Sayfa 255/1032 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,033 - 2,040 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Mevcut yatırım ortamı ile ilgili bir değerleme yapayım:
    Şu anda TR'de risksiz yatırım enstrümanı olan gösterge devlet tahvilleri yılda %17.5 getiriyor, %10 stopajı düşersek net bazda %15.75 yapar, demek ki tahvillerin F/K'sı 100 : 15.75=6.5 oluyor. Öte yandan banka kağıtları riskli bir yatırımdır, o zaman bir risk primi uygulamak icap eder yani bir iskonto oranı uygulamalıyız, bu risk primi yatırımcıdan yatırımcıya değişir (sübjektiftir) ama hadi ben %25 diyeyim, böyle yaparsam banka hisselerinin mevcut ortamdaki ucuz/pahalı eşiği 6.5x0.75=kabaca 5 olur, banka kağıtları için 5 f/k nın üstü pahalıdır, 5'in altı ucuzdur. Kaba ölçek işte böyle. Ancak şunun da altını çizeyim: Burada anahtar deyim "mevcut ortam" dır. Borsa geleceği satın alır, geçmişe bakmaz. Eğer borsa yatırımcıları tahvil getirilerinde düşüş bekliyorsa risk primi düşer, böylece ucuz/pahalı eşiği yükselir, banka kağıtları daha da ucuz hale gelir. İşte bu detayı her zaman hatırlayalım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    TH elden gidiyeah, bizi fener topiği ile aldatiyeah vallaha ararım 155 i kürtaj yapacaz burda
    Haainnnn Halkbank elden gidiyyyaahhhh

3. Ayhan Başkan, kuzu abi inşaatlarda gece bekçisi deellmişşş ha, bak Ney York ta yaşıyormuşş. 007 James Bond gibi gece gözlüklerini de takmışş. Yanında da, BABO ve BABA var!! Bu 3 SİLAHŞÖRÜ Hisse.net de bir araya keşke getirebilsen diyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by MAD MAX 2 Yazıyı Oku
    Ayhan Başkan, kuzu abi inşaatlarda gece bekçisi deellmişşş ha, bak Ney York ta yaşıyormuşş. 007 James Bond gibi gece gözlüklerini de takmışş. Yanında da, BABO ve BABA var!! Bu 3 SİLAHŞÖRÜ Hisse.net de bir araya keşke getirebilsen diyorum.
    Hele reyizler uclansin paralari destek atsinlar halkimin bankasina

5. ‪Eger #Halkb #Halkbank in marka degeri bu kadarsa bankanin tasinmazlari demirbaslari da belli - o zaman banka nerede??? ‬

‪Bu nasil piyasa degeridir arkadas?? ‬446ED6FA-86E9-4481-BD4C-8862761071B0.jpg

Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    ‪Eger #Halkb #Halkbank in marka degeri bu kadarsa bankanin tasinmazlari demirbaslari da belli - o zaman banka nerede??? ‬

‪Bu nasil piyasa degeridir arkadas??
    Bir sirketin piyasa degerini piyasa belirler. Bu unutulmamali.

Bu Doce her gun 1 milyon lot satiyor 1.5 Aydan beri. 3-5 gunum de eksik asagida, tamamlamadim.

Sattiklari Citi'nin takasindan cikiyor.

8. Sn. Trendhound, aselsan halka arzı 21.35 ile aralığın tabanından yapıldı. Hisseyi alım için izliyordunuz, değerlendirmenizi duymak isteriz.
    Önce ben yazayım: 24lerdeyken hisse kapatılmıştı, borsanın düşüşünden korundu böylece, halka arzda fiyat 21.3 olduğuna göre perşembe bu civardan açılır, muhtemelen arz bolluğundan satış yer ve 20 altı görülebilir. Kısa - orta vadede de fazla bir yere gidemez, birkaç ay buralarda oyalanır mevcut arz sindirilene kadar. Ben biraz 20 dolayından almak istiyorum aslında ama halkbanka çok gömüldüm, yeni para sokmaya niyetim yok borsaya, belki biraz halkbank bozup buna aktarırım.

Bu arada halkbankın durumu berbat, dipleri süpürüyor yine, ölü taklidi yapıyor. Yorum yapacak pek bir şey yok sanırım.

Sayfa 255/1032 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •