Sayfa 300/1027 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,393 - 2,400 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Brown Brothers Harriman & Co. GOP stratejileri direktörü Win Thin’e göre TCMB 7 Haziran’da 300 baz puan daha faiz artışı ilan etmeli, yoksa Londra’da edinilen kredibilite kaybedilecek.

Barclay’s Capital ise Türkiye’nin parasal sıkılaştırma kadar aşırı ısınan ekonomiyi soğutacak uzun soluklu bir oyun planına ihtiyaç duyduğun vurguladı. Ama, ek parasal sıkılaştırma da bu oyun planının parçası olmalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Gençler iş beğenmiyor bir safsata , hangi Şehirde oturuyorsanız arabanıza binin ve şu an iş kurun önüne gidin. Izdihamı görün .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    dandik üniversitelerde okuyan bir çok genç iş beğenmiyor en son aşamada (evde kavga gürültü başlayıp harçlık da alamayınca) kalkıp iş arıyorlar yoksa ekmek elden su gölden oksijen havadan diyip iş aramıyorlar
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    4,50 lerin başına geldik.

Bu ayın başında kur 4,20 lerde idi...

12 gün önce vade günü kur 4,50 lerden birden 4,40 a inmişti.

Sonra malum 4,90 ları gördük...

Bence buralar iyidir...Fazlası fazla.

4. İki dil biliyor,ağşama kadar oyun oynuyor.Simit mi satsın.
    Kendini yontmayı unutma der Zeus....

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Arkadaşlar şu gençler iş beğenmiyor retoriği kafamı çok karıştırmıştır.Yazın plajda denizden çıktım.Arabayı parktan alacağım.Hanımı bekliyorum.O arada otopark görevlisi genç kapıda bekliyor ben çıkınca kapıyı kapatacak.O arada sohbet ettim ,abi ben ziraaat mühendisiyim dedi.2 yıl olmuş mezun olalı.Devlete başvurmuş önce ,devlete işe başlatmak için 2 yıl önce parası ile 25 000 rüşvet istemişler.Başka da iş bulamamış kendi sektöründe.Mecburen asgari ücrete otelde güvenlik görevlisi olarak kapıyı aç kapa yapmak zorunda kalmış.Benim oğlum ziraat mühendisi olsun maddi durumum elverdiği müddetçe ben onu asgari ücrete sabahtan akşama o kapıyı aç kapa yapmasına izin vermem.Kardeşim bu gençleri okutmayalım o zaman ,nedir yani ,devlet desin benim ziraat mühendisine ihtiyacım yok, kapasın 10 üniversitedeki bölümlerin beşini.Gencecik insanlar iş imkanı olmayan sektörlerde şu oluyorlar bu oluyorlar sonu herkes için hüsran.Sonra üni mezunu çocuk sabahtan akşama asgari ücrete fabrikada patron kölesi olmayı kabul etmeyince e bu çocuklar şımarık.Yok arkadaş o gencin hayalleri var o işe girince kendini hayatta başarısız hissedecek ,eğitimini aldığı işi yapmak istiyor ,gelecek istiyor,çalışıp daha fazla kazanmak, mesleğinde yükselmek ,kariyer yapmak istiyor.
    Rant ekonomisi.

Nasıl İstanbullular Alaçatı'ya hücum edince oralarda birden inşaatçılar da çoğaldıysa ve şimdi oraya gidenler Alaçatı'daki bozulmadan şikayet ediyorlarsa; benzer bir şekilde 15 sene öncesine kadar eğitimde nitelik nicelikten önemliydi ve sonrasında oradaki rant fark edilince cahil halkın elindeki avucundakini almak için onlarca tabela üniversitesi kurulmasının sonuçlarından şikayet ediyoruz şimdi de.

Üniversitenin içinde ders verecek nitelikli eleman var mı yok mu kimsenin umrunda değil. Soran olursa bizden öncekiler 10 üniversite açmış biz 1000 tane açtık naaaaber diyorlar.

Ülkenin genel problemi. Her şey kağıt üzerinde süper gösterilmeye çalışılıyor ama içine bakınca pislikten geçilmiyor. İşin kötüsü artık kağıt da dayanamıyor, yırtılmak parçalanmak üzere.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,233
    siz uzun uzun yazıyonuz ama,

ben kestirmeden diyeyim ;

"Bu adamlar bu Ülkenin içine etti.."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by C.ÜNLÜ Yazıyı Oku
    İki dil biliyor,ağşama kadar oyun oynuyor.Simit mi satsın.
    Bak bu son derece doğru bir tespit...

Bizim kuşağın biriktirdikleri göçerse tufeyli çocuklarımız (genele söylüyorum) açlıktan ölebilir...

Bir de seviyoruz. O kadar koruyoruz.

Benim çocuğum moklu işte çalışamaz,patron kahrı çekemez, onun bu hizmetine koşamaz...

Etrafta yukarıdaki tanıma uygun, nitelikli görünen ama bir işe yaramayan, bir iş uyduralamayan o kadar çok artık orta yaşlı insan var ki.

Babaları, anneleri bakıyor.

Bir yanlışlık var ama.

Türkiye de ara eleman eksikliği varmış . Öyle bir şeyde yok . Kobiler Kaynakçı Arıyor. 3-4 bin para vermeye hazır. Elinde 2-3 tane Kaynakçı hazır. Çırak Alıp yetiştirme ile uğraşmıyor. Çırağı yetiştirmeyi Boşa harcanan para olarak Görüyor . Armut piş ağzıma Düş. Nerden yetişecek Kaynakçı tarladan mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 300/1027 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •