Sayfa 284/1032 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384784 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,265 - 2,272 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Hoca yapma yahu... herkes vatanını bayrağını seviyor emin ol. Burada denize düştük yılana sarılır misali haber bilgi peşindeyiz. Sözün özü bir boka battık ekmeğin peşindeyiz. Sn. 666 sn TH olmasa bu topiğe girer misin elini vicdanına koy. Kızıyor insan kendine engel olamıyor bazen. Yandaş mütahitler bütün memlekete beton döktü, saman ithal ediyoruz... benim içim yanıyor. Herkesin hassasiyeti farklı olabilir bu yüzden herkes birbirine saygı duymalı başka çaremiz yok.

Yahu işte buradan vuruyorlar bu /10 kararsız seçmeni .... Sanki onlar vatanperver ... Biz kel aynak sürüsüyüz ... Bu vatanı siz mi kurdunuz be uyanık zübükler ... Benim dedem tam 9,5 yıl Savaş'ta kalmış , teskere almış gelmiş 10 yıl yaşamadan 48 yaşında ölmüş köyde .. Askerlikte ki kötü koşullar yüzünden. Efendim şimdi bu güruh vatan sevdalısı , bizi yok sayıyorlar , hain ilan ediyorlar .. hadi ordan laf cambazları ... bu vatan hepimizin ve biz sizden fersah fersah üstün yönetiriz ... İddialıyız ve yöneteceğiz ..

daha biraz önce terafi çıkışı 4,5 G ile yayına bağlanıyor bozuk börçük .. Kanallar anında canlı yayında ... Gülermisin , ağlarmısın .. Memleketimin düştüğü durum , trajikomik billahi . Bunlar son çırpınış hamleleri , Ateş bacayı sarmış , korku dağları sarmış .. ince ince korku her yerlerinde .

Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    bir madde var ki şimdi yasıyor muyuz ?

"....kur da düşer
    borsa da düşer ..."

nasıl yorumlarsınız ?
    Cunku para mevduata bonoya kaciyor, yani risksiz ve guvenli limana. Su anda borsanin fk si 6.5 duzeyinde yani yuzdelik olarak bakarsak yuzde 15 civari. Peki bugun mevduat faizleri kac. Yuzde 20 lere dayandi. Sen bu durumda parani riskli ve daha az getiri sunan borsaya mi koyarsin yoksa risksiz guvenli mevduata mi.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Efendim şimdi bu güruh vatan sevdalısı , bizi yok sayıyorlar , hain ilan ediyorlar ..
    Karşı taraf da trol, koyun sürüsü vs. nitelemesi yapmakta...Netice itibariyle bu memlekette insanların seçme özgürlüğüne saygı diye bir şey yok...En baba entelektüellerde bile, yok oğlu yok...

Gen meselesi !...Biraz da memleketin havasından & suyundan...

Düzelmez !...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

4.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Karşı taraf da trol, koyun sürüsü vs. nitelemesi yapmakta...Netice itibariyle bu memlekette insanların seçme özgürlüğüne saygı diye bir şey yok...En baba entelektüellerde bile, yok oğlu yok...

Gen meselesi !...Biraz da memleketin havasından & suyundan...

Düzelmez !...

Efendim , ben koyun sürüsü falan demem .. Kınarım böyle diyeni. Ama şunu iyi bilirim ; partizanlık, ayrıştırma , gerilim vs. CHP nin bir gram menfaatine değildir ... Niye yapalım böyle bir şeyi... Bu ayrıştırma kimin menfaatine geliyorsa siz dönün ona bakın... Ben niye ayağıma kurşun sıkayım .. Ben memleketi yönetmeye kilitlenmişim ... Onlar bizi bu tuzağa itiyor laf cambazlığı ile.bizde bu tuzağa düşmemek için mücadele ediyoruz .

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aldığım bir duyuma göre OFAC Halkbanka uygulayacağı cezayı 3 hafta kadar önce 17 Mayıs'ta açıklayacakmış ancak seçim yüzünden 24 Haziran sonrasına bırakmış. Dedikodu da olabilir, teyit edemiyorum. OFAC'ın bağlı bulunduğu üst kurum olan ABD Hazine Bakanlığı bu konuda tamamen sessiz kalmayı tercih ediyor.
    İş bu dava; yıllık ticaret hacmi 10 milyar doları zar zor geçen bir ülkeyi (üstelik ABD'nin TR'ye karşı fazlası var) baskı altında tutmak için diğer ülkelerde olduğu gibi ticaret savaşları yerine gayet elverişli bir enstrüman haline geldi maalesef...Yaşanan gelişmelere biraz daha global çerçeveden bakmakta fayda var...Malum haydut devlet, her ülkenin hangi hassasiyetlere sahip olduğunu, o ülkede yaşayan halkın genetik yapısı da dahil olmak üzere biliyor ve ona göre hamleler geliştiriyor...Yani...Bütün bu olanları göremeyen kusura bakmasın ama bıraksın bu işleri...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

6.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Üstad binlerce yorum okuduk hulk ile ilgili... ırzına geçilmiş savunmasız kadın örneği kadar cuk oturanını görmedim. Helal sana
    Selam Doktor, aslında bu analoji çok uzun süre önce kafamda canlanmıştı. En başta bankanın o zamanki genel müdürü yani en üst yönetim kademesi ile hükümetin ful desteğini arkasına alan çakma işadamı, hırsız, sahtekar Zarrab bankayı kirli emellerine alet ettiler ve bu durumda bankanın aynen ırzına geçilen kadının yaptığı gibi kendini teslim etmekten başka bir seçeneği kalmamıştı.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

7. O zaman bu haydut devlete bu kozu vermeyeceksin, vermemenin yolunu bulacaksın ... verirsen kozu ,senide , başka devleti de şamar oğlanına çevirir ... bilirsin ki her ülke kendi menfaati için her dona girebilir .. Sen akıllı ve üstün çalım atacaksın .. Atamazsan atarlar .. hiç kimse kusura bakmasın.

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    ..Konut kredilerinde maliyet mutlaka daha azdır ama sizin ileri sürdüğünüz gibi mevduat faizi artı yüzde bir olamaz. Yazıda diğer krediler için hesaplanan 7-9 puan fark yerine 5-6 puan makul bence.....
    Hocam bana hiç inandırıcı gelmedi bu rakamlar. Size Avrupa ülkelerinden örnek vereyim: Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika artı İsviçre gibi çekirdek Avrupa ülkelerinde konut kredilerinin yıllık faiz oranı %2 nin altındadır, vadeye göre %1.5 e kadar iner. Tüketici kredilerinin yıllık faiz oranları ise bu ülkelerde %2.5 civarındadır. Bireysel banka mevduat hesaplarının getirisi ise kabaca yıllık %0.5 civarındadır (İsviçre hariç). Aradaki spread'e bakar mısınız? Konut kredilerinde %1'e kadar iniyor, tüketici kredilerinde ise %2 ye kadar çıkıyor. Ve bu kredileri açan AB bankaları %1-%2 gibi spread'lerle güzel kârlar elde ediyorlar. Demek ki operasyonel/işletme maliyetleri %0.5'den fazla değil, bundan bu anlam çıkıyor. AB bankaları %0.5 lik operasyonel maliyetle çalışıyorken TR bankalarının sizin dediğiniz gibi %5-6 lık hatta %7-9'luk maliyetlerle çalışıyor olması mümkün değildir. TR bankalarının operasyonel maliyetleri AB bankalarından belki %50 daha yüksektir ve bu da %0.75 yapar, hadi düz hesap AB maliyetinin 2 katını baz alıp 1 puan diyelim en fazla ve bu da %1 yapar. Sizin verdiğiniz %5-6 hatta %7-9 luk maliyetler gerçeklerle uyuşmuyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Sayfa 284/1032 İlkİlk ... 184234274282283284285286294334384784 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •