Sayfa 242/1027 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1,929 - 1,936 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Herkese iyi haftalar. Forumda oldukça yeniyim ve bu konudaki ilk mesajım. Al-Sat yaparak para kazanmak için anlık veya günlük seviye takipleri, analizler, grafik okumalar vs. oldukça önemli lakin neredeyse tüm enerji kalemlerini, makineleri, ham maddeyi, teknolojiye ait her şeyi ithal eden bir ülkede üzerine yapısal birçok bozulma varken doların düşmesi mümkün müdür? Faiz artışı vb. şeylerle kısa süre baskı altına alınabilir ancak bu açık ve ekonomik düzen devam ettiği sürece dolar her zaman artar. Ayrıca benim gibi faize karşı hassas, borsadan anlamayan bireyler için dolar ve altın dışında neredeyse bir alternatif yok. Şimdi dolar alan terörist diye düşünenler var peki soruyorum ne yapsın faize duyarlı insanlar amcalar, teyzeler, ev hanımları vb. ne yaparlarsa paralarının değerini korurlar bu insanlar millet yerken harcamamış, biriktirmiş ve tasarruf etmiş kahramanlar bu insanlar zarar görmemek için ne yapsın. Gerçekten ciddi bir alternatif varsa bunu herkese anlatacağım.

Daha önce de dediğim gibi bu güzel trendde shortcuların shorlarını ellerinden aldıkları gibi longcuların da paralarına gö diken ve bu işiçok güzel yapan bir spek var.......Londra kapalı , newyork kapalı......istediği gibi at koşturacaktır......

Bence MB sadeleştirme adı altında fai indirimi yapacak ve ağababasına bak spekülasyonu önledim ve faiz de indirmeye başladım diyecek........Spek o durumda ne diyecek tamam mı devam mı işte asıl mesele bu?

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Daha önce de dediğim gibi bu güzel trendde shortcuların shorlarını ellerinden aldıkları gibi longcuların da paralarına gö diken ve bu işiçok güzel yapan bir spek var.......Londra kapalı , newyork kapalı......istediği gibi at koşturacaktır......

Bence MB sadeleştirme adı altında fai indirimi yapacak ve ağababasına bak spekülasyonu önledim ve faiz de indirmeye başladım diyecek........Spek o durumda ne diyecek tamam mı devam mı işte asıl mesele bu?
    Yok ya faiz artar bence.Dolar bu ara mutedil dalgalı.Sene sonuna doğru gene mokoko.

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Adama demezler mi madem bu faizi kabul edecektin neden faiz artmayacak diye onca laf ettinde bu dolari fırlattın buralara gelmesine izin verdin diye? Ben cumhurbaşkanının %16.50 politika faizini kabul edeceğini sanmiyorum.
    Sevgili MedwiG, öyle bir yazmışsın ki ben de sizi anlayamıyorum.
    Bu adam, bunca yıllık politika hayatından hangi sözünü yalanlamadı ki bunu da yalanlamasın?
    Daha geçen gün demedi mi "aldatan da aldanan da olmadık" diye...
    Ondan önce defalarca kandırıldık dediğini zaten bilmiyor muyuz?
    Dolayısı ile kim neyin hesabını soracak bu adamdan(!) da yüzü ekşiyecek.
    Zaten görmüyor muyuz vücut dilinden tükendiğini, bittiğini.
    Esas benim kaygım şu, bu adamın BOP için bir başrol oynucusu olduğunu biliyorum ve bunun yerine kimin geleceğini merak ediyorum ve tabi ki sonumuzu.
    Seçilirsem Suriyelileri geri göndereceğim diye Akşener kazanır mı acaba ya da buna benzer söylemleri olan İnce.
    Konuyu saptırmadan son olarak diyorum ki,
    Bu adam faizleri değil 16,50 ye 17,50 ye de çıkartır, suçu başkasına atar, iki üç kişinin yerini değiştirir vs vs...yani hep izlediğimiz filmi yine izleriz.
    Ben TL mevduatta olan bir kardeşiniz olarak dolardaki bu gevşemenin kalıcı olmadığını ve kısa vadede yeniden yukarı hareketleneceğini düşünüyorum.
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Ahmet Buğra Yazıyı Oku
    .............

Ben TL mevduatta olan bir kardeşiniz olarak dolardaki bu gevşemenin kalıcı olmadığını ve kısa vadede yeniden yukarı hareketleneceğini düşünüyorum.
    İşi gücü yalan olan, mantıktan ve akıldan uzak birisinin zaman zaman doğrudan yana olan tavrı tümüyle kendine uygun olduğu içindir...

Buraya kadar tamam.

Tamam da. yazının son cümlesi kabul edilebilir bir mantık taşımıyor.

Merkez Bankası'nın döviz varlıkları Nisan sonunda 85,3 milyar dolar(Önceki $83,38Mlr)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları Nisan sonunda 112,0 milyar dolar(Önceki $110,3Mlr)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

8. Düzeltmenin bokunu çıkarmaya gerek yok.Al ufak ufak yukarı..

Sayfa 242/1027 İlkİlk ... 142192232240241242243244252292342742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •