Sayfa 301/777 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    seçimden olumlu sonuç nedir??

Malum şahsın yeniden seçilmesi ile IMF ??

IMF gelip sorgusuz sualsiz para mı verecek..
    Bu malum şahıs varken IMF in hangi kriteri Kabul edilecek miş..
    IMF i falan unutun derim..
    IMF muharrem ince ile gelir ..

RTE hayatta Kabul etmez..

Koyu AKP bir arkadaşım..eee istediğin faiz artışı oldu nerede dolar hala 4.50 dedi..

Seçimden sonra bunlar işte artırdık bi halt olmadı şimdi düşürüyoruz birde bunu deniyoruz derse..
    8 10 12 15 dolar..??

Aaaa yine yanıldık yok yok hava birisi hava dedi olayında mı gireceğiz..

Böyle ekonomi mi olur..

Dostum sen merdiven altı dolar teslim edecem diyorsun bu kadar rahat olma derim..Memlekette iç savaş çıkar..Bak benden söylemesi..

Benim birazdan olsa olumlu bişiler arama telaşım da bu yüzden..
    Gund benim ki espriydi..karaborsa fiyatı derken merdiven altını kastetmedim..olayı abartmak için kullandığım bir terim ''karaborsa'', doların yüksekliği anlamında..neyse esasen bir şeyler yazarken dikkat etmek lazımdır..

Böylece düzeltmiş olayım..benim dolarlar bankada zaten..

Siyasi konularda varyasyon çok..sana katılıyorum ama daha önce bahsettim..aşağıdaki şu tablo bile olayın ciddiyetini yansıtıyor..yok öyle faizi arttırmıyorum döviz nereye çıkarsa çıksın..yada ben IMF felan takmam..ilk iki kaleme bakarmısın..

Dolar bulamadığın an işin biter..

ECB sonrası global kumarbazlara rağmen dolar güçlendi..

Parite 1,1635 , gediğimiz seviyeye bak..dolar/tl 4,7 civarında..

Arjantin pesosu ise %5,25 dolar karşısında değer yitirmiş durumda..çüşşş oldum şimdi..yahu IMF sen ne işe yararsın..

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ECB sonrası global kumarbazlara rağmen dolar güçlendi..

Parite 1,1635 , gediğimiz seviyeye bak..dolar/tl 4,7 civarında..

Arjantin pesosu ise %5,25 dolar karşısında değer yitirmiş durumda..çüşşş oldum şimdi..yahu IMF sen ne işe yararsın..
    FED boşuna mı faiz artırıyor..
    Ekonomiler gemi gibidir..Dur desen bile gitmeye devam ederler..
    Biz devamlı gaza bastık son yıllarda teşvikler açıkdan para dağıtmalar olmadı KGF düşük faiz..
    0.98 faiz kampanyası

2013 den itibaren sıkılaştırmaya geçecek idik..
    Yıllık yüzde 7 büyü enflasyon yüzde 20
    TL nin deer kaybı yüzde 30
    faiz 20

böyle ekonomi mi olur

Yıllık yüzde 4 büyü enflasyon 8 olsun faiz 10 olsun tl yüzde 5 değer kaybetsin ortalama..

Ama o da olmuyor nufus deli gibi artarken sen yüzde 4 büyüme ile işsiz ordusunu büyütürsün..

Yani neresinden tutsan elinde kalıyor ekonomi..

Bu arada gereksiz projeler ile yandaşları besle..
    Maşallah..

Gidişata bakılırsa yok artık bol keseden büyüme..bitti o iş..tüm kamu harcamaları, yatırımları (acil olanlar dışında) bitmek zorunda..birileri kanal İstanbul'mu dedi..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Hani diyorlar ya dünyanın en borçlu ülkesi ABD diye..külliyen yalan [emoji3]. Finansal varlıkların borçlara oranı en yüksek ülke İtalya...sadece makyajlı duruyor.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    benim bildigim Japonya bir numara Italya 2.

6. Capona borç kor mu ya deniz ortasında Adalar
    Alacaklı geldimidi atla kayiga yandaki ada ya geç
    Ahmet total en borçlu abd
    Kelle başı GSMH ya borcu vurdugunda yüzde 250 ile capon vatandaşları borclu
    Yani adamın varlığı 1 birimse
    1 buçuk birim daha varlığı kadan parayi buna ekle
    Anca borç odeniyo demek oluyo bu

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Üstteki los angeles videosu çok enteresan..
    bugun icin konusmak gerekirse ABD nin hangi sehrine giderseniz gidin eleman bulamamaktan dolayi bir cok isyeri buyuk sikinti yasiyor

ben bir suru TUrk isveren taniyorum hali satan lokanta isleten kuru temizlemeci depodan internette amazon da satis yapan ve hepside eleman bulamamaktan sikayetci

asgari ucret 7.54 ama lokantada asci yamagi ingilizce bilmeyen ve sagir meksikali saatte 13 dolar aliyor bir lokanta sahibi anlatti. Oburu hali satiyor kamyonla hal getirip goturecek ayda 2800 dolara baslatirim sagir dilsiz olabilir yeterki kacak olmasin dedi 3-4 ayda 4 bin dolara cikaririm maasini dedi yeterki kamyon surebilsin ama adam yok

mesela benim evimin cimlerini bir meksikali kesiyor eskiden 3 kisi gelirlerdi biri araba gibi makinesi var kesiyor oburu kenarlari tirasliyor oburu de hava ufleme makinesiyle kenara toplayip torbalara dolduruyor son 6 aydir kendi basina geliyor o yuzden 1-2 saat suruyor is bende sordum adamlarin nerede diye. Abi saatte 15 verdigim halde daha iyi is bulduklari icin kactilar dedi.

Amerikada issizlik yok gibi bir sey ama sonra sokakta bir suru homeless goruyorsunuz. Bunun sebebi tamamen sosyolojik sorun ekonomi ile hicbir alakasi yok. Amerikada normal olmayan kafadan sakat cok adam var. O yuzden evime su 25 yildir amerikali zorunlu olmadikca almadim.

evet Turkiyeyi ozluyorum ama durust olmam lazim burada insanlar para basiyor ama harcayamiyor cunku harcayacak yer yok

neyse uzattim

Ahmetg Guest
    ikinci grafik cok sacma olmus

hapise giren var psikolojik sorunlular var cocuklar var yaslilar var

yani bu grafigin bir anlami yok

onemli olan isgucune katilim orani oda hersene dusuyor

yani 25-65 yas arasi yuzde kaci calisiyor labor participation rate

https://data.bls.gov/timeseries/LNS11300000

Sayfa 301/777 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları