Günaydın dolarcilar ..
Günaydın dolarcilar ..
Son düzenleme : MedwiG; 25-05-2018 saat: 07:00.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
ya arkadas ben bu isi valla anlamiyorum
ben gencken yani 30-40 sene once koylusu ciftcisi bu hayvanlari nasil besliyordu dogurtuyordu besliyordu ?
hayvan ayni hayvan koylu ayni koylu
ama hersey cok daha ucuz ve boldu o zamanlar hickimsenin bankaya yada kredi kartina borcu yoktu zaten boyle bir seye ihtiyacida yoktu
Simdi herkesin heryere borcu var hayvanla bitkiyle ugrasan hayattan bikmis hep zararda bir de bunun ustune ne etin ne sutun ne domatesin tadi var
Peki 40 senede ne degisti ben onu anlamadim. Biz nasil bu durumda dustuk?
batının hayat standartlarını aldık, tembelleştik. Adam o rahat hayatı yaşıyor ama o rahat hayat için bilim üretmiş. Ürettiği bilimle yaşadığı hayatı dünyanın dört yanındaki sömürgelerine özendirmiş ve o sömürgeler o rahat yaşasın diye çalışıyor. O da içlerinden işine yarayanı yanına alıp ödüllendiriyor ki köleler umudunu koruyarak çalışmaya devam etsin.
Senin afedersin bi mokun yok, zaten kendin sömürgesin kalkıp adamın hayatını birebir kendine kopyalıyorsun. Yetmiyor o standartları bile aşıp lükse kaçıyorsun. Şimdi kim samanın sapını kesecekte kurutacakta balyalayacakta ahırdaki ineğe verecek?
2 senede bir telefon 4 kişilik aile hepsi iphone 4bintl*4=16bintl/24 ten 750tl aylık telefon cihazı masrafı var bir ailenin. faturaları konusmaları etti 1000. Önceden esnaf lokantasında bile yemek lüksken şimdi evde yemek yapan yok. Eskinin sokak köftecileri kebabçıları 3 kuruşa sattığı kebabları restoranda 20 kuruşa satıyor. Herkes hergün dışarıda yiyor.
Herşeyi geçtim nimet israfı had safhada. Ekmekler atılıyor, halkta ekmeğin değeri ettiği para kadar. O ekmek 1 senede yetişiyor ama o öküz bunu bilmiyor. Senin 40 sene önce dediğin türkiyede çiftçi ekmek için toptancıya tarladan topladığını takas eder aldığı unu çuvalla alırdı. Az ekşiyen unlardan çaktılarmı 2 ay ekşi ekmek yemek zorunda kalırdı.
Eskiden hazır kıyafet yoktu alanda aldığını seneyede giyerim hesabıyla alırdı ama şimdi millet bir giydiğini bir daha giymiyor.
Bunları hak etmek için batılının ürettiği bilimi üretmemişsin hatta düşmanısın. Doğal kaynakların petrolün de yok.
Yaptığın tek şey hammaddesi dışarıdan gelen malzemeleri, batılının azmedip ürettiği makinenin önüne koyup düğmesine basmak. Yani üretip sattığın tek şey işgücü. O da böyle dolar fırlayınca öyle bir ucuzluyor ki sana o siparişi verenler için yemede yanında yat.
40 sene öncede farklı değilmiş hoş ama o zaman nüfus az, standartlar düşük ve üretilen kendine yetiyormuş.
Yazılacak çok şey varda hem boşa yazarım uzun olur hemde nasılsa değişmeyecek. Kimse de değiştiremez.
Bu un, su ve mayayla pişireceğin ekmeğin en iyisi bu. Daha iyisi için ülkenin halkını resetlemen lazım.
Ytd
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Bu Dolar artışı kendi adıma çok kötü bir zamanda geldi. Ay sonuna toplu alacağım var ve Dolar bazında yüzde 22 kaybım olacak. Bilen bilir, 2 senedir elime geçen her kuruşu akşama kalmadan Dolar'a çevirdim/çeviriyorum. Ama bu sefer hemen Dolar'a çevirmek yerine gidip ev falan mı alsam diye düşünüyorum. Tabiki öyle birşey yapmayacağım sonuçta bu noktaya bizi bu inşaat-rant ekonomisi getirdi ve fiyatlar bence bir 10 sene en iyi ihtimal bu seviyede kalır.
TL devalüe oluyor ve olmaya devam edecek. Yalnız Venezüela noktasına düşmemek için acil olarak mevcut yönetimden kurtulmak ve liyakat sahibi kişileri yönetime getirmek gerekiyor. Bir önceki merkez bankası başkanı ile mevcut başkan arasındaki farka bakınca kafayı yememek elde değil. Mevcut başkanın bu konuda temel eğitimi yok, senelerce kafa patlattığı bir konu değil, e iş tecrübesi de kıytırık torpille yürüyen yerlerde geçmiş. Herşeyi geçtim dünyanın neresinde sosyal bilimci adamı merkez bankası başkanı yapıyorlar, böyle bir saçmalık olabilir mi.
***
Erdem Başçı
Lise: TED Ankara
Lisans: OTDÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
Yüksek lisans: Bilkent İktisat, Johns Hopkins University İktisat
Doktora: Bilkent
1995 – 2003 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmıştır.
Ders verdiği konular; Para İktisadı, Finansal İktisat, Makro İktisat Kuramı ve Matematiksel İktisat'tı
***
Murat Çetinkaya
Lisans: Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü
Yüksek lisans: Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Albaraka Türk Katılım Bankasında, bankacılık hayatına başladı, uluslararası bankacılık ve hazine alanlarında farklı alanlarda görev aldı. 2003 yılında Türkiye Halk Bankasında Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı ve Uluslararası Bankacılık ve Yatırımcı İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevlerini üstlendi. 2008 yılından 2012 yılına kadar Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'de Hazine, Uluslararası Bankacılık ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.
Yer İmleri