Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Merkez bankası günü kurtardı .. Ama sunu unutmayın politika faizi %8 iken glp’yi %16.50’ye yükseltmek sadeleşmeden vazgeçildiğini gösterir . Aylardır politika faizini kullanmıyoruz glp ile bu yol gidilmez , sadeleşme olmalı derken politika faizinden 2 kat fazla glp uygulamak günü kurtarmaktır ..

Küçük bir not : piyasada suan faiz %17, glp ile yarından itibaren yine piyasa faizinin altında fonlama yapılacak .
    Sadeleşmeye yakınız dendi
    Haziran toplantıda göstergeyi 15 yapar glp yi 17.50 ye çıkarır
    faiz düşürmüş bile olabilirler..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Sadeleşmeye yakınız dendi
    Haziran toplantıda göstergeyi 15 yapar glp yi 17.50 ye çıkarır
    faiz düşürmüş bile olabilirler..
    Gund işte bu çok tehlikeli olur zira efektif fonlamayı da şu anki seviyenin altına düşürmemesi lazım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Gund işte bu çok tehlikeli olur zira efektif fonlamayı da şu anki seviyenin altına düşürmemesi lazım.
    Gösterge 8-15 farkı bi psikoloji oluşturmaz mı yabancı gözünde..

Yabancı GLP yi anlayabiliyor mu acaba?

Bu arada bir açıklama falan yok mu

Artırdık dağılın modun da mılar nedir?

Gösterge 8-15 farkı bi psikoloji oluşturmaz mı yabancı gözünde..

Yabancı GLP yi anlayabiliyor mu acaba?

Bu arada bir açıklama falan yok mu

Artırdık dağılın modun da mılar nedir?
    Kesinlikle bunu talep ediyorlar. Hatta faiz arttırımı kadar önem veriyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kesinlikle bunu talep ediyorlar. Hatta faiz arttırımı kadar önem veriyorlar.
    Bence de

Üzerine de OHAL kaldırabilir mi diye düşünüyorum..

Hem sade ve anlaşılır bi politika hem haftalık fonlama (bankalar belki rahatlar biraz)
    OHAL kalkarsa
    Söylemlere dikkat edilmesi kaydı ile..

Belki bişiler biraz düzelir zaman kazanırız en azından..

Bence de

Üzerine de OHAL kaldırabilir mi diye düşünüyorum..

Hem sade ve anlaşılır bi politika hem haftalık fonlama (bankalar belki rahatlar biraz)
    OHAL kalkarsa
    Söylemlere dikkat edilmesi kaydı ile..

Belki bişiler biraz düzelir zaman kazanırız en azından..
    Benim çekincem sadeleşme yaparken efektif fonlamayı yani 1 haftalık repo'yu şu anki GLP değeri olan %16.5'un altında bir değer olarak belirlemesi. Bu ciddi problem yaratabilir. Yabancı direk buna bakacaktır.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Benim çekincem sadeleşme yaparken efektif fonlamayı yani 1 haftalık repo'yu şu anki GLP değeri olan %16.5'un altında bir değer olarak belirlemesi. Bu ciddi problem yaratabilir. Yabancı direk buna bakacaktır.
    Onu MB bağımsızlığı yönünde söylemler ve hareketlerle desteklerse 15-16 fonlama yeterli olacaktır diye düşünüyorum..

OHAL de kalkarsa dediğim gibi..

Çünkü bu durumda tahvillere alım geldi mi orada faiz gevşedi mi 15 lere fonlama ile tutar birbirini

Güven kaybı ve ne olacak belirsizliğinin ortadan kalkması lazım..

Birisi dolarlara el mi kondu dedi tweet de hemen açıklama gelip hayır böyle bişi yapılmayacak denmesi lazım olan bir süreçten geçiyoruz..

Boş bırakılmamalı meydan..proaktif ve tutarlı disiplili koordineli bi ekonomi yönetimi olmalı artık..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tayyip Erdoğan bu ülkeyi yönettiği surece merkez bankası politika faizini sizin dediğiniz bu seviyelere mümkün degil çekemez .. Ha doğru mu degil sadeleşmeye donmeli mi kesinlikle dönmeli, glp ile fonlama sürmez ama bu ortamda ve bu siyasi otorite olduğu sürece haftalık repo faizini bIrakin glp seviyesine çekmeyi yükselemez bile ..
    Bugun kur 4.90 a gelmiş elinde boyle bir şans varken bile yapamıyorsa birdaha maalesef yapamaz .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •