Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
36,38 9.98% 241,32 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 180,86 Mn 11,25 / 11,25
12,03 9.96% 247,47 Mn 11,07 / 12,03
3,12 9.86% 58,74 Mn 2,79 / 3,12
89,90 8.57% 41,99 Mn 78,00 / 91,00
10,90 -14.98% 1,24 Mn 10,02 / 12,86
8,15 -9.94% 533,56 Mn 8,15 / 8,99
84,70 -7.88% 861.483,70? 84,70 / 84,70
230,40 -7.77% 974,47 Mn 224,90 / 240,80
131,90 -7.31% 1,82 Mr 130,20 / 152,90
258,00 1.67% 4,14 Mr 256,25 / 261,50
206,00 4.41% 3,72 Mr 194,90 / 208,50
293,00 -1.68% 3,41 Mr 291,25 / 293,75
67,65 -0.88% 2,59 Mr 66,45 / 68,35
12,92 -0.84% 2,52 Mr 12,72 / 13,09
16,72 -1.24% 151,92 Mn 16,51 / 16,82
324,25 1.25% 2,42 Mr 323,25 / 327,50
206,00 4.41% 3,72 Mr 194,90 / 208,50
696,50 1.09% 1,27 Mr 681,00 / 699,00
88,35 -0.73% 92,64 Mn 87,35 / 88,70
109,20 -0.91% 48,24 Mn 108,00 / 109,90
324,25 1.25% 2,42 Mr 323,25 / 327,50
27,64 -1.64% 28,51 Mn 27,50 / 27,94
11,22 1.17% 241,94 Mn 10,93 / 11,39
79,00 0.64% 120,77 Mn 77,50 / 79,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 651/1006 ÝlkÝlk ... 151551601641649650651652653661701751 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 5,201 - 5,208 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý)

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Aslýnda durumun ciddiyetinin farkýnda olmamasý gibi bir risk te söz konusu olabilir. Bunu þundan dolayý söylüyorum ; Dikkat ederseniz konuþmasýnda bizim Moody's ile anlaþmamýz yok zaten ona ne oluyor gibi bir cümle kullandý. Bu cümle dahi aslýnda bu tarz çýkýþlarýn ne kadar anlýk ve düþünülmeden sarf edilmiþ olduðunu gösteriyor.
    Zira anlaþma bulunmayan kuruluþ s&p, yani Moody's deðil. Çok büyük ihtimal ile geçen yýl s&p için söylenen cümlenin aynýsý farkýnda olunmadan ve *S&P ile Moody's arasýndaki fark idrak edilmeden* sarf edilmiþ olabilir.

Zira yurt dýþý yatýrýmcýlar için minimum 2 rating kuruluþundan not verilmesi gerekiyor. Bu notlar düþük te olsa bir þekilde zaman içinde deðiþebiliyor ve bu durum ülkeye para giriþini ülkenin nefesini kesecek kadar daraltmýyor.

Ancak bu kuruluþlar ile anlaþma fesh edildiðinde (sayý 2 nin altýna düþtüðünde) durum çok farklý bir boyuta evriliyor. O nedenle politikacýlarýn danýþmanlarýnýn konu üzerinde çok dikkatli çalýþmalarý ve politikacýlarý bu tür kritik ve teknik konularda onlarý söylemlerinde karýþýklýk ve hata yapmayacaklarý þekilde bilgilendirmeleri çok önem taþýyor.
    Bir defa not kýrýldý mý onun geri dönüþü yýllar alabiliyor.

yapýsal reform diyorlar ya. Onu bugün çýkarsýnlar meyvesini almakta yýllar alýr.

Senin de dediðin gibi iþimiz çok zor.

Ben bir seyi anlamiyorum. Sizler faizin surekli artmasini neden istiyorsunuz?

Yani sirf faizler artsin diye Reis oy vereceksiniz

Faiz size reel anlamda bir kazanc saglamiyor ki.

Faiz bir kalkandir ve paranizin degerini korur sadece

=================

Bence Reis secilirse faizi birakip direk dolar alin daha iyi

Bugune kadar Reis ile hep artmis bu saatten sonra degisecek hali yok ya

Alýntý Originally Posted by balbatros Yazýyý Oku
    Bir defa not kýrýldý mý onun geri dönüþü yýllar alabiliyor.

yapýsal reform diyorlar ya. Onu bugün çýkarsýnlar meyvesini almakta yýllar alýr.

Senin de dediðin gibi iþimiz çok zor.
    Tekrar yatirim yapilabilir seviyelere gelmesi icin ortalama 3 yil gerekli.

Ve bu 3 yil icinde yapilmasi gereken dunyaca sey var.

iktidar bu kuruluslarin not indirimlerini dikkate alip kendisine ceki duzen verse bunlar olmaz

Ama yok takmiyoruz, bizim icin yok hukmunde vs

Adamlarin da cok umurunda

Adamlar bu notlari senin icin vermiyor, yatirimcilari icin veriyorlar.

Faiz sebep enflasyon sonuc diyen bir adamdan daha ne bekliyoruz ki

Adam ekonomiyi bastan yazdi

Yuzyillarin ekonomi terimlerini curuttu

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,828
     Alýntý Originally Posted by alenichev Yazýyý Oku
    Ben bir seyi anlamiyorum. Sizler faizin surekli artmasini neden istiyorsunuz?

Yani sirf faizler artsin diye Reis oy vereceksiniz

Faiz size reel anlamda bir kazanc saglamiyor ki.

Faiz bir kalkandir ve paranizin degerini korur sadece

=================

Bence Reis secilirse faizi birakip direk dolar alin daha iyi

Bugune kadar Reis ile hep artmis bu saatten sonra degisecek hali yok ya
    Asagida sn selka'nin kendi topiginde cok begendigim bir yazisi var. Yukaridaki yaziyi okuyunca aklima geldi affina siginarak burada paylasiyorum.
    Ozellikle faiz konusunda yaptigi tanimlamayi cok begendim.

Okuyorum, bazen...

Moldova ya gideceðim... Yok Avusturya'ya gideceðim... Olmadý ABD'ye gideceðim..

Gideceðiniz bu ülkelerde FAÝZ yok.. Ýþçilik inanýlmaz pahalý ve Sermayeniz ne denli güçlü olursa olsun, 2 sene de ERÝR...

Kýsaca; TR'de ki gibi yan gelip yatamazsýnýz... (Þimdi lütfen TR deki bu ekonomik modeli ben yaratmýþým; sorumlu ben miþim gibi cevaplar yazmayýnýz. Ben sadece bir durum tespiti yapýyorum)

Parasýz, iþsiz, güçsüz olup yeni bir baþlangýç yapacaksanýz; cevabým nettir. "GÝDÝN"

Ama iþiniz var.. Gücünüz var... Belli bir birikiminiz var... cevabým yine nettir. "GÝDÝP REZÝL OLMAYIN"

Eþimin geçenlerde yurtdýþýna gitme durumu vardý.. Durumu deðerlendir dik... "I- ýh" Kazýn ayaðý hiç öyle deðil...

ABD de aylýk masraf 1250 USD kira en az 1250 USD aylýk harcama ( 2çocuk) minimum 2500 USD...

TR de çalýþ, oraya para gönder... I-ýhh... Belki 1 yada 2 ay.. 3 ay sonrasý zorlar...

Buradaki sermayeyi kullan..

ABD de yýllýk minimum 50,000 USD para harcamak gerekir ki.. Birkaç senede ABD de çalýþmadan yaþarsan TR de ömür boyu kazandýðýn sermaye sýcak tavaya konulmuþ tereyaðý gibi erir, biter...

ABD de ÇALIÞMAK ÞARTTTTTTTTT...

ABD de çalýþma koþullarýný inceledim.. Ýnanýlmaz vahþiler.. DR. da olsan, prof. da, iþçi de muslukçuda... Oturduðun yerden para kazanmak (TR gibi) asla mümkün deðil...

Dr. hastahaneye gelirken kart basýyor ve saatlik çalýþma saati baþlýyor, çýkarken kart basýyor ve para kazanma olayý duruyor..

ABD de olay yani kazançlar saatlik, günlük ve haftalýk.. En nihayetinde yýllýk kazançlar... Ýstersen doktor ol...
    Aylýk diye bir kavram yok...
    Bizde bir aylýk kavramý vardýr.. Çalýþsanda alýrsýn, çalýþmasanda.. O sebeble sürekli ..mýþ gibi yaparýz bizler...

Ne çalýþtðýmýz bellidir, ne de tatil yaptýðýmýz...

Çalýþmadýðýmýz için TATÝL de yapmayýz, evde otururuz.. Çünkü ekonomik düzen fýrýldaklýk üzerine kurulu olduðu için aldýðýn MAAÞ ýn 1 haftalýk otel masrafýnýn yarýsý etmez...

Ben hep derim...

Ekonomide FAÝZ "insanlarýn birbirlerine attýklarý kazýklarýn bir bütünüdür.." En sonunda bu kazýk bu toplumda yaþayan her bir bireye pay edilerek, geçirilir...

Þu an edildiði gibi...

ABD de, Almanyada, Avustralyada bu sebeble faiz yoktur.. Adam çalýþmasýnýda, eðlenmesinide, tatil yapmasýnýda bilirler...

Avustralya Melbourne de akrabamýz vardý..

Her yaz TR de Side de Alanya da, Kemer de 5 yýldýz lý otellerde ailesi ile geçirirdi.. Yani Avustralya kýþ iken o burada yazýn kendisi ve ailesi tatil yapar, Kýþýn orada eþþek gibi çalýþýrlardý...

Ama paranýn üzerinde bulunan Kraliçenin resmi TR de herþeyi çözüyordu.. Deðer yani..

Konuyu fazla saptýrmadan sonuca gelmek isterim... Burada 250,000 USD sermayen olsa %5 faiz ile aylýk gelirin 4250 TL dir... Yani köþedeki bankaya 250,000 USD yatýr, ömrünün sonuna kadar banka sana 900 USD ödeme yapar sende bu para ile TR de hiç çalýþmadan yaþayabilirsin...

Oysa ABD de 4 kiþilk bir aile en fazla 2 yada 3 senede bu parayý bitirir...

AMA TR de BÝTMEZ....

Dedim ya...

Giderken iyi düþünün... Her nereye giderseniz gidin ama oranýn zencisi olmak durumundasýnýz, ve deliler gibi çalýþarak...
    Son düzenleme : Dudu; 17-06-2018 saat: 09:45.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Aslýnda durumun ciddiyetinin farkýnda olmamasý gibi bir risk te söz konusu olabilir. Bunu þundan dolayý söylüyorum ; Dikkat ederseniz konuþmasýnda bizim Moody's ile anlaþmamýz yok zaten ona ne oluyor gibi bir cümle kullandý. Bu cümle dahi aslýnda bu tarz çýkýþlarýn ne kadar anlýk ve düþünülmeden sarf edilmiþ olduðunu gösteriyor.
    Zira anlaþma bulunmayan kuruluþ s&p, yani Moody's deðil. Çok büyük ihtimal ile geçen yýl s&p için söylenen cümlenin aynýsý farkýnda olunmadan ve *S&P ile Moody's arasýndaki fark idrak edilmeden* sarf edilmiþ olabilir.

Zira yurt dýþý yatýrýmcýlar için minimum 2 rating kuruluþundan not verilmesi gerekiyor. Bu notlar düþük te olsa bir þekilde zaman içinde deðiþebiliyor ve bu durum ülkeye para giriþini ülkenin nefesini kesecek kadar daraltmýyor.

Ancak bu kuruluþlar ile anlaþma fesh edildiðinde (sayý 2 nin altýna düþtüðünde) durum çok farklý bir boyuta evriliyor. O nedenle politikacýlarýn danýþmanlarýnýn konu üzerinde çok dikkatli çalýþmalarý ve politikacýlarý bu tür kritik ve teknik konularda onlarý söylemlerinde karýþýklýk ve hata yapmayacaklarý þekilde bilgilendirmeleri çok önem taþýyor.
    zaten süreç iyi yönetilseydi geliþmekte olan ülkelerden bu kadar ayrýþmazdýk hem mb adýmlarýnýn çok geç kalmasý hem ekonomide kural deðiþikliði olabileceðine dair söylemler üstüne mali gevþeklik bu noktaya kadar geldik bundan sonra dolarýn nasýl bir seyir izleyeceði freddy nin kabuslarý gibi

Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku
    Asagida sn selka'nin kendi topiginde cok begendigim bir yazisi var. Yukaridaki yaziyi okuyunca aklima geldi affina siginarak burada paylasiyorum.

Okuyorum, bazen...

Gideceðiniz bu ülkelerde FAÝZ yok.. Ýþçilik inanýlmaz pahalý ve Sermayeniz ne denli güçlü olursa olsun, 2 sene de ERÝR...

Kýsaca; TR'de ki gibi yan gelip yatamazsýnýz... (Þimdi lütfen TR deki bu ekonomik modeli ben yaratmýþým; sorumlu ben miþim gibi cevaplar yazmayýnýz. Ben sadece bir durum tespiti yapýyorum)

Parasýz, iþsiz, güçsüz olup yeni bir baþlangýç yapacaksanýz; cevabým nettir. "GÝDÝN"

Ama iþiniz var.. Gücünüz var... Belli bir birikiminiz var... cevabým yine nettir. "GÝDÝP REZÝL OLMAYIN"

Eþimin geçenlerde yurtdýþýna gitme durumu vardý.. Durumu deðerlendir dik... "I- ýh" Kazýn ayaðý hiç öyle deðil...

ABD de aylýk masraf 1250 USD kira en az 1250 USD aylýk harcama ( 2çocuk) minimum 2500 USD...

TR de çalýþ, oraya para gönder... I-ýhh... Belki 1 yada 2 ay.. 3 ay sonrasý zorlar...

ABD de yýllýk minimum 50,000 USD para harcamak gerekir ki.. Birkaç senede ABD de çalýþmadan yaþarsan TR de ömür boyu kazandýðýn sermaye sýcak tavaya konulmuþ tereyaðý gibi erir, biter...

ABD de çalýþma koþullarýný inceledim.. Ýnanýlmaz vahþiler.. DR. da olsan, prof. da, iþçi de muslukçuda... Oturduðun yerden para kazanmak (TR gibi) asla mümkün deðil...

Dr. hastahaneye gelirken kart basýyor ve saatlik çalýþma saati baþlýyor, çýkarken kart basýyor ve para kazanma olayý duruyor..

ABD de olay yani kazançlar saatlik, günlük ve haftalýk.. En nihayetinde yýllýk kazançlar... Ýstersen doktor ol...
    Bizde bir aylýk kavramý vardýr.. Çalýþsanda alýrsýn, çalýþmasanda.. O sebeble sürekli ..mýþ gibi yaparýz bizler...

Çalýþmadýðýmýz için TATÝL de yapmayýz, evde otururuz.. Çünkü ekonomik düzen fýrýldaklýk üzerine kurulu olduðu için aldýðýn MAAÞ ýn 1 haftalýk otel masrafýnýn yarýsý etmez...

Ben hep derim...

Ekonomide FAÝZ "insanlarýn birbirlerine attýklarý kazýklarýn bir bütünüdür.." En sonunda bu kazýk bu toplumda yaþayan her bir bireye pay edilerek, geçirilir...

Þu an edildiði gibi...

ABD de, Almanyada, Avustralyada bu sebeble faiz yoktur.. Adam çalýþmasýnýda, eðlenmesinide, tatil yapmasýnýda bilirler...

Her yaz TR de Side de Alanya da, Kemer de 5 yýldýz lý otellerde ailesi ile geçirirdi.. Yani Avustralya kýþ iken o burada yazýn kendisi ve ailesi tatil yapar, Kýþýn orada eþþek gibi çalýþýrlardý...

Ama paranýn üzerinde bulunan Kraliçenin resmi TR de herþeyi çözüyordu.. Deðer yani..

Konuyu fazla saptýrmadan sonuca gelmek isterim... Burada 250,000 USD sermayen olsa %5 faiz ile aylýk gelirin 4250 TL dir... Yani köþedeki bankaya 250,000 USD yatýr, ömrünün sonuna kadar banka sana 900 USD ödeme yapar sende bu para ile TR de hiç çalýþmadan yaþayabilirsin...

AMA TR de BÝTMEZ....

Dedim ya...

Giderken iyi düþünün... Her nereye giderseniz gidin ama oranýn zencisi olmak durumundasýnýz, ve deliler gibi çalýþarak...
    Ben yurtdisinda yasiyorum uzun suredir ve Selka guzel ozetlemis bir cok seyi.

Evet yurtdisi pahali ama alim gucu yuksek, yasam kalitesi yuksek, En onemlisi huzur var

Bu insanlari cezbediyor.

Ben her zaman derim paran varsa krallar gibi yasayacagin yer Turkiye dir diye

Cok guzel yasarsin, her seyi yaparsin, Nusrette et yersin

Ama paradan daha onemli seyler var bazen.

Maalesef Turkiye de insanlar parasi ile mutlu degil.

Bir tanidigim var. 250 bin euroyu yurtdisina cikarmak istiyor.

Bugunku kurdan yaklasik 1.4 milyon TL para yapar.

Bu paraya brut yuzde 20 faiz veren bankalar bulabilirsin.

Sirf aylik faizi 15 bin TL den fazla, bir cok seyi yaparsin.

Ama iste gel gor ki korkular, guvensizlik, istikrarsizlik insanlari baska seylere surukluyor.

7.  Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku

Okuyorum, bazen...

Ben hep derim...

Þu an edildiði gibi...

AMA TR de BÝTMEZ....

Dedim ya...

Yüksek lisans yapan bir mühendis ile konuþtum. Üniversitede öðrenci iken yani mühendis deðil iken amerika ya work&travel ile gitmiþ, dil öðrenmek için. 6 ay boyunca gözlük satmýþ ama kazandýðým para Türkiye de mühendis olarak kazandýðým paradan daha fazla idi, dedi kendisi. Bu bilgiyi de ekleyelim.

Amerika da yatmayýp çalýþýrsan çok para kazanmak kaçýnýlmaz! Türkiye de durum nasýl?
    Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,828
     Alýntý Originally Posted by alenichev Yazýyý Oku

Ama iste gel gor ki korkular, guvensizlik, istikrarsizlik insanlari baska seylere surukluyor.
    Ayni dusuncedeyim.
    Onumuzdeki donem cocuklarin egitimi nedeni ile yine yilin bir kismini yurtdisinda gecirecegim ama sunu biliyorum ki orada sadece "huzur ve medeniyet" var..
    25 sene once gurbetci bir ailenin kizi ile evlenip yurtdisina (Hollanda) giden ve gecen yil her seyi (ailesini esini cocuklarini) terk edip "hayat burada" diyerek TR'ye donen bir kuzenimin dedigi gibi benim de aklim hep burada olacak.
    Syg,
    Son düzenleme : Dudu; 17-06-2018 saat: 11:39.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 651/1006 ÝlkÝlk ... 151551601641649650651652653661701751 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •