Dostum ben tavsiye etmem.Almalısın da diyemem. Sizin ihtiyacınız var ise bir uzmandan yardım alsanız iyi olur. Para kolay kazanılmıyor

Ama merakınız varsa neden bu kağıdı tercih ediyorum anlatayım. Ben uzun vadeli yatırımcıyım. Alıp satmakla işim olmaz. Hisse benim için satılmaz sadece alınır. Çocuklarım için. Hisse almak için öncelikli iki kriterim vardır. Gerisi şirket ile ilgilidir. 1. Şirketin ana ortaklıkları kimdedir. Ya bu işte profesyonel olan finans sıkıntısı olmayan gruplardan olmalı yada devlet yönetiminde olmalı. 2. kriterim ise asla tek sektöre yatırım yapma. Mutlaka sanayi-turizm-ticaret-emlak-textil- gibi gruplara ayır.
şimdi gelelim neden bu şirket benim tercihim.
Şimdilik Türkiyenin lokomotif sektörünün hammaddesi çimentodur
Çimentoda neden akçansa
Ana ortaklardan birisi ülkenin en önde gelen gruplarından diğeri Avrupanın önde gelen çimento üreticilerinden
14. kez üst üste en çok beğenilen çimento şirketi ödülünün sahibi
Faaliyetlerinin ağırlıklı olarak İnşaat sektörünün en yoğun olduğu bölgede olması
Son 5 yılık tesis sayısındaki ve üretim miktarındaki artış satış gelirlerinin sadece enflasyon kaynaklı fiyat artışından kaynaklanmadığını da gösterir
Şirketin Liman işletmeciliğine iştirak etmesi (dikey büyüme fırsatları)
Temettü ortalaması yüksek
Özsermaye karlılığı
Aktif değeri sürekli artan
Satışları sürekli artan
Aynı zamanda yurtiçi satışlarına oranla yurtışı satışları da sürekli artış gösteren (inşaat sektöründeki krizlere kısmen dayanabilir)
FD/FAVÖK oldukça düşük (6 civarında)
vs vs bir sürü şey daha anlatılabilir. Tekrar söylüyorum bu kriterler ortada diye bu yazıyı okuyan kimse ikna olup bu kağıttan almasın mutlaka biz uzmana danışsın. İnşallah herkez yatırımının karşılığını alır. Saygılar...
Yer İmleri