Sayfa 633/1006 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 5,057 - 5,064 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    bunu hesaplamanın bir yolu yok çünkü verilen oran havuz oranlarıdır.

yani kullandırdığı kredilerden oluşan havuzdaki ortalama finansman oranın ortalamasından paylaşım yapıyor 90-10 mesela

bu havuzun getirisi %20 ise 90-10 da sana %18 veriyor gibi düşün, 95-5 verirse %19 veriyor gibi..

tahakkuk edenden %15 stopaj elbette var..

ama buradaki sorun vade sonunda ne geleceğini bilemezsin..

çünkü havuzdaki krediler sürekli güncellenir, krediler kapanır açılır ve ortalama kredi oranları değişir..

sen senin vade dönüşündeki havuzun ortalama oranından paylaşım oranı alırsın..

bugün 10 veriyorsa yarın 11 de verebilir 9 da..

mesela şu an katılım bankalarının dağıttığı kar payları düşük gelsede 1 ay sonra bugünden çok daha büyük bir oran verecekler, çünkü kredi oranları arttığı için size de daha çok kar payı dağıtacaklar..

anlaşıldığını ümit ediyorum.

syg,
    Hocam teşekkürler, tam ve açıklayıcı cevap oldu. Sırf bu cevap dahi çalışma sistemlerinin farklılığına dair bir fikir daha verdi. Teşekkürler

BLN-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by mak79 Yazıyı Oku
    Hocam teşekkürler, tam ve açıklayıcı cevap oldu. Sırf bu cevap dahi çalışma sistemlerinin farklılığına dair bir fikir daha verdi. Teşekkürler

hem faiz hassasiyetiniz var hem de yüksek getiriden mahrum olmak istemiyorsanız,

sukuk ihraçlarını takip edin, vadesi 32 günlük olmaz ama vadeli mevduata eşit ve yüksek getirili olanları da var..

şöyle söyleyim 1 yıl vadeli olanları tabi fon kullanıcısına göre değişir %23-24 leri bulan sukuklar mevcut ve ihrac ediliyor..

ytd.

syg,

3.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    hem faiz hassasiyetiniz var hem de yüksek getiriden mahrum olmak istemiyorsanız,

sukuk ihraçlarını takip edin, vadesi 32 günlük olmaz ama vadeli mevduata eşit ve yüksek getirili olanları da var..

şöyle söyleyim 1 yıl vadeli olanları tabi fon kullanıcısına göre değişir %23-24 leri bulan sukuklar mevcut ve ihrac ediliyor..

ytd.

syg,
    Teşekkürler hocam. İnternet şubesinde kira sertifikası ile ilgili bir şey göremiyorum. Şubeden veya başka türlü yapılıyor galiba. Bu konuda bir bilginiz var mıdır hocam.

4.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku

ytd.

syg,
    sukukta %23-24 getiri gerçekten var mı? benim bulabildiğim aşağıdaki linkteki

Türkiye’nin ilk GYO sukuk ihracı yapıldı | Finans haberleri
    https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-403406

arzda oran basit %13.25 olmuş şubat ayında.Sizin bahsettiğiniz oranlar için örnek satış gösterebilir misiniz? merak ettim doğrusu

5.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Vakıfbank Özel Bankacılık 1M için 19 verdi direk. Miktar artarsa yada pazarlık yapılırsa biraz daha çıkarlar izlenimini edindim. Vade dönüşüm olmadığı için üstelemedim

Anadolubank 19

Burgan 18.75

Şeker 18

Bunlar da pazarlıksız direk verilen oranlar
    Gece Gündüz Hesap %17 Mi Oldu Sordunuzmu Siteden Kaldırdılar Oranları
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

6. Teb de çalışan mt arkadaşım teb marifetli haftaya 18.75 olabilir dedi bilginize

Mevduatta 20 yi bulan oldu mu?

8.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Mevduatta 20 yi bulan oldu mu?
    ..........

Alıntı Originally Posted by romwar Yazıyı Oku
    Vakıf 33-90 gün 20 ve Burgan 33-90 gün 20.25 pazarlıksız oranlar... Meblağ m+...

Sayfa 633/1006 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •