4,5881 -0,1181 -2,51%
Vay vay...
4,5881 -0,1181 -2,51%
Vay vay...
Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
Erken konuşmamak lazım
Gösterge tahvil faizini izlemek lazım bir kaç gün...
Söylediğim sadece bir kaç gün faizleri izlemek daha fazlası değil....
Faizlerin arttığı bir yerde borsa (borsa bankalar demekse) neden yükselsin?
Risksiz kazanç ;%16,5 tahvil (mevduat) varsa ben neden borsa da risk alıp yatırım yapayım ki?
Para tahvil e (mevduata )akmaz mı?
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Reyiz e malzeme çıktı bugün
"Bakin kur mur diyorlardı çil yavrusu gibi dağılıyorlar inşallah milletimiz 24 Haziran da bunlara en güzel cevabı verecek" sözlerini duyar gibiyim.
Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
Tcmb yıllardır GLP'yi de kullanmamıştı. Hamle kötü değil ama alt bandı komple kaldırsaydı mükemmel olurdu. Sanırım sadeleşmeyi kademeli yapmayı daha uygun buldular. Para politikası artık bu tür bant marjlarını kaldırmaz. Tcmb artık samimi olmalı ve piyasanın güvenini kazanmalı.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Tahvil faizleri yabancının satışından dolayı yükseliyor..
Piyasalara güven gelirse bu faizler inanılmaz CAZİP ..
En büyük sıkıntı belirsizlik ve dünyaca kabul görmüş ekonomi kuramları ile zıtlaşmamız.!!!
Şimdi MB herhalde piyasalara güven gelir tahvile alım gelirse zaten 2 senelikler benim fonlamanın altına ve/veya civarlarına düşer se dolarda satış baskısı artar diye düşünüyor..
Bankalar yükselir..Çünkü artık haftalık fonlayacak..
Bankaların harekat imkanları daha rahatlayacak..
Bence yane
Son cümlem de sizin dediğinize istinaden yazılmıştı.Ama bu tez benim değil sadi uzunoğlu hocanın tezi,benim de aklıma yattı.Yüksek faiz düşük kur yıllardır uygulandı yanlıştır dedi.Düşük kur ithalatı özendirir dedi.Haklı cari açığın varken neden düşük kurla i phone alınsın,araba alınsın, her şeyi gavurlar üretsin biz ithal edelim mantıklı mı.Kur bence dolarda 6 falan olsun batan batsın.Sonra bu kurla ithal etmek mantıklı değil diye ufaktan yerli üretim başlardı.Neyse biz ne desek boş gavurlar bastırdı aldı istedikleri faizi.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer İmleri