Bir sözüm vardı Arçelik olursa satarım diye , bari Arçelik daha da düşmese [emoji16][emoji16]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir sözüm vardı Arçelik olursa satarım diye , bari Arçelik daha da düşmese [emoji16][emoji16]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
---------------------
1 sene önce Arclk 22 tl lerde işlem görürken bir arkadaş 22 tl den alım yaparken hata yaptığını , F/K oranının aşırı yüksek olduğunu VESBE nin daha ucuz ve avantajlı olduğunu vurgulamıştım.... ARclk 15 tl lere düşecek dediğimde benle dalga geçmişti , şimdi kendisi zararla 18 tl de satıp kaçtı![]()
ARCLk fiyatı düştüğü halde F/K oranı 13 , bizimkisi 6.80 ki bu sene ki kar artışı ile ben F/K mızın 5.6 - 6 arası olduğunu düşünüyorum ..... Yani hala ARCLK e göre %50 indirimliyiz F/K oranı olarak.....
Daha kat edecek çok yolumuz olduğunu düşünüyorum .... 2018 - 2019 bizim yıllarımız olacak diye umuyorum ....
-----------------------------
yatırım tavsiyesi değildir...
Sayın Scrat , bizimde gönlümüzden geçen fiyat tabiki 20 tl ve üstü .... Yani iyi piyasa koşullarında 20 tl ve üstü olması gerekiyor...
Şu anda şu piyasada bile , bence 6 aylık bilanço beklentisi ile 12-14 tl olması gerekiyor , çünkü 2018 karı en az 1.8-2 tl ve hatta devreye giren fabrika faaliyetiyle 2 tl üstü potansiyel kar yazabileceğini umuyorum....
bu durumda yıllardır 6 F/K oranıyla ucuz fiyatlanan VESBE en az 12 tl üstü olmalıki bu çarpanlara kavuşsun..... bu çarpanlar yine ARCLK in yarısı.... Zaten şu anda VESTL in alımları devam ettiği taktirde , daha iyi seviyelere yol alabileceğimizi umuyorum .....
Yine umutla beklentim , VESTL borsada kelepir fiyatlanan VESBE yi toplayıp, layık fiyatlara taşıyıp , sonrasında uygun piyasa şartlarında 2019-2020 de borsadan topladığı senetlerin bir kısmını yabancı yatırımcılara arz edebilir.... Bu şekildede VESTL e fonlama ve kaynak yaratabilir..... Bu olasılığın güçlü olduğuna inanıyorum ..... o yüzdende hedefim hep 2020 diye belirtiyorum.....
---------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir.....
Yer İmleri