Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
Ben Malta da yasiyorum. Hem konut hem de bireysel kredi cektim. Oranlar cok cazip.

Konut kredisi 39 yila kadar cekebilirsiniz. Ust yas siniri 65. Ortalama oran yillik 2.99. Ilk 3 yil ise 1.99.

Hani kira oder gibi ev sahibi olmak diyorlar iste aynen oyle. Hatta ev almak daha ucuza geliyor. Cunku hem daha az oduyorsun hem de evin degerleniyor. Kazan kazan durumu

Bireysel kredilerde yine cazip. Yillik 5 civari ama bireysel kredi almak zor. Ihtiyaci kanitlamak lazim ve maksimum bir ust sinir var. Burada bu oran 40 bin euro. Cunku ecb paranin ab disina cikmasini istemiyor.

Mevduat faizleri 0.5 idi ama yeni yeni yuzde 1 cekiliyor.

Avrupada bir seyin sahibi olmak zor.degil. Ornegin bir araba alacaksiniz. 7 yil vadeli kredi cekebilitsiniz. 15 bin euro degerinde bir arabaya ayda 200 euro odeyerek sahip olabilirsiniz. 200 euro insanlarin aylik gelirine oranla cok dusuk bir rakam.

Maaleaef turkiye de her sey zor. Araba fiyatlari evet pahali ancak alim gucu cok dusuk. Bir memur bir yillik kazanci ile orta segment bir araba alamiyorsa o ulkede problem vardir.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Türkiye'yi uçurduk diyorlar ya ... Nerdeyse Almanya'nın , Hollanda'nın seviyesine geldik geliyoruz havasına girdiler .. 16 yıldır yaptıklarımız ortada diye diye kafamızı şişirdiler .. Sanki diğer ülkeler 16 yıl önce bıraktıkları yerde duruyor da .. Biz uçtukda başımız ğöğe değdi ... Dünyada çoğu ülke bizi on katladı gitti .. 16 yıl önce aldığın yerde dursaydı bari Türkiye ... İstesen de durmazdı zaten ... Ben bile yönetsem bundan daha iyi olurdu ... Tabiki problem var böyle ülkelerde ... 5-10 yıl gelirinle orta segment bir arabayı anca alırsın .. Hatta ömür boyu hiç alamayacak 20 milyon insan var bu ülkede .. Kimse kimseyi kandırmasın ... 20 yıl önceki yaşam tarzını önümüze koyuyor ve bakkkk ben nerden nereye getirdim diyor ... Sanki diğer ülkeler yerinde saydı ... Olması gerekenin /25 'i bile ancak oldu bu ülkede ... dünyaya para saçıldı .. Akıllı ülkeler üretime fabrikaya gömdü paraları ... Biz yola, konuta, köprüye gömdük ... Hadi şimdi ; yolu , köprüyü , konutu ihraç et yurt dışına ve memlekete döviz girdisi sağla.. Buyur hadi ihraç et bu malları .