Sayfa 195/1027 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1,553 - 1,560 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,058
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Benim duyumuma göre halk banka yüklü ceza gelecek.!!
    Halk Banka ceza gelmeyecek diyebiliyorlar mı?
    Mesela ingiliz Mehmet..???
    Sürekli tv lerde Halk Bankası reklamları gösteriliyor.!!
    Bence heybede Ayvanın büyüğü.!!!
    yüklü derken,

yüklü bizim memlekette hamile kadına derlerdi.

ne kadar yüklü bu ceza.. ?

duyum almışsın madem, bizde bilelim
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu sabah kuru 4.20 de sabitledi. Düşük faizli olarak TL kredisi verdiği ve kredi geri dönüş tarihinde o günkü kur ile dolar ödemesi yapması gereken (bakınız reeskont kredileri) ihracatçıya tcmb 4.20 dolar kuru ile *döviz satacak*.

Böylelikle TL olarak kredi alan ve kredi ödeme tarihinde o günkü kurdan tcmb'ye kredi miktarı kadar döviz ödemek zorunda kalan ihracatçı bu zorunluluktan kurtuldu. Tcmb rezervlerinden bu ihracatçılara 4.20 'den dolar satacak. İhracatçı da o doları tekrar borcuna mahsuben tcmb'ye verecek. Yani tcmb'ye düşük kurdan TL ödeyecek.

Bu direk olarak tcmb rezervlerinden döviz satışına muadil bir işlem. Ama çok riskli.

Şunu unutmayalım ki tcmb'nin net rezervleri %90 oranında ihracatçının reeskont ödemeleri sayesinde birikiyor. Döviz rezervlerinde ciddi bir azalma riski oluşacak. Şu an tcmb'nin 3-4 milyar dolar döviz rezervinden vazgeçebileceği söyleniyor.
    geçen yılda yine böyle yapmıştı.

3,90 a çıkınca

3,40 a sabitlemişti.

8 ayda 3,40 a kadar düşmüştü.

yine aynısı olabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by kızılyıldız Yazıyı Oku

3,90 a çıkınca

3,40 a sabitlemişti.

yine aynısı olabilir.
    Ama bu defa handikapli koşu var gibi Hipodromda
    İnsan bu kadar sık Londra'ya gidip gelir ve her defasında niye birbirine bazen yakın bazende daha az yakın Demeçleri verir?
    Bi de geçen kez faiz cepheside sakin idi yanlış hatrimda degilse

4.  Alıntı Originally Posted by kızılyıldız Yazıyı Oku

3,90 a çıkınca

3,40 a sabitlemişti.

yine aynısı olabilir.
    Evet ama bu adımı her attığında rezervlerinden 5'er milyar dolar buharlaşıyor takip eden süreçte. Bu 3. ya da 4. hamle. Her hamlede bir önceki hamleden çok daha az bir oyun alanı kalıyor. Zaten çok az olan net rezervlerin bu denli riske atılmasını doğru bulmuyorum. Dediğim gibi rezerv silahının zayıflaması dolaylı olarak faiz silahının da etkisini azaltabiliyor.
    Faiz hamlesinin artış miktarı sırf bu nedenden dolayı çok daha fazla olmak zorunda kalıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    yüklü derken,

yüklü bizim memlekette hamile kadına derlerdi.

ne kadar yüklü bu ceza.. ?

duyum almışsın madem, bizde bilelim
    4-6 milyar dolar civarı..!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ya arkadas ben bu isi valla anlamiyorum

ben gencken yani 30-40 sene once koylusu ciftcisi bu hayvanlari nasil besliyordu dogurtuyordu besliyordu ?

hayvan ayni hayvan koylu ayni koylu

ama hersey cok daha ucuz ve boldu o zamanlar hickimsenin bankaya yada kredi kartina borcu yoktu zaten boyle bir seye ihtiyacida yoktu

Simdi herkesin heryere borcu var hayvanla bitkiyle ugrasan hayattan bikmis hep zararda bir de bunun ustune ne etin ne sutun ne domatesin tadi var

Peki 40 senede ne degisti ben onu anlamadim. Biz nasil bu durumda dustuk?
    Trakya dan bildiriyorumadak ihtiyacımız için dün acil bir kuzu lazım oldu bulamadık...Hanımın dedesi bu konunun uzmanı bir yerde bulmuş adam tek fiyattan satıyormuş,çok eski bir yetiştirici ama sıkı durun;amca artık yetiştirmiyoruz zor oluyor..eee ne yapıyorsun?Bulgaristan dan ithal ediyorum...bu örnekten de anlaşılacağı üzere MAALESEF hayvancılık biter ve yine MAALESEF dövizde yükseliş kaçınılmaz olur..

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Benim duyumuma göre halk banka yüklü ceza gelecek.!!
    Halk Banka ceza gelmeyecek diyebiliyorlar mı?
    !!
    Halkbank’a bir ceza gelecektir ama büyük ceza gelecek lafına katılmıyorum .. OFAC suana kadar toplam 50 milyar dolar gibi bir ceza kesmiş bankalara . Bunların hepsi yaptırım ihlali degil . Bu 50 milyar $ in yarısını ABD bankalarına batık kredi sebebiyle kesmiş . En büyük yaptırım ihlali cezası 8.9 milyar dolar Bnp pariba’ya kesilmiş. Bu kurum ceza keserken karşıdaki bankayı batırmak icin ceza kesmiyor , 8.9 milyar $ ceza kesmiş ama bnp pariba dünyanın en büyük aktif büyüklüğü olan bankalarından .. Yanı bankanın büyüklüğü ve işlediğin sucun ağırlığı önemli .. Simdi bizim Halkbank’ın piyasa değeri ortadayken 49 milyar dolar gibi Ofac’in bugüne kadar kestiği ceza kadar ceza gelecegi lafı bence abesle iştigal ve absürt olur .. Halkbank’ın suan piyasa değeri yaklaşık 2 milyar dolar .. Bu bankaya 5-10-20-30 milyar dolar gibi bir ceza kesilir mi ? Kesilirse o banka dahil Türkiye finans sistemini dağıtmış olurlar ki adamların amaci bu degil. Yanı sonuç olarak ben bir ceza geleceğine inanıyorum sonuçta bu yapılanlar suç sayıldı ozaman bu işlemin yapıldığı bankada cezasını çekecek ama absürt cezalarla degil.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Karadenizin yeşillikler diyarı..şehri İstanbul .
    Gönderi
    20,058
    4-6 milyar dolar civarı..!!
    Bankanın anahtarını alacak yani, bu ceza değil...
    Forum kurallarını okumak için tıklayınız

Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..

Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.

Sayfa 195/1027 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •