Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Evet ama bu adımı her attığında rezervlerinden 5'er milyar dolar buharlaşıyor takip eden süreçte. Bu 3. ya da 4. hamle. Her hamlede bir önceki hamleden çok daha az bir oyun alanı kalıyor. Zaten çok az olan net rezervlerin bu denli riske atılmasını doğru bulmuyorum. Dediğim gibi rezerv silahının zayıflaması dolaylı olarak faiz silahının da etkisini azaltabiliyor.
Faiz hamlesinin artış miktarı sırf bu nedenden dolayı çok daha fazla olmak zorunda kalıyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Trakya dan bildiriyorumadak ihtiyacımız için dün acil bir kuzu lazım oldu bulamadık...
Hanımın dedesi bu konunun uzmanı bir yerde bulmuş adam tek fiyattan satıyormuş,çok eski bir yetiştirici ama sıkı durun;amca artık yetiştirmiyoruz zor oluyor..eee ne yapıyorsun?Bulgaristan dan ithal ediyorum...bu örnekten de anlaşılacağı üzere MAALESEF hayvancılık biter ve yine MAALESEF dövizde yükseliş kaçınılmaz olur..
![]()
Halkbank’a bir ceza gelecektir ama büyük ceza gelecek lafına katılmıyorum .. OFAC suana kadar toplam 50 milyar dolar gibi bir ceza kesmiş bankalara . Bunların hepsi yaptırım ihlali degil . Bu 50 milyar $ in yarısını ABD bankalarına batık kredi sebebiyle kesmiş . En büyük yaptırım ihlali cezası 8.9 milyar dolar Bnp pariba’ya kesilmiş. Bu kurum ceza keserken karşıdaki bankayı batırmak icin ceza kesmiyor , 8.9 milyar $ ceza kesmiş ama bnp pariba dünyanın en büyük aktif büyüklüğü olan bankalarından .. Yanı bankanın büyüklüğü ve işlediğin sucun ağırlığı önemli .. Simdi bizim Halkbank’ın piyasa değeri ortadayken 49 milyar dolar gibi Ofac’in bugüne kadar kestiği ceza kadar ceza gelecegi lafı bence abesle iştigal ve absürt olur .. Halkbank’ın suan piyasa değeri yaklaşık 2 milyar dolar .. Bu bankaya 5-10-20-30 milyar dolar gibi bir ceza kesilir mi ? Kesilirse o banka dahil Türkiye finans sistemini dağıtmış olurlar ki adamların amaci bu degil. Yanı sonuç olarak ben bir ceza geleceğine inanıyorum sonuçta bu yapılanlar suç sayıldı ozaman bu işlemin yapıldığı bankada cezasını çekecek ama absürt cezalarla degil.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Yer İmleri