Sayfa 65/946 İlkİlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon
Arama sonucu : 7565 madde; 513 - 520 arası.

Konu: TEKTU - Tek-Art Turizm

1. Gyo şirketi kursa ne olur. Gyo piyasası dipte. Piyasa şişmiş. aşırı üretim var ama alıcı çok az. Bu gyo şirketinden uzun süre tektu ya artı değer çıkmaz.

Ama mevcut koşullarda şirketin 91 milyon nakitinden şirkete artı değer üretilirdi. kendilerine kusa orta dönemde artı değer oluşturacak tekrunun dinamik varlığını ceplerine atmış oldular ve uzun süre statik kalacak varlıklarını ise tektu kapsamına atmış oldular. Olay bu

2. 125 puanlik faiz artisi geldi
    Beklenenin ustunde bakalim bize nasi etki edecek

3.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Bedelli öncesi BorsaGündem in performansı harikaydı. Hergün patronları şirketleri yaldızlayacak yücelten destanları sergilediler, şirketin kalitesini patronların başarısını patronların iyi niyetini hergün destansı anlatımlarla yere göğe sığdıramadılar
    Tümünün abv

4.  Alıntı Originally Posted by atayburak Yazıyı Oku
    Tümünün abv
    şu ramazan ayında agznı bozma degmez bu şahsiyetli adamlara..?
    kardeş bela okuyup durma..?
    şayet okudugun bela o kişiye ulaşmaz ise ne dediysen sana tekrar dönermiş..
    ZIR-DELİ Y.T.D

5.  Alıntı Originally Posted by sulzer Yazıyı Oku
    şu ramazan ayında agznı bozma degmez bu şahsiyetli adamlara..?
    kardeş bela okuyup durma..?
    şayet okudugun bela o kişiye ulaşmaz ise ne dediysen sana tekrar dönermiş..
    Hırsıza soyguncuya edilen bela ulaşmıyor, dönüp dolaşıp mağdura mı geliyor, acaba Allah gerçekten böyle mi yapar.

6.  Alıntı Originally Posted by atayburak Yazıyı Oku
    Hırsıza soyguncuya edilen bela ulaşmıyor, dönüp dolaşıp mağdura mı geliyor, acaba Allah gerçekten böyle mi yapar.
    Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner." (Ebû Dâvûd, Edeb 45; Tirmizî, Birr 48
    ZIR-DELİ Y.T.D

7.  Alıntı Originally Posted by sulzer Yazıyı Oku
    Kul, herhangi bir şeye lânet ettiğinde o lânet gökyüzüne çıkar. Semânın kapıları ona kapanır. Sonra yere iner, yeryüzünün kapıları da ona kapanır. Sonra sağa sola bakınır, girecek yer bulamaz da lânet edilen kişiye döner. Eğer gerçekten lânete lâyık ise onda kalır, değilse lânet edene döner." (Ebû Dâvûd, Edeb 45; Tirmizî, Birr 48
    Allah iyiliklerini versin öyleyse, daha sağlıklı daha gürbüz olsunlar, her işleri rast gitsin ki bizi daha iyi becerebilsinler.

8. Geçtiğimiz yıl 16 Haziran'da Çeşme Zigana Oteli açmışlardı. İş bilmezler, sezona oteli yetiştirememiş, otel birçok eksikle açılmıştı ve doğal olarak da, otelin ihtişamına yakışır bir açılış dahi yapamamışlardı. Aslında, yangından mal kaçırır gibi bir açılıştı bu. Maksat, küçük yatırımcıyı hiç bilgilendirmeden, hemen açıverelim, zaten habere de gerek yok tarzında bir açılıştı ki, "Allah'ın sopası yok" tabirinin ne kadar doğru bir söz olduğunu hatırlamak zorunda kaldılar.
    Otel geçtiğimiz yıl kötü bir intiba bıraktılar Çeşme'de, yani kötü bir reklam yaptılar. Fakat bu yıl, farklı bir strateji uyguluyorlar ve villaları satışa çıkardılar. Aslında otel tamamlandığında da, bu villaların satışı gündeme gelmişti ama geçtiğimiz yıl satmaktan vazgeçmişlerdi. Villalar için istenen ücret bence çok yüksek değil. Eğer Alaçatı'yı biliyorsanız, Port Alaçatı'da(otele yakın konumdadır) satışan villaların değerlerini internetten araştırısanız, Alaçatı;nın piyasası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz az da olsa.
    Yaklaşık 15 gündür bir haber akışı var hissede ve bu haber akışının iki önemli konusu Villaların satışı ve May Boya gayrimenkulleri.
    Villalar ve Alaçatı otel ile ilgili yukarıda bilgi vermeye çalıştım kendimce. Villalar ile ilgili aklıma takılan sorular elbette yok değil. Örneğin; Villaların tapularını nasıl ayırdılar? Gerçekten merak ediyorum.
    Diğer taraftan, May Boya'nın şirkete devrinde herhangi bir ödeme yapılıp yapılmadığı soru işareti. Haber Kap'ta ilk yayınlandığında, benim de aklıma hemen, şirketin bedelli sonrasında topladığı paralardan 90milyon TL patrona aktarıldı algısı oluşmuştu ama ilgili yazıda "alacaklarına karşılık" şeklinde bir ibare kafamı karıştırdı. Bence bu araştırılabilir.
    May Boya'dan gelen gayrimenkullere ilişkin bir açıklama yapılmadı ama dün açıklanan konsolide bilanço haberi ile, ikinci dönem bilançoda bu gayrimenkulleri görebileceğimizi düşünüyorum. (Gerçi dün bir arkadaşımız bu gayrimenkul listesini de paylaşmıştı.)
    Şimdi, olumlu taraftan bakılacak olursa, şirketten sık ve olumlu nitelenebilecek haber akışları geliyor. Fakat, bu haber akışlarına hissenin hiç ama hiçbir tepkisi yok. Yani insan sormadan edemiyor, hiç mi bir tepki vermezsin onca habere. Neden vermediği tam bir muamma.
    Kısa vadede ne gibi haber akışı gelebilir diye düşündüğümde ise;

1. Alaçatı villalarından beş tanesinin xxx milyon euro'ya satılması konusunda xxxx şirketi ile anlaşmaya varılmıştır. (Olabilir mi, bence olabilir. Hazır önümüz yaz. Alaçatı'nın tam mevsimi. Olumsuz taraf, gayrimenkul sektöründeki durgunluk ve kriz belirtileri)

2. GYO kurulmasına ilişkin SPK nezdinde işlemlere başlanması. Gayrimenkullerin değerleme işlemleri neticesinde Özkaynak artışı. Ayrıca, GYO kurulum işleminden sonraki üç ay içerisinde halka açılma zorunluluğu.(Geçenlerde forumda bilgi sahibi bir arkadaş konuyu açıklamıştı). (Olumsuz taraf, gayrimenkul sektöründeki durgunluk ve kriz belirtileri yukarıda olduğu gibi.)

3. Şirketin halihazırda bünyesinde bulunan gayrimenkullerin yapılmış olan güncel gayrimenkul değerlemelerinin, bilançoya yansıtılması, ki bu ikinci dönem bilançoda büyük ihtimal görünecektir, yani şirketin özkaynak artışında bir sıçrama olacaktır diye düşünüyorum. Benimkisi sadece düşünce, sizlerin de fikri varsa ve paylaşırsa memnun olurum.

Tüm düşüncelerimi bir kenara koyarsak, şirketle ilgili her ne haber gelirse gelsin, şirketin elinden birinin yada birilerinin tutması gerekiyor. Şimdiki gibi sahipsiz bırakılmaması gerekiyor. Yoksa, kedinin fareyle oynadığı gibi, yatırımcı ile oynarlar, oynuyorlar nitekim...

Yoksa, Global yatırım, bugün alır yarın satar. Merrill Lynch sabah alır, akşam aynı fiyata satar. Gedik yatırım, günlük 5 milyon lot çevirip hareket varmış izlenimi yaratmaya çalışır, günsonunda kendi bile anlayamaz naaptığını.

Sonuç olarak, bu şirkete yatırım yapmayı düşünen arkadaşlar, çok ama çok dikkatli olsunlar, teknik destekmiş, güçlü dirençmiş, hareketli ortalamaymış falan dinlemesinler. Kendi kararlarını kendi başlarına versinler. Soner ve Mehmet Ali beyefendiler, hiçbir zaman hiçbir yatırımcıya "Ben dipten aldım" dedirtmezler, o dibin de dibini göstermeyi çok iyi biliyorlar. O yüzden aman dikkat edin.

Not: Dün bir arkadaş yazmıştı; villalar ile bilgi sahibi olmak istiyorsanız arayın şirketi diye. Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Telefon etmek bedava ne de olsa. Şirket aranıp sorulabilir arada bir. (www.resortziganahotel.com) Yada, şirketin yatırımcı ilişkileri bölümü aranabilir. Dedim ya telefon etmek bedava ne de olsa.

İBRAHİM YILMAZ YATIRIMCI İLİŞKİLERİ BÖLÜM YÖNETİCİSİ 0212 4716116

MEHMET GÖÇMEN
    YATIRIMCI İLİŞKİLERİ BÖLÜM SORUMLUSU
    0242.824.92.30

Daha yazacak çok şey var salında ama...

Sayfa 65/946 İlkİlk ... 1555636465666775115165565 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz