Sayfa 678/1027 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 5,417 - 5,424 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. TL'de kalanın parası eriyor pul oluyor.

Fiyatları çok net takip etmem ancak aklımda kalan fiyatlarla karşılaştırdığımda pahalılık almış başını gitmiş.

Hard Discount market serimizin BIM market ayağında geçen yıl ocak ayında 21TL olan peynirin kilosu 27küsüra çıkmış, 30TL lik kaşar peyniri 40TL. yüzde 35 zam var 18 ayda.

1,60TL ye satılan 5lt su 2,25TL olmuş. Yüzde 40 zam var.

18 aylık açıklanan enflasyon %16,

18 aylık halkın enflasyonu %38.

18 aylık Dolardaki artış %35+%5 faiz geliri:%40

18 aylık Mevduat getirisi %16
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Stagflasyon nedir ne değildir, yabancı mihrakların uydurduğu sanal bir şeymidir yoksa öküzün trene bakmasımıdır, bizi çekemeyenlerin komplosumudur yahut yeni hava alanımızı kıskanan hansın marifetimidir? birisi çıkıp şeye anlatır gibi anlatsada bizim hep 50 tllik benzinimiz yahut dolar 10bin lira olsada bizi etkilemez duygu ve düşüncelerimiz pekişse diyorum...

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bir ülkenin kredi derecelendirme kuruluşu ile anlaşma yapıp düzenli derecelendirme raporu düzenlemesi için ücret ödemesi zorunlu değil.Ancak bu ücret ödenmediğinde bu kuruluşların dereceledirme raporu yazmaları da zorunlu değil.

Türkiye'ye borç veren küçüklü büyüklü bir sürü yatırımcı var, sen ben dahil. Her birinin ayrı ayrı rapor düzenletmesi not tespit etmesi mümkün değil, ekonomik te değil.

Basitçe tüm borç verenler halihazırda derecelendirilen ve notu belli olan borç talep edenlere borç vermeyi tercih edeceklerdir.
    belkide ben anlayamiyorum

benim anlamak istedigim kredi derecelendirme sirketinin ucretini neden borclanan veriyor da borcu veren vermiyor? yada paylasilmiyor?

4.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    belkide ben anlayamiyorum

benim anlamak istedigim kredi derecelendirme sirketinin ucretini neden borclanan veriyor da borcu veren vermiyor? yada paylasilmiyor?
    ev alıyorsun kredi masraflarını bankamı yoksa krediyi çekenmi üstleniyor ? para adamda işine gelirse hem böyle çerez paralarının ne hükmü varki alan ödeyiversin efendim..

5. İnsanlar cebindeki TL'nin alım gücüne bakar. Bayram arefesinde patates-soğan 4.5 TL olmuş. Zam yemeyen hiç bir şey kalmamış. Vatandaşın enflasyonu %40'ın üstünde. Eski bir söz =Ne olacak bu memleketin hali= YTD

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ben aylardan 1 e 1 eşitlik bekliyom olmadı kısmetse 6,69 da 1 e 1 eşitlik sağlanır
    Yani diyorsunuz ki 1 euro 1 usd olacak yani gelişmiş ekonomilerde usd değer kaybedecek... Gelişmekte olan ekonomilerde değerlenecek. 6,69 da eşitlenmesi için bu olacak diyorsunuz..
    Henüz 1 euro 1 usd demek yanlış olur 1 euro 1,1360 usd olabilir..
    Varsayalım 1 e 1 olacak ama sanki bir tezat yok mu? Bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

tam sabah kapıya gelecek çocukların bayram g-harçlığıda çıkacaktı ki geri döndü
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Yani diyorsunuz ki 1 euro 1 usd olacak yani gelişmiş ekonomilerde usd değer kaybedecek... Gelişmekte olan ekonomilerde değerlenecek. 6,69 da eşitlenmesi için bu olacak diyorsunuz..
    Henüz 1 euro 1 usd demek yanlış olur 1 euro 1,1360 usd olabilir..
    Varsayalım 1 e 1 olacak ama sanki bir tezat yok mu? Bol kazançlar
    2 senedir diyom ama olmuyor tezat neresi
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 678/1027 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •