Temel felsefem oldukça basit....
Diyelim ki bir odaya 10 adet bocuk sakladýlar ve biz o boncuklarý bulmaya çalýþýyoruz..1 saat süremiz var...Bu süre içinde ben o boncuklardan ikisini bulabileceðimi söylüyorum ..Baþkalarý ise 10 adet bulabileceðini.... Size hangisi daha inandýrýcý geliyor...
Ben enflasyon üzeri getiri saðlayacak 10 hisseden ikisini bulma çabasýndayým..Yani 10 da iki....Diðerleri ise 10 da 10 yapma peþinde...Tabi ki çabalarýna saygý duyuyorum...Yadýrgamýyor veya eleþtirmiyorum...Ama bence 10 da 2 baþarý saðlamaya çalýþmak 10 da 10 baþarý saðlamaya çalýþmaktan daha kolaydýr...Baþka yere çekecekler için yazayým þimdiden....Tamamiyle kendi görüþüm...Tavsiye veya eðitim deðil...Ne öðretmenim ne üstat.....
Hisse seçiminin ve borsada kazanmanýn bir matematiði ve kesin kullarý olsa, herkes kurallarý uygulayýp kazanýr..Beni piyangoculukla suçlayan arkadaþlara soruyorum....Madem borsada kazanmak bilimsel gerçeklerle ve teorilerle iliþkili ve siz hakimsiniz ve muteþem teorilere....Su zamana kadar çoktan dönmeniz lazým di köþeyi....
Þimdi diyeceksiniz ki ya seçtiðin iki kaðýt yanlýþsa...Evet böyle bir ihtimal var....Ancak 10 adet kaðýt alýrsam kafadan beþi zaten yanlýþ olacak....Diðer beþin getirdiðini götürecek......En iyi ihtimalle kaybetmeyeceksin....O da en iyisi....Kafa kafaya gelecek...
Ben iki kaðýt alýðýmda iki þansým var....Ya kazanmak ya kaybetmek.....
Gördüðünüz gibi birinci seçenek size finansal özgürlüðü tanýmýyor...Ýkincide ise ihtimal dahilinde....
Ýkinci yöntem seçildiðinde baþarýlý olmak için doðru kaðýtta olmak gerekiyor tabi ki...Ancak her halükarda baþarý saðlamanýz gereken oran 10 da iki...Birincisiden çok daha basit...

)))))))))))

Yer Ýmleri