Sayfa 716/1027 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 5,721 - 5,728 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    O tarihlerde diğer ülke cds leri nasıldı varsa veri paylaşırmısınız ?

Şu an elimde yok ama internette mutlaka vardır. Türkiye cds'inin tarihsel gelişimi ile ilgili bir çalışma. 14. sayfada Türkiye CDS grafiği var. 15. sayfada da cds'e direk bağlantılı tarihsel eurobond grafikleri.

http://openaccess.bilgi.edu.tr:8080/...=2&isAllowed=y
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bir ara hesaplamıştım, fiyat 70'lere inen kupon faizi %12 civarı olan bir eurobond için 40 yıl boyunca efektifte yıllık %16.5 dolar faizi alınabiliyordu.

6-7 senede kendini amorti ediyor sonrasındaki getiri ise anaparayı 4'e-5'e çarpıyordu.

Bu eurobondu hala bu şartlarda taşıyan yatırımcılar var ve 2043 yılına kadar da taşıyacaklar.
    Mütkiş getiri..sn.rxpu...aslında zor zamanlarda bu fırsatları değerlendirip almak lazım....ve kesinlikle UV olmalı..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by SmuraY Yazıyı Oku
    Doğru karaborsa ve kayıt dışını arttıracaktır ama sade vatandaşın maaşını alıp döviz almasına engel olunur. KY' nin dövizi kredi olarak verilmiş ancak bir şekilde gelip isteme ihtimali var bunu bertaraf etmiş olursunuz. Döviz kredinizi alacaklılara söyleyip uygun faizle zamana yaydınız mı bence tamamdır.

Dediğim gibi olur, olursa başarılı olur, şu yapar bu yapar demiyorum. Sadece bir hızlı üzerinde düşünme benim ki. Mevcut durumda da az acı çekmek için nelere yapılabilir oda konuşulabilir. Eğitim reformu vs. uzun vadeli politikalar, kısa vadede kamu tasarruflarının artması faydalı olur ama oda durgunluk yaratır ve işsizliği arttırır. Yani bu durumda kurtulmak klasik politikalarla da çok kolay olmayabilir.

Birde bana göre devletlerin harcı refah ve sağlam ekonomik düzendir. Bugün ABD 50 kusur eyaleti bence ekonomisiyle bir arada tutuyor. Yarın harç bitti mi 2 ye 5 ye bölünmek çokta uzak olmayacak senaryolar.

Peki Sayın Üye,namuslu vatandaşların paraları değer kaybetmesin diye döviz yapıp devlete emanet ettikleri meblağı ''çörmek''yerine25 yıl döviz garantili projelerin bitmişlerinin garantisini tl ye çevirmek,diğerlerine de hiç başlamamak iyi bir tasarruf tedbiri olmaz mı??ayrıca iş bilmez dövizle borçlanan kim varsa batmasına izin vermek uzun vadede piyasaya fayda sağlamaz mı?sesli düşünüyoruz ya o yönden yazayım dedim...

4.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Adamin kemik oyu var 100 kere secim olsa alacagi oy ayni olur o siyasi bir ksilik diye dusunmeyin onun baska bir vasfi varmiş onun gittigi camideki görüntüleri bir izleyin ne demek istediğimi anlarsiniZ
    daha krizi yeni yaşamaya başladık, ertelenen kamu zamlarından sonra
    ve zaman geçtikçe görürüm o kemik oyu, hiç öyle değil bu işler

onu diğer vasfı neymiş ki bu arada..?

5. Seçim sonrası turizm gelirleri ve katar vb ülkelerden gelebilecek sıcacık paralar dolar tl yi tl yönünde ne kadar etkiler. Özellikle turizm gelirleri ne ölçüde etkili olur.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bir ara hesaplamıştım, fiyat 70'lere inen kupon faizi %12 civarı olan bir eurobond için 40 yıl boyunca efektifte yıllık %16.5 dolar faizi alınabiliyordu.

6-7 senede kendini amorti ediyor sonrasındaki getiri ise anaparayı 4'e-5'e çarpıyordu.

Bu eurobondu hala bu şartlarda taşıyan yatırımcılar var ve 2043 yılına kadar da taşıyacaklar.
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Mütkiş getiri..sn.rxpu...aslında zor zamanlarda bu fırsatları değerlendirip almak lazım....ve kesinlikle UV olmalı..
    2000-2001 dönemi yılda iki defa kupon ödemeli, yıllık yaklaşık %9 küsur getirili 5 yıl vadeli eurobond almış ve vade sonuna kadar tutmuştum. İzleyen bir kaç yıl içinde eurobond getirilerinin %14, %15'lere yükseldiğini, çok iyi fırsatlar sunduğunu hatırlıyorum.

Böyle dönemlerde eurobond alma kararı kolay değil, tam bir cesaret gösterisi gibi.

Hazinenin çok zor durumda kalsa dahi dış borçları ödemekten kaçınmayacağını, bunun bedelinin çok ağır olacağını, iç borçlanmanın çok daha riskli olduğunu düşünerek alım yapmıştım. %14 - %15 getiri oranlarını görürsem eurobond yatırımını tekrar düşünürüm.

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    daha krizi yeni yaşamaya başladık, ertelenen kamu zamlarından sonra
    ve zaman geçtikçe görürüm o kemik oyu, hiç öyle değil bu işler

onu diğer vasfı neymiş ki bu arada..?
    O vasfi sadece akpliler görebiliyor biz goremeyiz

8.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    O vasfi sadece akpliler görebiliyor biz goremeyiz
    aşağıda verdiğim linkte arjantinin 2001'den bu yana yaşadığı sıkıntı anlatılıyor
    adamlar 17 yıldır kemer sıkmaya o kadar bıkmış ki imf'nin kurtarma paketine bile dudak büküyorlar
    biz de yediğimiz hurmaları ödemeye başlayalım ortada ne kemik kalır ne de oy..!!

https://www.economist.com/finance-an...m_term=2018068

Sayfa 716/1027 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •