Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1 - 8 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Th senin hisse alim tarihine kaldi surda 4 ay gibi zaman aldigin yere cikmaz ise 1 yil faiz kaybin yada dolares alip beklemis olsaydin zarari baya var isin icinden cikilmaz boyutda ben henuz alim yapmadim aynen beklemeye devam baska hisseye bakmiyorum bile 150 bin nakit faizde park halindeyim hissede ek alim yapacagim lakin ne zaman faizler inme emaresi gordugum an hissede alim zamani gelmistir derim bu yukari cikiyorum ayaklari anca al satcilara yarar bizim gibi uzunculari kesmez hayirlisi bakalim

2.  Alıntı Originally Posted by Vosbaga Yazıyı Oku
    Th senin hisse alim tarihine kaldi surda 4 ay gibi zaman aldigin yere cikmaz ise 1 yil faiz kaybin yada dolares alip beklemis olsaydin zarari baya var isin icinden cikilmaz boyutda ben henuz alim yapmadim aynen beklemeye devam baska hisseye bakmiyorum bile 150 bin nakit faizde park halindeyim hissede ek alim yapacagim lakin ne zaman faizler inme emaresi gordugum an hissede alim zamani gelmistir derim bu yukari cikiyorum ayaklari anca al satcilara yarar bizim gibi uzunculari kesmez hayirlisi bakalim
    Faizlerde inme emaresi uzunca bir süre görülmeyebilir aklında olsun. Bu hissede benim esas beklentim OFAC'tan olumlu bir karar çıkacağı yönündedir. Hissenin defter değerinin %34'ü gibi batık seviyesinden işlem görüyor olmasının altında OFAC belirsizliği yatıyor. Eğer öyle olursa hisse rahatlıkla 15 tl ye çıkar. 15 tl ye çıktığında da hala 2018 sonundaki defter değerinin %60'ından işlem görüyor olacak yani böyle bir iskonto mevcut piyasa konjonktürü ve reyting downgrade'leri ile uyumludur. Ek olarak olumlu bir OFAC kararı Moodys'in ana endişelerini de ortadan kaldırır zira sendikasyon kredileri ile yurtdışı tahvil arzları tekrar devreye girip yüksek maliyetli kısa vadeli finansman bono ihraçlarını rafa kaldırır, bankanın mali tablosunu büyük ölçüde iyileştirir.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3. Sayın TH, "benim esas beklentim OFAC'tan olumlu bir karar çıkacağı yönündedir" diye yazdım fakat aramzda kalsın bunun olacağına inanmıyorsun değil mi? Ben inanmıyorum, OFAC kıyak geçmeyecek. Malesef yanlış bir yatırım yaptık, kaybettik. Bu saatten sonra zarardan kurtulamayız.

4.  Alıntı Originally Posted by lidya Yazıyı Oku
    Sayın TH, "benim esas beklentim OFAC'tan olumlu bir karar çıkacağı yönündedir" diye yazdım fakat aramzda kalsın bunun olacağına inanmıyorsun değil mi? Ben inanmıyorum, OFAC kıyak geçmeyecek. Malesef yanlış bir yatırım yaptık, kaybettik. Bu saatten sonra zarardan kurtulamayız.
    Hayır, ben gerçekten de OFAC'ın makul davranacağına ve her 2 taraf için de kabul edilebilir bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Piyasa değeri 1.9 milyar dolara düşmüş bir bankaya ne kadar ceza verebilirler ki? Ek olarak şunu da söyleyeyim: HALKB'nin yaptırımlara aykırı olarak yaptığı iddia edilen işlemlerin toplamı öyle abartıldığı gibi 50-100 milyar dolar filan değil, 15 milyar dolar civarındadır. İran ile TR arasındaki ticaret hacmine bakarsanız ne dediğimi anlarsınız. 2012-2015 arası yapılan işlemler işte bu kadar oluyor. 150-200-250 milyar dolarlık ambargoya aykırı işlem yapan diğer bankaların aldığı cezalar belli, hem de onlar çok daha büyük banka idiler ve ABD'de ciddi faaliyetleri bulunmaktaydı. Eğer ABD kendi kendini ayağından vurmak istemiyorsa makul ve anlayışlı olmak zorundadır. Ayrıca, T.C. ve Halk Bankası OFAC'tan bir kıyak beklemiyor, sadece makul olmalarını bekliyor.

5. Bakın, İtalya'nın en eski bankası Monte dei Paschi di Siena 500 küsür yıllık bir bankadır ve batık kredi oranının %25-30 gibi aşırı yüksek olması dolayısıyla bu banka batıktır, hem İtalyan makamlarınca hem de AB tarafından bir kaç kez kurtarılma operasyonlarına maruz kaldı ve bedellilerle tahsislilerle tahvil arzlarıyla sermaye enjeksiyonları yapıldı, böylece sermaye yeterlilik rasyosu (SYR) bir nebze düzeltilmiş oldu, buna rağmen SYR Halkbankın SYR'sinin çok altındadır, bu banka Milano borsasında işlem görür, 2018 1Ç itibariyle aktifleri 137 milyar Euro'dur, piyasa değeri 3.2 milyar Euro'dur, defter değeri (özkaynakları) 9.3 milyar Euro'dur yani bu batık bankanın hissesi şu anda DD'nin 3.2 : 9.3=%35'inden işlem görmektedir, ki HALKB'ın işlem gördüğü PD/DD rasyosunun bile üzerinden. Öte yandan Monte dei Paschi'de batık kredi oranı %30'a yaklaşmışken Halkbank'taki oran sadece %2.9. Alın size piyasa fiyatlaması.

6. OFAC kararı 9 temmuzdan önce çıkmaz gibi geliyor bana çünkü CB seçimleri büyük ihtimal 2. tura kalacak ve sonuç 8 temmuz pazar gecesi belli olacak. Tabii ABD yeni CB'nin tavrını ve politikalarını öğrenmek, elini görmek isteyecektir, bu da en az bir kaç hafta alır. O zaman Temmuz sonuna kadar OFAC'ın HALKB ile ilgili kararını açıklamasını beklemeyelim. 1.5 ay daha bu belirsizlik devam eder gibi geliyor bana.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Faizlerde inme emaresi uzunca bir süre görülmeyebilir aklında olsun. Bu hissede benim esas beklentim OFAC'tan olumlu bir karar çıkacağı yönündedir. Hissenin defter değerinin %34'ü gibi batık seviyesinden işlem görüyor olmasının altında OFAC belirsizliği yatıyor. Eğer öyle olursa hisse rahatlıkla 15 tl ye çıkar. 15 tl ye çıktığında da hala 2018 sonundaki defter değerinin %60'ından işlem görüyor olacak yani böyle bir iskonto mevcut piyasa konjonktürü ve reyting downgrade'leri ile uyumludur. Ek olarak olumlu bir OFAC kararı Moodys'in ana endişelerini de ortadan kaldırır zira sendikasyon kredileri ile yurtdışı tahvil arzları tekrar devreye girip yüksek maliyetli kısa vadeli finansman bono ihraçlarını rafa kaldırır, bankanın mali tablosunu büyük ölçüde iyileştirir.
    Dedigine katiliyorum, asil hareket 15 lerden sonar baslayacaktir diye dusunuyorum - cunku oralarda Allah icin 1 tane KY kalmaz onlar da kagidi istedikleri yere surerler...

Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Dedigine katiliyorum, asil hareket 15 lerden sonar baslayacaktir diye dusunuyorum - cunku oralarda Allah icin 1 tane KY kalmaz onlar da kagidi istedikleri yere surerler...
    Bankacılık endeksi ve diğer banka kağıtlarına bakıldığında fark 2-3 ay öncesine göre daha az .Bankacılık endeksi öncülüğünde yeni bir yukarı trend baslamazsa Ofac tan iyi haber gelse bile benim gördüğüm %25-30 gibi prim ile bankacılık endeksi ni yakalıyor. Diğer bankalar da katılırsa daha yukarı hedeflerle gidebilir.
    Esas sorun şu 70-120 çıkışında banka senetleri öncü olmadılar. Bundan sonraki rallide ne yapacaklar. Faiz ve enflasyon düşüşü gelmezse yine düşük performans gösterirler mi. Muhakkak çıkışa katılırlar ama ne oranda.
    Halkın veya diğer banka senetlerinin tekrar usd bazlı zirve yapmaları için faiz-doviz sarmalının uzun bir süre aşağı hareket etmesi gerekiyor. Sağlıcakla...

Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
    ''Tek gerçek BeşiktAŞK''

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •