Aldığım bir duyuma göre OFAC Halkbanka uygulayacağı cezayı 3 hafta kadar önce 17 Mayıs'ta açıklayacakmış ancak seçim yüzünden 24 Haziran sonrasına bırakmış. Dedikodu da olabilir, teyit edemiyorum. OFAC'ın bağlı bulunduğu üst kurum olan ABD Hazine Bakanlığı bu konuda tamamen sessiz kalmayı tercih ediyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Financial Times'dan bir alıntı:
...................
The US Treasury has not publicly said whether or not it is considering a fine or some other penalty. But officials in both the US and Turkey acknowledge that the case is being discussed between the two Nato allies. Mevlut Cavusoglu, the Turkish foreign minister, told the Financial Times that the Halkbank case was being discussed in one of three technical committees aimed at resolving a raft of disputes between the US and Turkey. We have a working group on this, on all legal issues, and consular issues, he said. So, this working group is dealing with that.He added: I don'€™t think that it will be a serious problem, the Halkbank case, according to the lawyers of Hakan Atilla and the Halkbank. I don'€™t think it will be a serious problem for investors either..........Halkbank continues to maintain that it has committed no crime. It has, however, brought in international law firm King & Spalding to conduct an internal audit. Once the report is completed, the bank will decide how best to proceed.......
(ceza ile ilgili 2 ülke arasında görüşmeler devam ediyor, ABD ile TR arasındaki anlaşmazlıkları çözmekle görevli 3 teknik komiteden birinde bu mevzu ele alınıyormuş, OFAC ceza mevzusu ile ilgili TR bir çalışma grubu oluşturmuş ve bu çalışma grubu bu konu ile detaylı bir şekilde ilgileniyormuş, Çavuşoğlu ve Halk Bankasının avukatları OFAC ile ciddi bir problem yaşanmasını beklemiyormuş, Halkbank ABD'li uluslararası hukuk denetim firması King & Spalding'i bankanın iç denetimi çalışması için görevlendirmiş ve onların hazırlayacağı rapora göre adım atacakmış TH)
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
1. Kur yükselir, borsa biraz geri çekilir (derler ki iyi oldu borsa döviz bazında ucuzladı)
2. Kur yükselmesin diye faiz arttırılır, borsa düşer...
3. Faiz yeterli yükseğe çıkınca , kur ve faiz beraber düşer, borsa yükselir..
Şu an 2. fazdayız sonuna geliyor muyuz biinmez, zaten faizlerin düşeceği kokusunu alan borsa daha faizler düşmeye başlamadan çıkışına başlar.
Kur da aylık grafik mükemmel bir uyumsuzluk oluşturuyor...
Bu arada diğer sektör rakiplerimiz de iyice aşağı geldiler fark azaldı. OFAC tan şu an olumlu bir haber bile gelse en fazla etkisi %25-30 gördüğüm kadarıyla, üzerindeki baskı kalkar o ayrı. Uçacak kaçacak söylemleri bence yersiz. Öncelikle genel trendin değişmesi lazım. Sağlıcakla...
''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
''Tek gerçek BeşiktAŞK''
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
yabancı kaynaklarda zamanı yaklaşan yeni krizin 90lardaki asya kaplanları krizine benzer şekilde bu sefer türkiye brezilya gibi EM'lerden dolayı çıkacağını söyleyen yazılar artmaya başladı. şöyle sorular var:
- bu kriz olacaksa tr tarihsel 14 cent tabanını kaç dolar kuruyla görecek?
-14 centten aşağı olma ihtimali var mı?
- en önemlisi bu krizden bir süre önce, klasik olarak ortalık güllük gülistanlık olup borsa yeni zirveler görecek mi? bu durumda halk nereleri görebilir?
Yer İmleri