Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 510/985 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon
Arama sonucu : 7873 madde; 4,073 - 4,080 arası.

Konu: HURGZ - Hürriyet Gazetecilik

1. Değerli arkadaşlar;

Yeni patronun yaptığı algıya oynamaktan başka bir şey değildir ve ergeç SPK doğrusunu gösterecektir ancak tabi olan geçen zamanda dayanamayarak hisseden ayrılanlara olacak tabi ADALET yerini bulacak varsayımımız yerinde durduğu müddetçe.

Maddeleri vs. herşeyi boşverin. En büyük delil satan aynı, alan aynı, 16 Mayıs 2018 pay devri günü ödeme nakit ve USD üzerinden, her nasılsa DGZTE'ye çağrı yapmak için (usd kurunu geçmiş tarihe götürse de) başvururken, HURGZ de çağrı muafiyeti için başvuruyor. Yani sadece bu açıdan bakmak bile bu MUAFİYETİN bir oyun olduğunu ortaya koymaktadır.

BIMER ve CIMER'e şikayet yazarken bu noktayı da eklemeyi unutmayalım.
    *** KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. *** LÜTFEN, tüm bilgi, haber ve önerileri akıl süzgecinizden geçirerek son kararınızı kendiniz veriniz YOKSA ZARAR EDEBİLİRSİNİZ.

2. 1.23 ne kadar ıslem ol..goren varmı

3.  Alıntı Originally Posted by unsal Yazıyı Oku
    1.23 ne kadar ıslem ol..goren varmı
    266197 lot satış
    Yazdıklarım kişisel görüşümdür, hiçbir şekilde al sat tut tavsiyesi değildir !

4.  Alıntı Originally Posted by Kismeti-Zorlu Yazıyı Oku
    Tebligdeki 18. Maddenin 1. fikrasinin a bendini yorumlayamiyorum. Diger bendl´er bana göre egale olmustur.
    a beninde de sözhonusu cagri maliyeti sirket tarafindan degil, yeni Ana Ortak tarafindan karsilanacagi icin ve finansal güclük ceken bir sirket tarafindan alinmadigi icin, bence bu benddeki kriter de muafiyet olmasina aykiridir!!! Yani haydi gelsin 1,60 lar

A bendini şu şekilde yorumlayabiliriz.
    Mali açıdan zor durumda olan bir şirketin mali durumunun iyileşmesi için satılmasından veya el değiştirmesinden başka çare olmaması ve şirketi alan yeni sahibin şirketi düze çıkarmak için içine yeni fon koyması gereken bir durumun ortaya çıkması.
    Bu şartları sağlayan bir satış işlemi çağrıdan muaf olabilir diyor tebliğ.

Ancak gördüğümüz kadarıyla hurgz da böyle bir olay hiç olmadı. Satış işlemi tamamen ve net bir şekilde Aydın Doğanın medya sektörümden çıkma kararı üzerine yapıldı.

5. Yanıtlar ıcın tskr...sn.Zor...

6.  Alıntı Originally Posted by katık Yazıyı Oku
    arkadaşlar dürüst patronların olduğu bir ülkede yaşasak sıkıntı olmayacak ama ister istemez bizler her türlü olasılığı hesaplamak zorunda kalıyoruz.
    şimdi benim 2 sorum olacak

1- "Zorunlu çağrıdan muafiyet halleri madde " b) Ortaklık sermayesinde sahip olunan paylardan veya oy haklarından çağrı yapma zorunluluğunu gerektiren kısmın Kurulca uygun görülecek sürede elden çıkarılacağının taahhüt edilmesi veya elden çıkarılması. Bu bent gereğince yapılacak muafiyet başvurularında, payların veya oy haklarının elden çıkarılması için Kurul tarafından verilecek süre içerisinde, sahip olunan paylar sebebiyle ortaklık yönetim kurulunda herhangi bir değişiklik yapılmaması gerekir." burada altını çizdiğim durum olabilir mi acaba, başka birine satmak ?
    Siz bu maddeyi yazmadan önce bu maddeleri okumuştum ama açıkcası bu şekilde yorumlamamıştım. Bu konu üzerinde tartışalım. Ama sizin dediğiniz şekilde başka birine satılarak bu muafiyet alınabiliyorsa bunu bütün şirketler yapar. suistimale çok açık bir madde.

Ama burada sanırım şöyle bir ayrıntı var. ''sahip olunan paylar sebebiyle ortaklık yönetim kurulunda herhangi bir değişiklik yapılmaması gerekir."

Çağrı zorunluluğun ortadan kakması için satılacak paylardan sonra Demirörenin şirket paylarının %50 nin altına düşmesi gerekir. Bu da yönetim kurulunda değişiklik anlamına gelir ve otomatikman bu madde geçerliliğini yitirir. Bu benim yorumum madde anlaşılması zor ifadeler içeriyor o sebeple yanlış yorumlamış olabilirim.

2- mevzuata baktım (belkide ben görememişimdir) kurul bu muafiyet talebini değerlendirme süresi ne kadar ? belirli bir süre var mı ? çünkü muaf olamazsınız dedikten sonra 30 iş günü içinde çağrı olmalı
    Muafiyet talebinin değerlendirilmesinde herhangi bir süre sınırı yok. spk kipa da 3 ay sonra red kararı vermiş. Ama burada şöyle bir konu var. Pay devrinden sonra 60 gün içerisinde çağrı başlamazsa şirket her gün için gecikme faizi ödemek zorunda. Yani sürenin uzaması şirkete extra maliyet getirir spk bu durumu göz önüne alarak uygun bir zamanda karar verebilir.

NOT: ya da mevzuattaki maddeler içinde bizim göremediğimiz bir maddeyi veya bir cümlesini gerekçe gösterip muaf tutulabilir mi?[/QUOTE]

7.  Alıntı Originally Posted by katık Yazıyı Oku
    arkadaşlar dürüst patronların olduğu bir ülkede yaşasak sıkıntı olmayacak ama ister istemez bizler her türlü olasılığı hesaplamak zorunda kalıyoruz.
    şimdi benim 2 sorum olacak

1- "Zorunlu çağrıdan muafiyet halleri madde " b) Ortaklık sermayesinde sahip olunan paylardan veya oy haklarından çağrı yapma zorunluluğunu gerektiren kısmın Kurulca uygun görülecek sürede elden çıkarılacağının taahhüt edilmesi veya elden çıkarılması. Bu bent gereğince yapılacak muafiyet başvurularında, payların veya oy haklarının elden çıkarılması için Kurul tarafından verilecek süre içerisinde, sahip olunan paylar sebebiyle ortaklık yönetim kurulunda herhangi bir değişiklik yapılmaması gerekir." burada altını çizdiğim durum olabilir mi acaba, başka birine satmak ?
    Siz bu maddeyi yazmadan önce bu maddeleri okumuştum ama açıkcası bu şekilde yorumlamamıştım. Bu konu üzerinde tartışalım. Ama sizin dediğiniz şekilde başka birine satılarak bu muafiyet alınabiliyorsa bunu bütün şirketler yapar. suistimale çok açık bir madde.

Ama burada sanırım şöyle bir ayrıntı var. ''sahip olunan paylar sebebiyle ortaklık yönetim kurulunda herhangi bir değişiklik yapılmaması gerekir."

Çağrı zorunluluğun ortadan kakması için satılacak paylardan sonra Demirörenin şirket paylarının %50 nin altına düşmesi gerekir. Bu da yönetim kurulunda değişiklik anlamına gelir ve otomatikman bu madde geçerliliğini yitirir. Bu benim yorumum madde anlaşılması zor ifadeler içeriyor o sebeple yanlış yorumlamış olabilirim.

Alıntı Originally Posted by katık Yazıyı Oku
    2- mevzuata baktım (belkide ben görememişimdir) kurul bu muafiyet talebini değerlendirme süresi ne kadar ? belirli bir süre var mı ? çünkü muaf olamazsınız dedikten sonra 30 iş günü içinde çağrı olmalı
    Muafiyet talebinin değerlendirilmesinde herhangi bir süre sınırı yok. spk kipa da 3 ay sonra red kararı vermiş. Ama burada şöyle bir konu var. Pay devrinden sonra 60 gün içerisinde çağrı başlamazsa şirket her gün için gecikme faizi ödemek zorunda. Yani sürenin uzaması şirkete extra maliyet getirir spk bu durumu göz önüne alarak uygun bir zamanda karar verebilir.

Alıntı Originally Posted by katık Yazıyı Oku
    NOT: ya da mevzuattaki maddeler içinde bizim göremediğimiz bir maddeyi veya bir cümlesini gerekçe gösterip muaf tutulabilir mi?

8. Kesin olan bir sey var .bu tipsiz cagriyi yapinca kesinlikle eline vermek lazim 3 kurusa tamah eden ac k...k bu hissede ne oyunlar yapar tahmin edemiyorum aydin emmiyi gecer kesin
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
    @borsavizyon

Sayfa 510/985 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •