Sayfa 416/1006 İlkİlk ... 316366406414415416417418426466516916 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 3,321 - 3,328 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Biz burda Tl mevduat faizi şu kadar arttı diye sevinirken diğer yanda altın ve dolardaki müthiş kazanç sanki hatalı davrandığımızı gösteriyor ! bazı dostlar bu kıyaslamanın yanlış olduğunu bu artışların nereden bilineceğini söylüyor ama ortada bir realite var ! Eğer bu trend böyle devam edecekse oturup düşünmemiz lazım sanki ! yada uzun vadede tüm yatırım araçları birbirine yakınsar diyerek kafaya takmamak ! Söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir bir şey bilsem uygun zamanda altın ve dolara geçmiştim
    Tl'nin değerli para olarak bir zamanlar kalması 2001-2012 = popülizm

Bundan sonra kademeli enflasyon oranında değeri düşerek devam edecektir. Nedeni ise; bir paranın alım gücü artarsa imported goods(ithal edilen ürünler) talep artar ve gene parası depreciate (değer kaybeder). Düşünün ki 3000 TL alan bir muhasebe memuru, bu kişinin kazandığı para eğer global olarak değerli olursa ne yapar? Yüksek katma değerli teknolojik ürünler alır veya yurtdışına tatile gider, sıfır araba alır bir çok opsiyon var.

Ne yapmak lazım bu kişinin az harcaması için döviz bazında? Tabiki kazandığı paranın değerini major (büyük) para birimleri karşısında değer kaybettirmek.

Yani sonuç: Döviz her zaman değerli olacaktır ama enflasyon + - o politikaya CA (current account) a ve diğer değişkenlere bağlı olarak değişecektir bahri kardeş.

Ben böyle uzun yazılar yazmam pek bu arada.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Tl'nin değerli para olarak bir zamanlar kalması 2001-2012 = popülizm

Bundan sonra kademeli enflasyon oranında değeri düşerek devam edecektir. Nedeni ise; bir paranın alım gücü artarsa imported goods(ithal edilen ürünler) talep artar ve gene parası depreciate (değer kaybeder). Düşünün ki 3000 TL alan bir muhasebe memuru, bu kişinin kazandığı para eğer global olarak değerli olursa ne yapar? Yüksek katma değerli teknolojik ürünler alır veya yurtdışına tatile gider, sıfır araba alır bir çok opsiyon var.

Ne yapmak lazım bu kişinin az harcaması için döviz bazında? Tabiki kazandığı paranın değerini major (büyük) para birimleri karşısında değer kaybettirmek.

Yani sonuç: Döviz her zaman değerli olacaktır ama enflasyon + - o politikaya CA (current account) a ve diğer değişkenlere bağlı olarak değişecektir bahri kardeş.

Ben böyle uzun yazılar yazmam pek bu arada.
    döktürmüşsün ahme kardeş !! gerekirse akademik seviyede açıklama da yaparım diyosun yani eyvallah teşekkürler yazın için 😃

3.  Alıntı Originally Posted by Stajyer Yazıyı Oku
    İcbc ye geçmeyi düşünüyorum..banka hk bilgisi tecrübesi olan yardımcı olabilir mi?
    Hesap açarken müşteri temsicisinden İnternet EFT limitinin yükseltilmesini talep et, max. 250 bin tl filan olmalı, 20 bin TL limit ile çok zorluk çekersin.

Kozyatağı şubesi ise dikkatli ol, diğer şubelerden 0,5 puan düşük oran verir haberin olsun, en azından bana çekilen muamele bu. Bu yüzden yalnızca bir kez mevduat yapma şerefine nail olabildim. Eft masrafı 3 tl, bundan taviz vermiyorlar.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

4.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Hesap açarken müşteri temsicisinden İnternet EFT limitinin yükseltilmesini talep, max. 250 bin tl filan olmalı, 20 bin TL limiti ile çok zorluk çekersin.

Kozyatağı şubesi ise dikkatli ol, diğer şubelerden 0,5 puan düşük oran verir haberin olsun, en azından bana çekilen muamele bu. Bu yüzden yalnızca bir kez mevduat yapma şerefine nail olabildim. Eft masrafı 3 tl, bundan taviz vermiyorlar.
    3 lira çokda fazla sayılmaz dimi, bankacı arkadaşlar da ekmek götürsün evlerine

syg,

5.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    3 lira çokda fazla sayılmaz dimi, bankacı arkadaşlar da ekmek götürsün evlerine

syg,
    Bu durumda enpara, rodeo ve burger'ciler eve ekmek götürmüyorlar, çünkü bunlarda ödemiyorum EFT ücreti.

Şaka bir yana bence de 3 tl tabi ki yüksek değil, haklısınız.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

6. İnternet eft limiti her bankada var zannedersem. Hesap kapatırken gişeden eft limiti oluyormu ?
    Birde bu hesap açtığımızda otomatik olarak vadesizde açılıyor. Ama ben hiç kullanmadım. Hesap kaparken HİU kesicekler mi?

7.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Hesap açarken müşteri temsicisinden İnternet EFT limitinin yükseltilmesini talep et, max. 250 bin tl filan olmalı, 20 bin TL limit ile çok zorluk çekersin.

Dostum tşk ederim..bir sorum daha olacak kusura bakma hiç bu tarz işlem ypmadım..1 ay mevduat yaptım başka banka daha iyi oran verdi diğer bankaya geçirirken yüksek eft ücreti alınıyor mu?

Sayfa 416/1006 İlkİlk ... 316366406414415416417418426466516916 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •