Yaziya ek olarak:
Alim satim kazanclari alinan tarihteki kur ile satilan tarihteki kur arasindaki fark kazanc olarak alinip, enflasyon endekslemesi yapildiktan sonra, (!) yururlukteki gelir vergisi tarifesine gore 15-35% arasinda kademeli olarak vergilendirilir.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Mr Millioner'in yazisi beyan etmezsek vergi barisina girer %2 oder ulkeye getiririz demis ama Tr'deki bir araci kurumdan acilan mesela Isyatirim, hisse senetlerinin temettuleri buradaki hesaba yatirilir.
Bir sonraki sene mart ayinda bunun beyani verilmez vergisi odenmezse maliye bunu hemen gorur ve cezali tarhiyat icin islem baslatir.
Gelirin kaynagi gelirin hala yurtdisinda oldugu anlamina gelmez,
vergi barisi ile %2 ceza odeyerek bu isten siyirilmaz.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yurtdışı yatırımına öcü gözüyle bakıp kestirip atmayalım bence zor günlerde hedge görevi görür.
54dü 2gün önce yazdığımda 58,1 oldu
Fon, bugün %6.5getiri sağlamış... Yarısından çoğu dolardan tabii biraz da netflix hızlandı
Fonu İyi yönettiklerini düşünüyorum nasdaqa göre karşılaştırdığımda başarılılar...
İmkanım olsa hisseleri seçer bireysel alırım ama şuandaki bütçeme göre feasible değil..
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Evet Türk aracı kurumlarla yapılan işlemlerde geçerli olmayacaktır. Ama Türkiye'den de müşteri kabul eden TD Ameritrade ve Charles Schwab gibi Amerikan kurumlar kullanılabilir. Onu da bir önceki yazısında anlatmıştı kendisi: http://www.mrmilyoner.com/yurtdisi-p...-islem-yapmak/
Aldığınız fon YAY ise nispi getirisi muhtemelen yönetim ücreti yüksek olduğundan düşük kalmış ama kur farkından kurtarmış gibi duruyor. Belki vergi sonrası performansını yansıtmışlardır. Yay yönetim ücreti 3.25, yabancı fonlarda 0.50 - 0.80 aralığında yönetim ücretleri.
https://www.yapikredi.com.tr/_assets...giFormu_55.pdf
Niye sinirlendiniz anlamadım... Haklı çıkarsanız haklıymışsıniz deriz.. Ancak siz günlerce global krizden bahsedip, sonra Türkiye nin krize girmesinin üstüne ben demiştim derseniz forumda ben gibi dikkatli okuyucuların tepkisini alırsınız.... Millet nasi olsa benim global krizden bahsettiğimi hatırlamaz sandınız sanırım..... Ama olmadı... Kedi pilav yemedi.....
Yer İmleri