Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 609/637 İlkİlk ... 109509559599607608609610611619 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,865 - 4,872 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Döviz ,altın ve mevduata bu ara kesinlikle karşı değilim.Önemli olan borsa dışında nakitte kalmak.

2.  Alıntı Originally Posted by Carrah Yazıyı Oku
    Sn hakem peki az az hisse almayalım az az döviz az az altin almayalım az az mevduata da koymayalım da ne yapalım ? Benim gibi toplu parası olmayan 35 yaşında beyaz yaka tasarruflarını nerde biriktirsin böyle zamanlarda? 4.90 dan dolar mi alsin 200 tl 'den gram mi ev kredisi mi çeksin parayı vadeli mevduatta biriktirip en azindan tl bazında zarar mi etmesin? Lutfen polemik olarak algılamayın yaşa hürmet hayattaki öncelikli prensiplerimdendir.
    Acizane tavsiyem borsa endeksi şuan Euro bazında 18 cent yani 22 cent in altı bu borsa tarihinde kriz bölgesidir. Ülkemize güvenen insanlar olarak bu günlerin geçici olduğunu düşünürsek bugünler borsacılar için bulunmaz nimet sizin yaşlarınızda 2007 krizine yakalanmıştım o zaman panik yapıp sattığım hisseleri aşağıdan toplasaydım şimdi emekliydim o zaman küsüp bir dönem borsadan uzak kalmıştım ama bu kriz sonrasındaki yükselişte emekli olmayı planlıyorum bu zamanda alınan iyi yönetilen şirketlerin hisseleri ileride çok ama çok primlenecek ben her daim döviz ve borsayı yarı yarıya sepet yapıyorum bu zamanlarda %70 dövizdeyim 22 centleri geçtikten sonra yükselişler esnasında bu döviz oranı %20 lere kadar düşer hiçbir hisseye aşık olmayın şirket değerleme hesabı yapmayı öğrenin böylelikle her bilanço dönemi hisselerin pahalı mı ucuz mu olduğunu anlarsınız ayrıca biraz da teknik analiz öğrenmelisiniz yoksa Borsa bu kadar kolay para kazanılan biryer değildir hayırlı günler dilerim...

Bende hisse almak istiyorum ancak seçim ve şu halk bankasının süreci tamamlanmadan çok fazla risk almayı doğru bulmuyorum.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sn cerrah sağolun hürmet ettiğiniz için.Bakın bu memlekette kriz bitmiyor.Aralıklı olarak büyük montanlı krizler oluyor.O krizlerde sizin gibi daha az miktarlarla yatırım yapmaya çalışanlara inanamıyacakları fırsatlar geliyor.Ben de güneşe yakalanmasaydım paramı mevduat ve dolarda bölmüştüm.Borsaya aklımdaki rakamdan fazla soktum güneşi almam hata oldu. Dolarlar olmasa çok can sıkıcı olacaktı durum.1 2 yıl içinde çok büyük bir kriz geleceğini düşünüyorum.Misal petkimi 3 4 falan gibi aksa yı 5 den yakalasak evi barkı satıp aksaya girerim.Ben borsaya inanmayan biri değilim.Ama şu günler hayati önemde.Çünkü daha global kriz gelmedi.Seçimden sonra bizim borsa biraz rahatlar o ara güneşten de çıkıp altın, faiz, dolar beklemeye devam edeceğim.Sizler için belki de altın vuruş olabilir.Bence nakit kalın ve bekleyin.Ha beklediğiniz rakamlar asla olmaz diyorsanız ne diyeyim o zaman başka türlü davranacaksınız.Geçen genç bir arkadaş evini satıp kredi çekip yeni eve geçecekti hanımı istedi diye .Yeni ev ,yeni eşyalar,taşınma ,emlakçı,tapu masrafı falan göçersin sakın bu ara yapma dedim.Bugün gözlerinin içi gülüyordu ,evi değiştirmediği için.Bu ara öngörüm nakitte bekleyin,bekleyin,bekleyin.Bazen en iyi yatırım yapmadığınız yatırımdır.Borsa, gayrımenkul bu ara yanlış adres.
    Burç yorumu/iddaa gibi analiz.

2005den beri güneştesiniz bir çok kriz gördünüz Petkim 4e inince evi satıcam diyorsunuz petkim 4.70... Yani Doların 1aylık hareketinin tersini yapması evinizi sattırabilecek.

siz bence şimdiden evi ilana verin işler terse gider hisse 1haftada dediğiniz yere gelebilir, Yatırım Tavsiyesi Değildir

Lütfen yazmaya devam edin,

yatırım yaparken neler yapmamızı söyleyen bir çok arkadaş var,
    Siz de neler yapmamamız gerektiğini söylemiş oluyorsunuz. Çok faydalı!
    YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ben borsa kötüdür kağıt alınmaz asla demem,kendim de yıllardır borsa yatırımcısıyım çok kağıt aldım sattım hala da aldığım kağıtlar var.Şimdi siz petkime güvenmişsiniz onu anladım.Arçeliği 10 dan aldım 1 yılda 1.6 ya düştü diye verdiğim 2008 örneği sizi tatmin etmedi onu da gördüm.Borsada benim aklım tek şeye çalışır ne yap et potföyün değerini artır.Bunu kim nasıl yaparsa borsada bence doğru yapmıştır saygı duyarım.Misal siz portföyünüze baktığınızda paranız arttı mı petkimi dün almakla iyi mi yaptınız ona siz karar vereceksiniz.Benim aklıma göre yanlış yaptınız neden çünkü paranız düne göre daha az artık.Yarın artar o zamanda dünkü hareketinize doğru derim.Ama dün almakla yanlış yaptınız çünkü petkim 9 dan 5 e düştü zarar ettiniz.Olay bu kadar basit.Ha bugün 5 den almak doğru mu bilemem sen alırmısın dersen almam.Yakın gelecekte kaos bekliyorum o kağıtlardan almam.2008 den beri bekliyormusun derseniz hayır defalarca kağıt aldım sattım döviz aldım sattım,faize para yatırdım.Para nerde fırsat varsa orda olmalı.Şu ara gayrımenkul sakat ,bluechip kağıtlar sakat.Bu benim aklım tabi.Okey oynuyoruz gibi düşünün herkes farklı taşları bekler farklı dizilimler yapmaya meyillidir bazen çift okey gelir bazen şanslısınızdır bazen değil , biraz da böyle düşünüyorum ben.Doğru hareketler yapıyormuyum benim tek kriterim vardır param artıyor mu azalıyor mu.Sizin paranız ne durumda siz önce ona bakın bence.Misal güneş sigorta yatırımcısıyım,ben dayanamayıp onda paçal yapıyorum.Neden yapıyorsun derseniz.Kağıdı 2005 de 1.60 dan aldım 2 den sattım.Geçen yıl 1.28 lerden aldım.2.10 lardan sattım.Kağıt 15 yıldır tl bazında aynı değerde ..3 ay önce dayanamadım gene 2li rakamlardan almaya başladım.Ben aldıkça düştü.Şimdi 1.49 paçal yapmaya devam ediyorum.Aksigorta 4.20 falan özsermayesi aksigortadan fazla olan güneş sigorta 1.49.Buna aklım ermiyor.Spek olduğuna inandığımdan ve suni olarak kağıdın baskılandığını düşündüğümden habire alıyorum son zamanlarda.Geçen yılki karın çoğu gitti ama inandığımdan devam ediyorum.Siz de petkime bu kadar inanıyorsanız elbette paçal da yapın alın da para sizin karar sizin.Benim misal güneşteki son kararım yanlışmış,geçen yılki kararım doğru çıktı bu yıl yanlış çıktı.Aynı kağıt kağıdın tüm rasyoları geçen yıldan iyi niye şimdi zarardayım cevabı var mı yok.İşte borsa böyle bir mecra ,uzun yazdım kusura bakmayın.
    Bakın sn oğuzvortex burda yazıyor 2005 de kağıdı alıp aynı yıl nerden sattığım.Geçen yıl kaçtan aldığım falan.Güneş sigortanın ve ilgilendiğim tüm kağıtların ben herşeyini bilirim.Aksa ,isyat ve güneş sigorta hakkında bilmediğim yoktur.O cümlelerde 15 yıldır güneşte olduğum diye bir anlam var mı.

Sn cerrah sağolun hürmet ettiğiniz için.Bakın bu memlekette kriz bitmiyor.Aralıklı olarak büyük montanlı krizler oluyor.O krizlerde sizin gibi daha az miktarlarla yatırım yapmaya çalışanlara inanamıyacakları fırsatlar geliyor.Ben de güneşe yakalanmasaydım paramı mevduat ve dolarda bölmüştüm.Borsaya aklımdaki rakamdan fazla soktum güneşi almam hata oldu. Dolarlar olmasa çok can sıkıcı olacaktı durum.1 2 yıl içinde çok büyük bir kriz geleceğini düşünüyorum.Misal petkimi 3 4 falan gibi aksa yı 5 den yakalasak evi barkı satıp aksaya girerim.Ben borsaya inanmayan biri değilim.Ama şu günler hayati önemde.Çünkü daha global kriz gelmedi.Seçimden sonra bizim borsa biraz rahatlar o ara güneşten de çıkıp altın, faiz, dolar beklemeye devam edeceğim.Sizler için belki de altın vuruş olabilir.Bence nakit kalın ve bekleyin.Ha beklediğiniz rakamlar asla olmaz diyorsanız ne diyeyim o zaman başka türlü davranacaksınız.Geçen genç bir arkadaş evini satıp kredi çekip yeni eve geçecekti hanımı istedi diye .Yeni ev ,yeni eşyalar,taşınma ,emlakçı,tapu masrafı falan göçersin sakın bu ara yapma dedim.Bugün gözlerinin içi gülüyordu ,evi değiştirmediği için.Bu ara öngörüm nakitte bekleyin,bekleyin,bekleyin.Bazen en iyi yatırım yapmadığınız yatırımdır.Borsa, gayrımenkul bu ara yanlış adres.
    Bak burdaki cümleyi de bir daha oku ben evi barkı satıp hangi kağıda nerden gireceğimi yazmışım.Cümlede petkime girerim diye bir şey var mı..Arkadaş sordu ona örnek olarak hisselerde uygun yerleri yazdım.Ben petkim almam,hiç de almadım.Alacağım kağıt aksadır.Geleceğin apple ı o.Bugünde 11 12 civarında dolanıyor.17 den geldi.Ben 5 e düşerse kelepir olur diye yazdım.Ayrıntılı yazayım da anlama probleminiz olmasın.Size yazacağım mesajları ayrıntılı ve açıklayıcı yazmam lazım anladım ben onu,siz merak etmeyin.
    Son düzenleme : HAKEM; 25-05-2018 saat: 22:04.

Borsa bazında bir şeyler söylemek gerekirse.Misal aksa 2014 de büyük para bağladığım kağıt.Yatırdığımda 10 .80 ile 11.20 civarında maliyet yaptım.Maliyet yaparken kağıdın grafik olarak çok sağlam bir çıkış trendinde olması ,düzenli temettü verme alışkanlığı olması,akrilik elyaf üretiminde dünyanın en büyük firması olması hem yurt içinde hem yurt dışında hemen hemen tekel durumunda olması gibi faktörler sözkonusu idi.Dowaksa kurulmuş ford ile anlaşma yapılmıştı.Ford 2020 li yıllarda kasasında karbon elyaf kullanacak.Şu anda BMW 520 720 karbon elyaf kasa kullanıyor.Karbon elyaf diğer alternatiflere göre çok daha hafif ve dayanıklı,paslanma derdi yok.Karbon elyaf otomativ endüstrisinde mutlaka her arabada kullanılmak zorunda.Çünkü gelecek elektrikli otomobillerde ve elektrikli otomobillerin menzil sorunu ancak ağırlık azaltılarak çözülebilir.Şu anda tüm sanayi bu işin çaresinin karbon elyaf kullanımı olduğunu biliyor.Neden kullanılamıyor sorusunun 2 cevabı var pahalı ve geri dönüşümde sorunlar tam hallolmadı.Dünyada karbon elyaf üretimine giren son 10 yılda yeni tek firma var.Ve dünyada karbon elyaf üreten 7 firma var.Aksa sonradan bu işi beceren tek firma ,zaten dow da ondan ortak oldu.Asıl püf noktası karbon elyaf akrilik elyaftan üretiliyor ve akrilik elyafta tekel de aksa.Dowaksa henüz kara geçemedi, çünkü yatırım maliyeti hala çözülmedi.Ama gerek yalova kompozit malzeme OSB sinin kurulmuş olması gerek devletin teşvik verdiği firmalar ve alanlar arasına kompozit malzeme sanayisinin alınmış olması aksa yı geleceğin şirketi yapıyor.Bence geleceğin apple ı gibi bir şey.Kardeşler arası dava olayı ise genel kanının aksine şirket için olumlu çünkü birbirlerini denetlerler bize kazık atma olasılığı ortadan kalkar.E bu kadar lafın üstüne neden aksa da değil de güneştesin sorusunun cevabını da yazayım.Aksa nın 70 milyon lotu var değeri 11 falan .Gavurlar ve şirket sahipleri bu kadar lotu olan firmada kolayca fiyatı yönlendirebiliyorlar.Neticede 2014 de 11 den aldığım aksaları 7 ye kadar çekiverdiler.O zaman borsanın en önemli kurallarından birini hatırladım borsada zamanlama ve fiyat herşeydir.Uygun zamanda girmezsen temel falan işe yaramaz.Benim genç arkadaşlara uyarılarım da bu bilgiler ve tecrübeler ışığında.Misal bir kaos olsa aksa yı 7 ye çekseler o kaosda bile kaosun çapı ne olursa olsun çok büyük para bağlanabilir.Neyse yazdıklarımın belli araştırmalar ışığı altında olduğunu arada kumar gibi hareket eden borsa dinamiklerinin çok iyi bilinmesi ve araştırılması gerektiğini vurgulamak için bu uzun yazıyı yazdım.Aksa ya gelince o kağıdın herşeyini bilirim ,ilerde ben de kesinlikle gireceğim.Herkese saygılar.
    Bak bu yazıda da aksa hakkındaki analizim var.Dikkatli okuma problemin var sn oğuzvortex ,okuduklarını tam kavrayamıyorsun, ben anladım onu cümleleri tam anlamıyorsun ya da dikkatli okumuyorsun.Ama gene de olanca dikkatini verirsen borsanın geleceği en parlak kağıdı hakkında yaptığım analizden bir şeyler öğrenirsin belki.Bu kağıda ilerde gireceğim.Gireceğim zamanı da özelden neden girdiğimle beraber benden yardım isteyen genç arkadaşlara yazacağim.Sn oğuzvortex genelden yazmam çünkü senin gibi her şeyi bilen ve yazdıklarımdan yararlanmayacağını açıkça deklare eden,yazdıklarımın tersini yapacağını söyleyerek benim yorumlarımla dalga geçen arkadaşlar bedava bilgi sahibi olmasın.Yukardaki analizde aylarca yapılan takip emek ve analiz var.Tamam kendimizce yardımcı olalım diye bir şeyler yazmaya çalışıyoruz da ,saygısızlık hoş değil.

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Güneş sigorta diye bir şirketi ilkkez duydum, bilgim olmadığı için yorum yapmayacağım umarım zararı çıkarırsınız.

Ben sizin yerinizde olsam genel kurullarda firmaya gider kardeş siz napıyonuz derdim. 2005de bu şimdi bu... Ne yiyorsunuz ne içiyorsunuz para kazanmıyor musunuz derdim YTD

Bu arada petkim vs hisse adı çok kullanıldı ama 100tl portföyümün değeriyse

Petkimdeki param 0,6tl, arçelik 1.8tl yeterince dağıtılmış bir portföy var...
    Petkimde %13, arçelikte %15 zarardayım.

benim ifade etmek istediğim insanlar grafiğe bakarak seçim & döviz riskiyle şirket süper büyüyor yada batıyor algısı yapıyor.
    Ama Bence grafikle realite uyuşmuyor. Çünkü Şirketler sadece grafikten makro ekonomik verilerden oluşmuyor.. Yatırım yaptığınız şirketi tanımak çok önemli

4-5 arkadaşım, ailemin komşusu çalışıyor arçelikte, petkim de de var. Şirketin kağıdı %20düşünce de adamlar aynı şekilde işe gidip geliyor %20 primliykende
    2009krizinde babam işsiz kaldı. Komşumuz işine devam etti
    Bu söylediklerim Yatırım tavsiyesi değildir.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Gerçi 20 yıldır borsada olan, sektöründe ilk 5 şirketten biri olan güneş sigortayı ilk duyan,borsaya 20 yıldır kote olduğunu bilip bilmemeyi geçtim, şirketi bile ilk duyan biri ile değil borsayı ekonomiyi falan bile konuşmak ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi.Ama cevap hakkı doğunca insan cevap yazmak zorunda kalıyor işte, diğer okuyanlar kusura bakmasın ben kendi açımdan konuyu burda keseyim.

Sayfa 609/637 İlkİlk ... 109509559599607608609610611619 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •