Tayyip Erdoðan bu ülkeyi yönettiði surece merkez bankasý politika faizini sizin dediðiniz bu seviyelere mümkün degil çekemez .. Ha doðru mu degil sadeleþmeye donmeli mi kesinlikle dönmeli, glp ile fonlama sürmez ama bu ortamda ve bu siyasi otorite olduðu sürece haftalýk repo faizini bIrakin glp seviyesine çekmeyi yükselemez bile ..
Bugun kur 4.90 a gelmiþ elinde boyle bir þans varken bile yapamýyorsa birdaha maalesef yapamaz .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ýspanyolca geleceðin dili, sen geleceðin insaný ! ispanyolca
300 puan kac gun tutar
1 gun
10 gun
1 ay
Yarim seans
Arkasi gelecek denmezse yarin. Bir sure icinde teper dolar ciddi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Sadeleþmeye seçim öncesi gitmesi çok önemli. Bence 7 Haziran'da sadeleþmeye gidecek. Son raporlarda yabancýnýn en çok takýldýðý yer yanýltýcý para politikasý. Hatta ilk baþta tcmb bunu Erdoðan'ý kandýrmak için yapýyor diyorlardý, þimdi bizi yanýltmak için yapýyor diyorlar. GLP'den devam etmek arttýrýlmasý gereken rakamý yükseltir. Þu an dahi kimse yarýnki kompozisyonu bilmiyor.
Belki %80 GLP'den %20 üst banttan verecek, bunu yatýrýmcý nasýl tahmin etsin?. Müneccim deðil ki.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
hayýr, siz daha önce yazdýklarýmý okumamýþsýnýz. aþaðýda:
18-05-2018, 19:37:
dolar/tl þu anda 2013 baþýndan bu yana verilerin üstel regresyon ana hattýnýn (4.21) %6 üstünde. ancak 3 defadýr 1.5 yýlda bir yaptýðý yükseliþ/düþüþ hareketinin yükseliþ tarafýnda. 2-3 ay içinde 4.65 civarýna %4-5 civarý bir yükseliþ ve sonrasýnda 4.00 direnç olmak üzere hýzlý bir düþüþ yapmasýný bekliyorum.
bu analizleri yapmak için grafik çizimi, regresyon vs. iþlemleri otomatiðe baðladým. merkez bankasý evds'den verileri çekip tek tuþla güncelliyorum...
insan böyle dandik bir ülkede yaþayýnca ve birikim de yapýyorsa bu konularla da uðraþmak zorunda kalýyor malesef....
grafik linki: https://ibb.co/jjd06J
yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri