Sayfa 477/1006 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577977 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 3,809 - 3,816 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Cuma namazında hoca faizi konuştu. günah, haksız kazanç.

Demek ki diyanet tl de kalmamızı istemiyor dolar ya da diğer yabancı paraları almamızı mı tavsiye ediyor. herkes ticaret yapamayacağına göre. mesela iş kurmak memurlara yasak. % 10-20 enflasyon olan bir ülkede tl de faizsiz kalmak akıl işi değil. akılsızlık da islama uygun değil. Hükümette dolar artmasın istiyor. hocam ne yapacağız. aldığımız kazandığımız gibi hemen harcayalım mı. birikim, tasarruf olmasın mı.

imamların tek bildiği Faiz haram.

sorsan ki ;
    hocam itibarı para var mal para var. bundan 1500 sene önce itibari para diye bir şey yoktu. takasla değiş tokuş yapılırdı. Ya da gümüş altın sikkeler vardı. yani mal para kullanılıyordu. Paranın kendisi değerliydi. Şimdi kağıt ya da kaydi sanal para var. nesnenin bir önemi yok. devlet bana ve halkına üzerinde merkez bankası başkanının imzası olan adı para denilen renkli kağıtları veriyor. altın, gümüş, deve, koyun, vermiyor.

Bizim ülkemizde sürekli enflasyon artıyor, global para dolara karşı devalüasyon olması sıradanlaştı. itibari paramızın itibarına tecavüz edilmiş. bana faiz demeden önce tl de faiz almamam için bir öneri ver.

Bu hafta pazarda 20 TL olan salihli kirazı 8 TL den satılıyordu....Çok güzel ve benzer kalitede Napolyon veya salihli kirazı 5 -6 tl den satanlarda vardı....Kayısı 5 tl fena değil ama gerçek şekerpare bulamadım.......Pembe domates 4 tl-5 tl den satılıyordu....

Mevye de özellikle kirazda fiyatlar hızlı düştü mahsul bol ki mahallede seyyar satıcı 3 kilo 10 tl den satıyordu......... Orası düşünce sebze tarafında fiyatlara geçirmeye başlamışlar

3. takasbanktan gecelik 16,7 çok iyi oran hangi aracı kurum acaba takasbank faizi 16,7 bilşik mi bilen varmı. bileşik deilse yıllıkta bileşik hesapla 17 lere dayanır bu oran

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://eksisozluk.com/haziran-2018-...k-zam--5674193

Buyuk bir sadomasosistik zevk alarak basindan sonuna okudugum baslik..
    Guzel bir pazar gunu zevkle okumanizi tavsiye ederim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://eksisozluk.com/haziran-2018-...k-zam--5674193

Buyuk bir sadomasosistik zevk alarak basindan sonuna okudugum baslik..
    Guzel bir pazar gunu zevkle okumanizi tavsiye ederim.
    Syg,
    Sizin pembe domateslerde bu işten nasibini alacak sayın dudu. Yağmacı hırsızlar yedi fatura hepimize KESİLECEK.

Yapılandırma kuyruğu
    Türk bankaları şirketlerden arka arkaya gelen borç yapılandırma talepleriyle karşı karşıya. Bugüne kadar yeniden yapılandırılması talep edilen kredilerin tutarı 20 milyar dolara ulaştı.
    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...yrugu-2445961/

6. Vakıfbank internetten EFT limiti ne kadar EFT ücreti var mı?

7.  Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Vakıfbank internetten EFT limiti ne kadar EFT ücreti var mı?
    İlk hesap açılışta düşük tam hatırlamıyorum ama 100-150 olabilir. Ancak özel bankalara kıyasla talimatla kolay arttırıyorlar ve tepe limiti oldukça yükseltilebilir (ben 500 yaptırdım ancak 1.000 mümkün). EFT komisyonları tutara göre 5-20 TL arası çıkıyor.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Vakıfbank internetten EFT limiti ne kadar EFT ücreti var mı?
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    İlk hesap açılışta düşük tam hatırlamıyorum ama 100-150 olabilir. Ancak özel bankalara kıyasla talimatla kolay arttırıyorlar ve tepe limiti oldukça yükseltilebilir (ben 500 yaptırdım ancak 1.000 mümkün). EFT komisyonları tutara göre 5-20 TL arası çıkıyor.
    Arı hesabın eft ücreti yok. Limit 100.000 TL, telefon bankacılığı ile maksimum eft limitini 2 milyon TL'ye kadar artırabiliyorsunuz.
    There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?

Sayfa 477/1006 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •