Sayfa 611/637 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,881 - 4,888 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Aksa benim de portföyümde olan, düşmesiyle birlikte ağırlığını da artırdığım ve karbon fiber beklentisiyle beraber olumlu beklentilerimin olduğu bir kağıt. Her ne kadar yazmayacağım demiş olsanız da sorum aksa özelinde değil. Bu kadar ciddi beklentiniz olan bir kağıttan bahsediyorsunuz 5-7 liralarda çok ciddi pozisyon açacağım diyorsunuz. Fiyat oralara gelir gelmez bunu bilemeyiz ama beklentinize bakınca 50-100 kat hatta daha fazla artacak gibi bir hava oluşuyor, belki bu da mümkündür onu da kesin olarak bilemeyiz. Bu belirsizliklerden bir strateji çıkartırsak beklentilerinizle yorumlarınız pek örtüşmüyor gibi. Mevcut fiyatı yuvarlak olarak 10 lira dersek 100 kat beklentide fiyat 1000 liraya tekabül ederken, yok ben 5 liradan alacağım 200 kat kazanacağım stratejisi pek rasyonel gelmiyor bana. Ya beş liraya gelmez de 20 ve üstüne giderse bu durumda getiriniz de 50 kata inecek ve belki de hiç alamayacaksınız 5 lira beklentinizden dolayı. Eğer bu kadar ciddi beklenti var ise ki iddianız o yönde, alım öngördüğünüz tutarın en az %30'u gibi bir meblayı bağlamak gerektiği kanaatindeyim. Burada bir çok uvy savunuru arkadaşı eleştiriyorsunuz ama sizin de yaptığınız ile beklentinizin uyuşmadığını düşünüyorum. 200 kat 100 kattan iyidir gibi bir cevap vermeyeceğinizi ümit ediyorum.
    sn.dıvıdent bence bırbırınızı anlamamaktan zıyade tarzlarınız farklı..sız yatırımcısınız sn.hakem borsacı.. ıkısıde aynı sey degılmı demeyın.. degıl..yatırımcı guvendıgı bır hısseyı er fiyattan alır..borsacı almaz..borsacı bır hısse uzunda ne kadar potansıyel barındırırsa barındırsın kısa ve orta vadede krız beklıyorsa o hısseyı bekler krızde alır...yatırımcı uzun vadede bellı bır oranla devamlı kazanır..borsacı ıse bazen kazanır.. ama kazandığında çok kazanır...bır borsacı ıcın para kaybetmekten daha kotu olanı fırsat kaybetmektır...borsa bellı aralarda fırsatlar sunar..1993...1999 ve 2008 yılında olduğu gıbı..sn. hakem anladığım bu surecı bır düzeltmeden zıyade krızın başlangıcı olarak goruyor ve ona gore pozısyon alıyor..ongorusune katılır veya katılmayız ayrı konu..ama burada yaptığı ongorusune gore çok tutarlı ve doğru...lafın kısası ıkınızde doğru bıldıgınızı yapıyorsunuz..tek farkınız bırınız yatırımcı bırınız ıse borsacısınız...ıkınızede bol sanslar…..

Alıntı Originally Posted by mavıbeyez Yazıyı Oku
    sn.dıvıdent bence bırbırınızı anlamamaktan zıyade tarzlarınız farklı..sız yatırımcısınız sn.hakem borsacı.. ıkısıde aynı sey degılmı demeyın.. degıl..yatırımcı guvendıgı bır hısseyı er fiyattan alır..borsacı almaz..borsacı bır hısse uzunda ne kadar potansıyel barındırırsa barındırsın kısa ve orta vadede krız beklıyorsa o hısseyı bekler krızde alır...yatırımcı uzun vadede bellı bır oranla devamlı kazanır..borsacı ıse bazen kazanır.. ama kazandığında çok kazanır...bır borsacı ıcın para kaybetmekten daha kotu olanı fırsat kaybetmektır...borsa bellı aralarda fırsatlar sunar..1993...1999 ve 2008 yılında olduğu gıbı..sn. hakem anladığım bu surecı bır düzeltmeden zıyade krızın başlangıcı olarak goruyor ve ona gore pozısyon alıyor..ongorusune katılır veya katılmayız ayrı konu..ama burada yaptığı ongorusune gore çok tutarlı ve doğru...lafın kısası ıkınızde doğru bıldıgınızı yapıyorsunuz..tek farkınız bırınız yatırımcı bırınız ıse borsacısınız...ıkınızede bol sanslar…..
    Hay allah razı olsun sn mavibeyaz sanki bu mesajı kendim yazmış gibi gördüm ve kabul ettim.Benim gibi düşünen birimisiniz yoksa empati yaptığınız için mi bunları yazabildiniz bilmiyorum ama her kelimesi doğru yazdıklarınızın.Benim beklediğim zamanlarda aksa 5 e düşünce misal ford da 15 20 olacak biri de ben ford alırım arkadaş ne aksası diyecek.Zaten o fiyatları bekleyip ford alacağını yazan otomotiv sektöründen bir arkadaş da vardı zaten.

Benim yaşım 53 yıllarca beklemeye ne zamanım var ne de tarzım ona uygun.Rasyonel davranmam şart, kendi koşullarımda.Aksaya gireceğim zaman elimde mümkün olduğunca çok nakit olması lazım.Zamanlama hatalarımı ,zaman mutlaka affeder neticede ,(doğru temel ve teknik analizi yaptıysam tabi), ama o affı bekleyecek zamanım olmayabilir)))))))))

http://www.hisse.net/topluluk/showth...43#post2216943

Haftalık Hisse Yarışmamızda Final Haftası
    Son hafta tahminlerinizi alalım.
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Hay allah razı olsun sn mavibeyaz sanki bu mesajı kendim yazmış gibi gördüm ve kabul ettim.Benim gibi düşünen birimisiniz yoksa empati yaptığınız için mi bunları yazabildiniz bilmiyorum ama her kelimesi doğru yazdıklarınızın.Benim beklediğim zamanlarda aksa 5 e düşünce misal ford da 15 20 olacak biri de ben ford alırım arkadaş ne aksası diyecek.Zaten o fiyatları bekleyip ford alacağını yazan otomotiv sektöründen bir arkadaş da vardı zaten.
    Ben 2010 dan beri bu forumdayim.
    Kimler geldi kimler gecti bu fordu ucuzdan alacagim diyen bi bilseniz.
    En guzeli ay ay duzenli almak olursa krizde imkanlari zorlayip alim miktarini artirmaktir.
    Gerisi wishful thinking gavurlarin dedigi gibi.
    Ford 3.25 cent endekste de bu fiyatti.
    2.10 cent endekste de bu fiyatta.
    Bu da isin baska bie yonu.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben 2010 dan beri bu forumdayim.
    Kimler geldi kimler gecti bu fordu ucuzdan alacagim diyen bi bilseniz.
    En guzeli ay ay duzenli almak olursa krizde imkanlari zorlayip alim miktarini artirmaktir.
    Gerisi wishful thinking gavurlarin dedigi gibi.
    Ford 3.25 cent endekste de bu fiyatti.
    2.10 cent endekste de bu fiyatta.
    Bu da isin baska bie yonu.
    Syg,
    Evet olabilir sayın dudu.Foruma ford hakkındaki öngörüsünü yazan arkadaş sektör içinden biriydi.Nedenlerini de yazmıştı.Şimdi bulmam zor olur.Eğer okursa kendi tekraren analizini yazabilir.Dedim ya herkesin tarzı farklı,ben kriz bekliyorum şimdi girmem,siz beklemiyorsunuz kağıtdasınız ve satmıyorsunuz.Yalnız merak ettiğim bir konu 2008 krizinde ful nakitteydim diye yazmıştınız.Krizden önce neden borsadan çıktınız.Krizi nasıl anladınız.

Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    şaka falan yapmıyorum son derece ciddiyim, siz para biriktiriyorsunuz bense bu iş için altın biriktiriyorum
    arada yazarım 8-9 tl gibi fiyatlardan aldığım FROTO ları evlilik sebebi ile 12 tl gibi bir fiyata satmıştım.

şimdi tekrar baktım 2010 ortası (yani krizden iki yıl sonra) hisse fiyatı 7 tl civarı, krizde gördüğü 3 tl gibi fiyatlardan bahsetmiyorum bile şahsen o ortamda para yatıramazdım.

yeni yatırım, ihracat artışı, devlet teşviği aklınıza gelen gelmeyen herşeyi ekleyip 20 tl ye razıyım.

bu arada eski otomotiv çalışanıyım, kriz ortamlarında sektör nasıl dibe vurur bizzat yaşadım.

sn. onur84;
    açıkcası fiyatları yakından (aslında hiç) takip etmiyorum, tasarrufumu altın ve dövizde tutup zamanı gelince girecem borsaya şimdilik aylık sembolik alımlar yapıyorum paslanmamak için.
    Bu arkadaştı.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Froto en dusuk gordugu yer Ekim 2008 ayi aciilisi ve 2.06 TL

Bu da burada bulunsun.

Syg,
    20 ye bile gelse ford 2008 den beri 10 kat artmış oluyor sanırım.

Sayfa 611/637 İlkİlk ... 111511561601609610611612613621 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •