Sayfa 46/55 İlkİlk ... 364445464748 ... SonSon
Arama sonucu : 435 madde; 361 - 368 arası.

Konu: Temettü ile ilgili herşey

1.  Alıntı Originally Posted by mikroyatırım Yazıyı Oku
    merak etmeyin önümüzdeki günlerde bu düşüşü telafi eder, kaldığı yerden devam eder
    teşekkürler
    düşüşten sonra birdaha aldım zaten :D
    uzun vadede bu kağıdı toplamak istiyorum.. 5 yıllık süreçte mükemmel prim yapmış neredeyse 3 katı

2.  Alıntı Originally Posted by abdullaht Yazıyı Oku
    teşekkürler
    düşüşten sonra birdaha aldım zaten :D
    uzun vadede bu kağıdı toplamak istiyorum.. 5 yıllık süreçte mükemmel prim yapmış neredeyse 3 katı
    abdullah hocam tavsiye dermisin bu şirketi yani sen niçin aldın bilancosundakı karlılık durumu nedir ortak oldugun şirketi bir başkasına satacağını düşünerek yazarmısın. hangi özelliklerinden ve güzelliklerinden bahsedebilirsin bu şirket için.

mesela yeni bir borsacıyım neden akcansa almalıyım. ?

bu kagıdı topla sebebin ne mesela bilnacosumu iyi gelmiş sektör iyi mi gidecek.

akcansa hakkında bildigin birşeymi var

bir arkadaşını akcansa almaya nasıl ikna edebilirsin ?

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    abdullah hocam tavsiye dermisin bu şirketi yani sen niçin aldın bilancosundakı karlılık durumu nedir ortak oldugun şirketi bir başkasına satacağını düşünerek yazarmısın. hangi özelliklerinden ve güzelliklerinden bahsedebilirsin bu şirket için.
    mesela yeni bir borsacıyım neden akcansa almalıyım. ?
    bu kagıdı topla sebebin ne mesela bilnacosumu iyi gelmiş sektör iyi mi gidecek.
    akcansa hakkında bildigin birşeymi var
    bir arkadaşını akcansa almaya nasıl ikna edebilirsin ?
    Dostum ben tavsiye etmem.Almalısın da diyemem. Sizin ihtiyacınız var ise bir uzmandan yardım alsanız iyi olur. Para kolay kazanılmıyor
    Ama merakınız varsa neden bu kağıdı tercih ediyorum anlatayım. Ben uzun vadeli yatırımcıyım. Alıp satmakla işim olmaz. Hisse benim için satılmaz sadece alınır. Çocuklarım için. Hisse almak için öncelikli iki kriterim vardır. Gerisi şirket ile ilgilidir. 1. Şirketin ana ortaklıkları kimdedir. Ya bu işte profesyonel olan finans sıkıntısı olmayan gruplardan olmalı yada devlet yönetiminde olmalı. 2. kriterim ise asla tek sektöre yatırım yapma. Mutlaka sanayi-turizm-ticaret-emlak-textil- gibi gruplara ayır.
    şimdi gelelim neden bu şirket benim tercihim.
    Şimdilik Türkiyenin lokomotif sektörünün hammaddesi çimentodur
    Çimentoda neden akçansa
    Ana ortaklardan birisi ülkenin en önde gelen gruplarından diğeri Avrupanın önde gelen çimento üreticilerinden
    14. kez üst üste en çok beğenilen çimento şirketi ödülünün sahibi
    Faaliyetlerinin ağırlıklı olarak İnşaat sektörünün en yoğun olduğu bölgede olması
    Son 5 yılık tesis sayısındaki ve üretim miktarındaki artış satış gelirlerinin sadece enflasyon kaynaklı fiyat artışından kaynaklanmadığını da gösterir
    Şirketin Liman işletmeciliğine iştirak etmesi (dikey büyüme fırsatları)
    Temettü ortalaması yüksek
    Özsermaye karlılığı
    Aktif değeri sürekli artan
    Satışları sürekli artan
    Aynı zamanda yurtiçi satışlarına oranla yurtışı satışları da sürekli artış gösteren (inşaat sektöründeki krizlere kısmen dayanabilir)
    FD/FAVÖK oldukça düşük (6 civarında)

vs vs bir sürü şey daha anlatılabilir. Tekrar söylüyorum bu kriterler ortada diye bu yazıyı okuyan kimse ikna olup bu kağıttan almasın mutlaka biz uzmana danışsın. İnşallah herkez yatırımının karşılığını alır. Saygılar...

4. Arkadaşlar r.shead ın yüksek getiri 10 lusunu biste uyarlamak istiyorum..2016 yılında temettü verimi en yüksek 10 şirket lazım. Varsa bi link atarmısınız?ben aradım bulamadım..saygılar

5. Tesekkur ederim ayrintilar icin

6. Erhan bey selam geçen seneki temettü verimi en yüksek 10 şirketi rica etsem envertarinizde varsa paylaşır mısınız?

Alıntı Originally Posted by abdullaht Yazıyı Oku
    Dostum ben tavsiye etmem.Almalısın da diyemem. Sizin ihtiyacınız var ise bir uzmandan yardım alsanız iyi olur. Para kolay kazanılmıyor
    Ama merakınız varsa neden bu kağıdı tercih ediyorum anlatayım. Ben uzun vadeli yatırımcıyım. Alıp satmakla işim olmaz. Hisse benim için satılmaz sadece alınır. Çocuklarım için. Hisse almak için öncelikli iki kriterim vardır. Gerisi şirket ile ilgilidir. 1. Şirketin ana ortaklıkları kimdedir. Ya bu işte profesyonel olan finans sıkıntısı olmayan gruplardan olmalı yada devlet yönetiminde olmalı. 2. kriterim ise asla tek sektöre yatırım yapma. Mutlaka sanayi-turizm-ticaret-emlak-textil- gibi gruplara ayır.
    şimdi gelelim neden bu şirket benim tercihim.
    Şimdilik Türkiyenin lokomotif sektörünün hammaddesi çimentodur
    Çimentoda neden akçansa
    Ana ortaklardan birisi ülkenin en önde gelen gruplarından diğeri Avrupanın önde gelen çimento üreticilerinden
    14. kez üst üste en çok beğenilen çimento şirketi ödülünün sahibi
    Faaliyetlerinin ağırlıklı olarak İnşaat sektörünün en yoğun olduğu bölgede olması
    Son 5 yılık tesis sayısındaki ve üretim miktarındaki artış satış gelirlerinin sadece enflasyon kaynaklı fiyat artışından kaynaklanmadığını da gösterir
    Şirketin Liman işletmeciliğine iştirak etmesi (dikey büyüme fırsatları)
    Temettü ortalaması yüksek
    Özsermaye karlılığı
    Aktif değeri sürekli artan
    Satışları sürekli artan
    Aynı zamanda yurtiçi satışlarına oranla yurtışı satışları da sürekli artış gösteren (inşaat sektöründeki krizlere kısmen dayanabilir)
    FD/FAVÖK oldukça düşük (6 civarında)

vs vs bir sürü şey daha anlatılabilir. Tekrar söylüyorum bu kriterler ortada diye bu yazıyı okuyan kimse ikna olup bu kağıttan almasın mutlaka biz uzmana danışsın. İnşallah herkez yatırımının karşılığını alır. Saygılar...
    liman iştiraki olduğunu bilmiyordum, ilginç
    borsa yatırımcılar içindir.

8.  Alıntı Originally Posted by abdullaht Yazıyı Oku
    ......
    Hisse almak için öncelikli iki kriterim vardır. Gerisi şirket ile ilgilidir. 1...yada devlet yönetiminde olmalı....
    Hocam,
    Yazdığınız şeylere katılmakla beraber
    tavsiyem devlet yönetimindeki şirketler alınırken iki kere düşünülmesi...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 46/55 İlkİlk ... 364445464748 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •