-
Amerikali roman yazari James Salter’in (James Arnold Horowitz) dogum yildonumu (10 Haziran 1925)

“Kadinlar seni taniyinca asik olurlar. Erkeklerse tam tersidir. Seni nihayet tanidiklarinda gitme vakitleri gelmistir bile. / Le donne si innamorano quando cominciano a conoscere un uomo. Gli uomini fanno l'esatto contrario: quando finiscono per conoscere una donna, sono pronti a lasciarla”
-
Amerikali cocuk edebiyati desinatoru ve yazari Maurice Bernard Sendak'in dogum yildonumu (10 Haziran 1928)

"Ben cocuklar icin yazmiyorum. Ben yaziyorum ve birisi cikip, 'bunlar cocuklar icin' diyor."

-
Superman'in ilk karikaturu DC Comics dergisinde 10 Haziran 1938 tarihinde yayinlandi.
-
Metro - Goldwyn - Mayer cartoon studio, Barney Bear'in ilk gosterimini 10 Haziran 1939 tarihinde yapti. (The Bear That Couldn't Sleep)

-
1928 yilinda Nobel Edebiyat Odulunu kazanan Norvecli roman yazari Sigrid Undset’in olum yildonumu (10 Haziran 1949)
“Skog'da soyle bir adet vardi: Kiliseden donup avluda atlarimizdan indigimiz zaman kayinpederim Bay Bjorgulf, ogullariyla beni yanaklarimizdan operdi. Biz de onun elini operdik. Sonra evli olanlar opusur, bizimle birlikte kiliseye gitmis usaklarin, hizmetcilerin ellerini sikardik. Babanla Aasmund Amcan babalarindan bir hediye aldiklari zaman onun elini operlerdi. Bay Bjorgulf'la karisi odaya geldikleri zaman ogullari ayaga kalkarlar, kendilerine oturun deninceye kadar oturmazlardi, onceleri bu haller bana tuhaf, acayip gelmisti.” Her Kadin Gibi

“At Skog it was the custom that when we came home from church, after taking the corpus domini, and we got down from our horses in the courtyard, then Sir Bjørgulf would kiss his sons and me on the cheek, while we kissed his hand. Then all the married couples would kiss each other, and we would shake hands with all the servants who had been to the church service and ask that everyone might benefit from the sacrament. They did that often, Lavrans and Aasmund; they would kiss their father on the hand when he gave them gifts and the like.When he or Inga came in, the sons rose always to their feet and stood till they were bidden to sit down. At first these all seemed to me foolish and foreign ways.”
“Her lohusaligindan yine de guzel, daha sakinlesmis olarak kalkmisti. Genc omuzlarina yuklenen sorumluluklar her gun biraz daha artiyordu. Yanaklari biraz zayiflamis, beyaz, genis alninin altindaki gozleri daha ciddilesmis, agzi ise kirmiziligindan kaybedip biraz daha zayiflamisti. Bu gidisle vaktinden once ihtiyarlayip cokecekti.”

“So far she had recovered from each childbirth looking just as lovely as ever—only a little quieter, with heavier responsibilities on her young shoulders. Her cheeks were thinner, her eyes a little darker and more somber beneath the wide, white forehead, and her lips were a little less red and full. But her beauty would soon be worn away before many more years had passed if things continued in this fashion.”
-
Amerikali rock grubu The Eagles, 4.studyo albumu One of These Nights'i 10 Haziran 1975'te Asylum etiketiyle piyasaya surdu.
-
Ispanyol ressam Salvador Dali'nin ilham perisi ve sevgili esi Gala Dali'nin olum yildonumu (10 Haziran 1982)

-
Amerikali sinema ve dizi oyuncusu Leelee Sobieski’nin dogum gunu (10 Haziran 1983)

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri