Sayfa 245/1032 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,953 - 1,960 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Peki, (a) ve (b) senaryolarını harmanlarsak ne olur? O zaman Hükümet körfezdeki bir ülkeye (mesela Katar veya BAE gibi) blok hisse satacak demektir. TR bankacılık sektöründe halihazırda bu 2 ülke de faaliyettedir. Katarlılar QNBFinasbankın sahibi, BAE'liler ise Denizbankın. Böylece hem ek özelleştirme yapılmış olur, hem de şirket birleşmesi. Böyle yaparak bir taşla 2 kuş vurmuş oluyorsunuz.
    Boyle bi ihtimal YOK... Sen bunu dillendirdikce ya ac tavuk kendini dari ambarinda zannedermis misali oluyor ya da insanlar art niyet ariyor...

Olacak is belli: Ceza yiyeycek (benim tahminim 200-250milyon dolar arasi)... Odeyecek... Bedelli yapacak.. Sonra trend olusacak..

Bu dediklerim de en erken 15-16 aya olur... Ondan oncesini hedefleyen bosuna beklemesin..

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şunu da ekleyeyim: Eğer HALKB yönetimi 2018'de lot başına 30 kuruşluk brüt temettü ödemesini yaparsa büyük hata yapmış olur, onun yerine hisse geri alımı yapmalılar. Lot başına 30 kuruşluk brüt temettü 375 milyon tl lik bir kaynak gerektiriyor. Bunun %15'i yani 57 milyon tl si stopaja gidecek ve bu meblağ banka/hissedarlar açısından çöpe gidecek olan bir meblağdır. Temettü vermek yerine tahtadan hisse geri alımı yapsa 50 milyon lot civarında hisseyi toplayıp tedavülden çıkartabilirler ki tedavüldeki 611M lota oranla gayet ciddi bir rakamdır bu. Yönetim böyle yaparak tahtanın sahipsiz olmadığını gösterir, tahtada manipülasyon ve spekülasyon amaçlı kullanılan serseri lotların önemli bir kısmını emmiş olur, aşırı volatilitenin önüne geçilir, hisseye denge unsuru geri gelir, güven tazelenir, mevcut hissedarların elindeki hisselere doping yapılmış olur. Bakalım, bu cihete gidecekler mi seçimlerden sonra anlarız. Şahsen bu cihete gideceklerini pek sanmıyorum.
    Kendileri de bonus alamazlar o zaman - hic oyle halt yerler mi??

Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Boyle bi ihtimal YOK... Sen bunu dillendirdikce ya ac tavuk kendini dari ambarinda zannedermis misali oluyor ya da insanlar art niyet ariyor...
    Tamam da Citi bile bahsetmis ozellestirmeden. TREND'in sucu ne burda? Art niyet arayanlar kimmis?

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Deutsche Bank'ın ABD'de sorunlu banka olarak listeye girmesi TR de dahil tüm dünyadaki banka hisselerine satış getirdi. 1.5 trilyon Euro aktifleri olan dev bir bankadır bu Deutsche Bank. HALKB tahtasının ırzına geçen kurumların başında da bu Deutsche geliyor, o yüzden ben şahsen Deutsche'nin boğuştuğu problemler beni mutlu ediyor. Madem HALKB'yi göçertenlerin başında geliyor, batsın gitsin. Aslında batsın gitsin demek kolay ama Deustsche batamayacak kadar büyük bir bankadır, o batarsa en başta Almanya batar, hatta ABD bile batma noktasına gelir çünkü interconnectivity (aralarında bağlılık) yüzünden dünyadaki tüm büyük bankalar birbirleriyle bağlantılıdır ve birbirlerinin varlıkların bilançolarında taşırlar, örneğin Deutsche'nin arz etttiği tahvilleirn bir kısmı JP Morgan'ın aktiflerindedir filan gibi. O yüzden Deutsche'nin batması imkansızdır, çünkü batarsa tüm dünya batar. Bu bankanın sebep olduğu satışlar geçici olmak zorundadır, buna bir çözüm üretecekler mecburen.
    Merhaba sayin TH, finansal bilgim sinirli oldugu icin size sormak istiyorum.

Aktif degeri 1.8 Trilyon Euro olan Deutsche bankin turev piyasalarinda 50 trilyon euro kadar posizyonu var diyorsunuz.

Peki hocam, bu tur devasa turev pozisyonlar Deursche bankin donemsel bilancolarinda aktif ve pasif kisminda kayda geciriliyormu ?..

Yoksa bu tur turev posizyonlar bilanco kapsamina girmeyen farkli bir faaliyet alanimi dir?...
    Saygilar

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu haftaki The Economist "Başkanlık yarışında muhalefetin ivme kazandığını" yazmış ve RTE'nin ortalama oy oranını son bir kaç haftada yükselmiş haliyle an itibariyle %44 olarak vermiş. 2. tura RTE ile İnce'nin kalacağı öngörülüyor. Benim şahsi öngörüm ise %55 oyla İnce'nin 2. turda Başkan seçileceği yönünde.
    O durumda sen 10 yil beklersin kagidin tekrar 10 olmasini dostum...

6.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Tamam da Citi bile bahsetmis ozellestirmeden. TREND'in sucu ne burda? Art niyet arayanlar kimmis?
    Dostum ozellestirme degil KORFEZE (OZELLIKLE DE KATARA) BLOK SATIS IHTIMALI YOK!! Ben Katarda yasiyorum QIA ile ayni binada calisiyorum soyletmeyin simdi beni...

7.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Merhaba sayin TH, finansal bilgim sinirli oldugu icin size sormak istiyorum.

Aktif degeri 1.8 Trilyon Euro olan Deutsche bankin turev piyasalarinda 50 trilyon euro kadar posizyonu var diyorsunuz.

Peki hocam, bu tur devasa turev pozisyonlar Deursche bankin donemsel bilancolarinda aktif ve pasif kisminda kayda geciriliyormu ?..

Yoksa bu tur turev posizyonlar bilanco kapsamina girmeyen farkli bir faaliyet alanimi dir?...
    Saygilar
    Walla guzel soru... Ben de tam cevabini ogrenmek isterim bunun..

Benim bildigim ulkesine gore degisiyor - yani regule olmayan ulkelerde (ABD) gibi bilancoya alacak verecej gibi degil de operasyon hacmi gibi giriyor..

Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Dostum ozellestirme degil KORFEZE (OZELLIKLE DE KATARA) BLOK SATIS IHTIMALI YOK!! Ben Katarda yasiyorum QIA ile ayni binada calisiyorum soyletmeyin simdi beni...
    Tamam da Katar'da calisiyorsun diye Katar bankalarini sen mi yonetiyorsun? Ayrica Katar'da ne isin var? Bir yere gidemezsin oradan, her tarafi bloklu. Ancak yuruye yuruye belki. O da uzun surer. Bu sicaklarda da zor zaten.

Bence de ne blok satis ne ozellestirme ne de bedelli var. Oldugu gibi devam. Ama ne yapalim, senaryolari arada gozden geciriyoruz.

Sayfa 245/1032 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •