şahit oluyorum, mesela "KY'ların elindeki mallar alınmadan hisse yukarıya gitmez" filan gibi saçma sapan laflar ediliyor. Görüyorsunuz işte, malın sadece %4 üne sahip olan KY'ların BİST'te ciddi hiç bir ağırlığı yokmuş, istatistikler böyle söylüyor.
    Sayın TRENDHOUND, elim yazdığınca, dilim döndüğünce bu saçmalığı ve yanlış düşünceyi yıllardır dile getiririm. Malesef bizim borsamızdaki bireysel/ küçük yatırmcıların kendini inandırdığı, bir nevi kendini bu yalana inandırarak zararlarını ussalaştırdığı hastalıklı bir düşünce tarzı bu. Ara ara Türkiye'dedeki yatırmıcı profili BIST ve diğer bazı kurumlar tarafından rakamlarla anlatılır. Küçük yatırımcı denilen kısmın yaklaşık kaç kişi ve toplam ve ortalama portfoy rakamları verilir. Tüm bu nesnel ve somut gerçeklere rağmen en büyük tahtalarda dahi ''KY dökülmeden fiyat gitmez '' mavrası dolşaıp durur. Bunu en son geçen sene THY'de yaşadık. Ortalık ''çok KY var dökülemeden gitmez diye diye hisse 5lerden 20 ye dayandı'' :-) Sanırım bu yanılsama çok sığ, manuplasyona açık tahtalardaki durumun, derin ve hacimli tahtalarda da olduğundan kaynaklanıyor, yanlış bir akıl yürütme yani..

7. Bir de ''borsadaki günlük işlem hacminin çok büyük kısmı KY/bireysel yatırımcı tarafandan gerçekleşitirilr, likiditeyi KY'nın tradelerine borçluyuz'' yanılgısı var. Bu da 90 lı yıllardan kalmıs, günümüzle hiç alakası olmayan bir durum. İşin şaşırtıcı tarafı bu yanlışı borsanın profesyonellerinden bazıları halen dile getirebiliyor.

Yazılarını takip ettiğim, çok saygı duyduğum Dr. Yşar Erdinç hocam da bir gün benzer bir şey dlie getirmişti. O zaman sormuştum kendisine ''hocam madem bizim KY hacmin çok büyük çoğunluğunu gerçekleştiriyor, neden yurtdışı tatil olduğu günlerde günlük işlem hacmi neredeyse yarısına düşüyor'' diye.. Kendisi, ki algo ve HFT (High Frequency Trading) işlemleri de gayet iyi bilir, ''Hmm.., evet doğru, bunu incelemek gerek'' demişti. Tekrar söylüyorum, kendisini çok sever, saygı duyarım ancak 90 ların borsasından kalma taşlaşmış bilgiler hala muhafaza edilebiliyor.
    Son düzenleme : marsares; 19-05-2018 saat: 12:44. Sebep: imla

8. http://www.haberturk.com/yazarlar/fa...mpression=true

Diger forumdan Bence24 un paylasimi.

Sayfa 206/1032 İlkİlk ... 106156196204205206207208216256306706 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •